Сведоци за венчање

• Креатор на темата Креатор на темата Stephanie1701
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде ајде.....се пипкавте....остајте вие само бакнежи имало.

без заебанција, почнавме онака али видовме дека не иде... немало никакви емоции, а да не збориме за друго... :)

Појди и прашај го попот зошто дозволуваат свадби и крштевки за време во строг пост? Ако толку му дошло до верата, тогаш не треба да им вика на верниците дека обредот го вршел на нивна одговорност... Мижи да ти баам, само пари да се земело.

Ситуацијава ваша од друг аспект ми изгледа невкусна. Сте се мувале и сега ќе си кумувате еден на друг?! Јас не сакам таков калабалак, се` едно до каде сте отишле во „врската.“

Во црковна венчавка т.е. пред бога, кумот и кумата се духовните родители на зетот.
Па сеа ти ако си религиозна, види како би му дошло доа.

Во црковна венчавка т.е. пред бога, кумот и кумата се духовните родители на зетот.
Па сеа ти ако си религиозна, види како би му дошло доа.

знам шо мислиш и у право си... ама работата е тоа шо тоа никад не ни значело, било ај да кажам детска глупост, ептен сме добри другари и шо се вика не се ни сеќаваме на тоа...
и сеа наравно криво ми е дека тоа се десило пошо ме ограничува:(
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 18:14 ---
Попот може и да каже дека за 2-3 илјадарки ќе ја отпее врската ваша мината и ќе биде како никогаш ништо да немало.
Безвезе е такво нешто да се категоризира како грев.

ете конечно некој да ме сфати....
и ја мислам дека нема врска тоа... ипак деца сме биле...
ја разбирам да имало нешто повеќе, нели као се*сот е грев ама за едно лапање проблем се напраи и на форумов(n)

знам шо мислиш и у право си... ама работата е тоа шо тоа никад не ни значело, било ај да кажам детска глупост, ептен сме добри другари и шо се вика не се ни сеќаваме на тоа...
и сеа наравно криво ми е дека тоа се десило пошо ме ограничува:(

ете конечно некој да ме сфати....
и ја мислам дека нема врска тоа... ипак деца сме биле...
ја разбирам да имало нешто повеќе, нели као се*сот е грев ама за едно лапање проблем се напраи и на форумов(n)

Па, ако не се ни сеќавате што сте му кажувале на попот?! Зошто уште се сеќавате на тоа, па уште и го споделуваш со нас? Зарем јас, тотално непозната личност, можам да ти кажам дали да бидеш или да не бидеш кума? Знаеш ли ти што е кумство???
Види, вие сте се лапкале/ сте се драпкале, значи одреден период имало нешто меѓу вас. Глупаво е да си бидете кумови. Имав јас еден случај кај мене в комшии, после свадбата кога се грабнаа невестата и кумата... сега очи да си не видат.
Чувајте си го пријателството, никој не ви брани, ама правете некаква разлика. Кумството не е само за на свадба да поскокате и да си направите слики за на фб. Кумот е после Бог! Тој/таа треба детето да ти го крштева, да ти помогне во воспитувањето на дечињата, да си бидете к`о десна рака, секогаш да бидете заедно. Ако ти се случи нешто не дај Боже во животот кумот е тој кој треба да застане до твоето дете и да го води како вистински родител. Кумство е сериозна работа, не е мајтап!

Ти ако бараш амин на форумов што да правиш, тогаш можам и да претпоставам колку ќе ви трае кумството.

ние каде што сме кумови, по старо уште баба го крстила нивниот дедо, тато го крстил нивниот син, а јас ја крстив ќерката, знаеш ли како не чекаат кога ќе појдеме? бетер од кралеви. и тој стариот вика: ГОСПОД Е НА НЕБОТО, А КУМОТ НА ЗЕМЈАТА.
а вие си играте мајтапи.
после ти треба да им крштеваш деца, па кога ќе почнат да се мажат/женат децата ќе треба прво тебе да те поканат за да им бидеш кума, а твое е дали ќе прифатиш или не.
на свадба ти ја имаш главната улога, а кога ќе ти текне што си правела со зетот??? и не дај боже таа невестата да дознае...пердуви ќе летаат........

Ич не прифаќај тогаш. Сешто може да се случи, или кажете и претходно на невестата па одлучете заедно, или ич не се нафаќај. Сега и ако попот вика дека не е во ред, и ако сте по правилата на црквите, тогаш пак не треба да прифатиш.

заканете му се на попот дека ќе одите во друга црква ако не ве пушти па ќе видиш тогаш :icon_lol: јас кога имав 16 год попот ми бараше возачка за да крстам дете (пред тоа бев кум на свадбата никој ништо не ми рече) решени бевме да бараме друга црква и одма се премисли :pos:

заканете му се на попот дека ќе одите во друга црква ако не ве пушти па ќе видиш тогаш :icon_lol: јас кога имав 16 год попот ми бараше возачка за да крстам дете (пред тоа бев кум на свадбата никој ништо не ми рече) решени бевме да бараме друга црква и одма се премисли :pos:
Објасни ми го ова те молам ???? И кажи ми дали мирисаше попот на алкохол ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom