Сведоци за венчање

• Креатор на темата Креатор на темата Stephanie1701
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јануари 2013
Мислења
6
Поени од реакции
4
имам еден проблем за кој што би сакала доколку можете или имате некаква информација или би можеле од некаде да ја најдете веднаш да ми пишете...

значи вака... дечкото со кој што бев во врска 1 недела ми стана најдобар другар, значи другари сме повеќе од 3-4 години ( во таа врска немало ништо друго освен бакнежи
emoticon-0100-smile.gif
)
е сега... он ќе прави свадба и ме вика за кума, но разговарал со некој поп и му кажал дека без разлика на тоа што во нашата врска немало секс неможам да му бидам кума

Ние некако не веруваме затоа што тоа што сме размениле неколку бакнежи, а тоа не е грев
Ако имате или можете да прашате некако ве молам пишете

п.с. - среќни Новогодишни и Божиќни празници

тоа е све у ред... секако дека нема да прашаат дали некој од сведоците претходно бил во врска... али не ми е јасно дали е тоа грев....(n)

имам еден проблем за кој што би сакала доколку можете или имате некаква информација или би можеле од некаде да ја најдете веднаш да ми пишете...

значи вака... дечкото со кој што бев во врска 1 недела ми стана најдобар другар, значи другари сме повеќе од 3-4 години ( во таа врска немало ништо друго освен бакнежи
emoticon-0100-smile.gif
)
е сега... он ќе прави свадба и ме вика за кума, но разговарал со некој поп и му кажал дека без разлика на тоа што во нашата врска немало секс неможам да му бидам кума

Ние некако не веруваме затоа што тоа што сме размениле неколку бакнежи, а тоа не е грев

А те прашаа дали си невина за да можеш да влезеш во брак?Идиоти лицемерни,небаре живееме во Dark Ages:facepalm:
Односно дали он е љунфер,сега видов дека тој се жени.

Каков грев чедо мое, не гледаш по филмовите невестата како се чука со кумот за време на свадбата...а и демек попот безгрешен е, па сега тој кажува вака било грев така било грев.
И поздравете го попот со песнава, и ќе ви одобри:

A бе ти носиси крштеница и спреми мислам 2000 денари беше за кумот во црква на венчавка па друго верувај нив не ги интересира, нема да те избркаат од внатре со сигурност, освем ако не се испозалапате со зетов таму пред попот хаххаха. Без гајле според мене а тоа што попот сакал да го изведи зетот “на прав пат“ тоа му е работа не му замерувајте на чоекот тој како и сите другисака да си привлечи муштерии :)

Кажи си ја оче наш во тебе едно 15-16 пати и сврти едно 4-5 круга низ црквата и ќе ти го прости гревот.

emoticon-0100-smile.gif
)

Слободно можеш да бидеш кума!
Кога склопува некој брак, за истиот да биде полноважен, се склучува во граѓанска форма, пред матичар.
Поповите се најголеми хохштаплери, и они за морал ќе мудруваат!
Башка, за мене е незамисливо да му се исповедам на некојси брадосан абдал, кој не е ништо повеќе од мене, со кого сум се ебел со кого не.
Животот е сега и тука!

A бе ти носиси крштеница и спреми мислам 2000 денари беше за кумот во црква на венчавка па друго верувај нив не ги интересира, нема да те избркаат од внатре со сигурност, освем ако не се испозалапате со зетов таму пред попот хаххаха. Без гајле според мене а тоа што попот сакал да го изведи зетот “на прав пат“ тоа му е работа не му замерувајте на чоекот тој како и сите другисака да си привлечи муштерии :)

+1

Дај му ги парите на попот и си sin free

Попот може и да каже дека за 2-3 илјадарки ќе ја отпее врската ваша мината и ќе биде како никогаш ништо да немало.
Безвезе е такво нешто да се категоризира како грев.

ако сте толку побожни и ако толку верувате во тоа што ви рекол не прифаќај за кума оти после ќе те јаде јанза одвнатре, цел живот ќе ти биде шубе.
па таа неговата невеста како прифатила бившата женска од идниот сопруг да и биде кума? :вонзем: без разлика колку време траела врската.....
а ако ти толку сакаш да бидеш тогаш отвори го ќесето и шибај. поповите се зинати за пари

Се ми се чини дека ако му го каже тоа, ќе предизвика спротивен ефект. Дури тогаш попот има да добие инспирација. :)
Они и онака си имаат инспирација.... кон млади моми, некои кон момчиња... :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom