Дали си ја видел оваа банкнота?

• Креатор на темата Креатор на темата Ал 
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Инаку за сребрениот долар од 1906 година (кој "вреди" 17 илјади долари според Ал):

It's not a real silver dollar and almost certainly isn't from 1906. No US silver dollars were minted from 1905 to 1920 inclusive. Those that were minted before and after those years were meant for spending and contained $1 worth of silver at controlled prices, about 0.77 troy oz.

What you have is most likely a modern, privately-minted bullion piece with an artificial 1906 date. The good news is that if it in fact contains 1 troy oz. of silver it's worth a lot more than $1. Silver prices have fluctuated a lot but have been in the range of $25 to $40 over the years 2010-2012. You can check a site such as kitco.com for current values.

Кажи колку го купи доларов? :pos:
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 19:44 ---
Мојот предизвик од претходната страна сеуште стои. Или играј, или ако ти е премногу екстремно тргни се на страна. Како што ти реков, сето ова е за забава на јавноста, а кога еден човек ја прави забавата досадно е. Де биди колегијален и вклучи се :)

Не можам да играм, јас сум прво пичка во душа а второ немам ебан денар, не можам да си дозволам да се забавувам ниту со 10 денари а камоли со повеќе, но ако навистина сакаш да се докажеш (бидејќи самоиницијативно ја искина 1000ката веројатно да покажеш дека ни 1000 денари не ти прават работа) тогаш дај докажи се до крај и испадни МАЖ исецкај ја 1000ката за навистина да ни ги затнеш устите на сите овде.

lolwut? Кога последен пат си бил на очен преглед ти?

И како што реков, педер не сум па на тебе да ти докажувам колкав маж сум. Евентуално на Боки13 би сакал да му докажам, ама тоа е друга приказна, од благородни причини е.

1000че во најфини парчиња ќе видиш штом од тебе добијам 500че во исто толку фини парчиња :)

lolwut? Кога последен пат си бил на очен преглед ти?

И како што реков, педер не сум па на тебе да ти докажувам колкав маж сум. Евентуално на Боки13 би сакал да му докажам, ама тоа е друга приказна, од благородни причини е.

1000че во најфини парчиња ќе видиш штом од тебе добијам 500че во исто толку фини парчиња :)

Абе јас сум пичка во душа и немам ебан денар....Ама не знаев дека и ти си истото?! :pos:

Епа вака да направиме...

Деновиве времето е така-така, сонцето грееше па тревата во дворот од викендичката пркна. Дојди искоси ја и јас ќе ти платам 500че. После ќе имаш доволно за да ја играме играва. Бива?

Епа вака да направиме...

Деновиве времето е така-така, сонцето грееше па тревата во дворот од викендичката пркна. Дојди искоси ја и јас ќе ти платам 500че. После ќе имаш доволно за да ја играме играва. Бива?

Абе нема да можам да си дозволам тие пари да ги уништувам, разбираш дека немам ебан денар...Ни на крај памет не ми паѓа...

Ама јас мислев кога ја исече 1000ката дека ти си парајлија и жива сила не ебиш, ама уствари ти си бил фејкерски шабан кој ќе ја лепи со селотејп сега.... :pos::tapp:

Биди маж и докажи го спротивното и исецкаја ЦЕЛОСНО парата, ако немаш муда 1000 денари да поебиш на ваков начин не се партали со кинење 1000ка на пола :facepalm:

Добро де стара може била банкнотата и се скинала, во народна банка може да се замени.

Дечишта...

Zimbabwe_$100_trillion_2009_Obverse(1).jpg

Па добро еве кај баба ми ќе подзачистиш во подрум и 1000че ќе ти дадам. Тоа залепеното :sneaky:

Ништо, јас мислев дека ќе испадниш МАЖ...а тој...ПИЧКА во душа... :icon_mrgr:

Јебига, кога 1000 денари не можиш да си дозволиш да си ја зачуваш честа на интернет. :eek:

Ајде сега, селотејпот и тркни да купиш Родео Лајт и моли се продавачката да не ги примети... Со кусурот ичкртај некоја 50ка и пак стави ја овде :tapp:

Се дур публиката се забавува, јас сум среќен
smiley-dance006.gif

Jак ти е сајтот инаку. Ако сакаш линкче на Емагаре, гратис, пиши таму, ќе средиме работа. И јас во времето држев вакво нешто, vistina.mk се викаше.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 20:14 ---
Ништо, јас мислев дека ќе испадниш МАЖ...а тој...ПИЧКА во душа... :icon_mrgr:

Јебига, кога 1000 денари не можиш да си дозволиш да си ја зачуваш честа на интернет. :eek:

Ајде сега, селотејпот и тркни да купиш Родео Лајт и моли се продавачката да не ги примети... Со кусурот ичкртај некоја 50ка и пак стави ја овде :tapp:
Важи срце, само ти да си ми среќно.
VFovF.jpg

Се дур публиката се забавува, јас сум среќен
smiley-dance006.gif

Jак ти е сајтот инаку. Ако сакаш линкче на Емагаре, гратис, пиши таму, ќе средиме работа. И јас во времето држев вакво нешто, vistina.mk се викаше.
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 20:14 ---

Важи срце, само ти да си ми среќно.
VFovF.jpg
шо е финтата шо ги потпишваш сите банкноти со " М " ??

Па ако некој ги најде, да знае од каде потекнуваат па да може да ме пријави во полиција за сторено тешко кривично дело - чкртање по пари. Силеџиите и убијците може да почекаат, чкртачите се во моментов најголема закана за земјава
laugh1.gif

Шо да ти расправам, сакам екстремни спортови.

Едно прашање од кога се врти 50 кава со магарето?
И ако може не ги кинете парите снемав салотејп од што цело време ги лепам :/ :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom