Луѓе кои што се сериозни за својата колекција на музика (аудиофили) Hi-FI зависници на форумов

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Брат линковите ти се мочање ( позитивна смисла, да нема недоразбирање ) .. Се топам ееј .. Имаш сабскрајб :coffee:
Иначе, да се наречам аудиофил може до некаде пошо музиката е мој начин на медитација. Се разбира дека иритираат нечистите видеа на јутуб. Таман да искулираш и се слушаат некои грчења, мрморења, pitch up траки можат да се најдат и што уште не .. Од музички опреми немам ништо посебно освен класично ко секој денес - слушалки. И ги поддржувам целосно тие што спомнаа дека нема ништо подобро од винилот .. Да си опичиш на грамофон некој добар џез, блуз итн. да те извади од кожа. Си пронајдов дома грамофон на врвот од еден систем кој прима 7inch плочи. Уште да најдам некоја добра плоча и да има возење.

Фала ти. Извести не ако налеташ на некоја добра плоча :)

И на крајот од целото тоа дека се има опрема од мноооогу пари, следува прашањето: а шо звучна имаш, бааади? :D

a part of me died here.Ја немам мп3ки испод 320к, освен ако не се рипови од soundcloud кои сеуште не се искочени.Повеќето од колекцијата ми се 320ки бидејќи повеќе слушам хаус/електрохаус/транс слично, мн ретко е да има FLAC верзија од нив, затоа.

имам едни Sennheiser HD 457,не се најдобри, ама вршат работа.Моментално со SoundBlaster SB0222, наскоро со Audigy2 ZS.Појачало имам, звучници неам али и тоа ќе биде.

веќе со Audigy2 ZS

8b8oi.jpg

KbHGy.png

Имам поубава :D

хахах, ја незнам баш со асус воопшто немам добро искуство, од 10 плочи што ми поминале низ раце, само 1 работела ко што треба, за звучни не ми се ни пробува.ама тоа е одамна, незнам сега што како е :D

хахах, ја незнам баш со асус воопшто немам добро искуство, од 10 плочи што ми поминале низ раце, само 1 работела ко што треба, за звучни не ми се ни пробува.ама тоа е одамна, незнам сега што како е :D

Xonar STX е моментално најдобрата consumer grade звучна во светот....да не ја ширам и да ти објаснувам, досадни ќе им станеме на другиве :)

Иначе Asus моментално доминира на неколку разни сегменти од пазарот, им нема рамни.....

П.С. Еве ако си заинтересиран да читнеш нешто за неа > линк.

Xonar STX е моментално најдобрата consumer grade звучна во светот....да не ја ширам и да ти објаснувам, досадни ќе им станеме на другиве :)

Иначе Asus моментално доминира на неколку разни сегменти од пазарот, им нема рамни.....

за тие пари боље да е најдобра.. хаха

>end.

за тие пари боље да е најдобра.. хаха

>end.

Добриот звук, или поточно уживањето во него, не е баш ефтино хоби, мада има многу добри буџет решенија, пример место STX, Xonar DX за некои 60 евра.....многу добра карта за парите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom