Еве како се прави миризлива свеќа од мандарина за минута

еве ако сака некој да си поигра со портокали
narancs-diszek.jpg

termeszetes_illat.jpg

http://www.alkoto.abbcenter.com/?id=114903&cim=1

Мора маслиново? Јас од прва ја онадив мандарината ама наместо маслиново ставив сончогледово масло и ем брзо изгаси и по втор пат кога ја запалив ем ептен труеше кога изгаси.

Си гореше 20тина минути,а може и повеќе, не запазив на времето.

Attachments

• uploadfromtaptalk1357256653594.jpg
    uploadfromtaptalk1357256653594.jpg
    26 KB · Прегледи: 26
Да бе, ми успеа и мене.
Секој ден по една си правам, интересно ми стана :D

Саат време гореше и ја изгаснав :) Убава работа...

Мора маслиново? Јас од прва ја онадив мандарината ама наместо маслиново ставив сончогледово масло и ем брзо изгаси и по втор пат кога ја запалив ем ептен труеше кога изгаси.

Bump!?
Sent from my LT22i

Ummm ....

Јас лупам портокалот, ставам тоа кората на ѓумбето, and its a done deal. Не ми требаат фенси методи :D.

Купуваш на големо обични свеќи од магацин(или ако имаш остатоци од недогорени свеќи), ги рендаш, ги топиш во тенџере, претходно си припремаш форми, идеални се тетрапак опаковките од сокови, млеко, чаши и сл...ако меѓу стопениот восок ставиш лед, се добива многу ефектна восочна скулптура со дупки...фетилот е проблем зошто тешко се прави, но го користиш тој од свеќите....додаваш малку етерично масло или некоја арома по вкус....добиваш ароматизирана свеќа за тело и душа :)
[DOUBLEPOST=1410615568][/DOUBLEPOST]На овој ефект мислев кога викам да се измешаат парчиња лед меѓу восокот...
krasivye-svechi-svoimi-rukami.jpg

Секакви форми се погодни за леење на свеќи...инструкции.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom