Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување Време на започнување
Prviot sostanok so PC-to go imav vo sesto odd. tocno za 8-mi mart znaci pred 8-9 god. i od togas mi e veren drugar :)

Pa pred 7 godini, i prvata nedela ne stanav od nego, t.e. od stolceto pred pc-to. A posle toa stanuvav cat pat, za jadenje

Na prvoto sednuvanje na kompjuter ne se sekjavam ,ali iam slika. Ja - bebe od godina dena, sedam na kompjuter so cigara u usta. A prvi igri mi bea Zimska Olimpijada, Lion King i Jungle...

i ja ne se sekavam ali znam deka bilo nekade koa sum bili 5-6 meseci:) pred dalecni 16 godini na Atari:) kakva romantika c c c c

абе ја онака ќе го уклучам една игрица ќе изиграм пола саат и одма го исклучувам да не се оптери:aplauz: ама еден другар коа дојде и таков се изгуби и ми вика може да го уклучам ком.ја викам може,и он го уклучува звучникот и ми вика абе изгледа не ти работи :tapp:

Јас релативно касно фанав компјутер у раце, ако не бројам бејзик на некои Семоси у средното.

Првпат работев на компјутер на мои 23 год. , значи 2000 год. И тоа ми требаше да чукам нешто во Word. Aj сега згазете се од смеа.

Прв пат кога ми купија Comodore 64 и на касетофон преснимував игричина и за да пустис една игра чекаш... и чекаш... се вртеа едни линии... појма немаш која е играта и на крај ти излага некоја бош и ај одново...
А после ’97 ми купија моиве PII со Windows ’95 и расуравме на моторејсер и на Captain Claw. Вториод ден го пративме на сервис оти виндоусот падна и луѓто од нико паднаа во несвест, викаат ај по една недела или месец ама за еден ден? Тоа ти е сега сум зависен од него и немозам да дишам без моето компјутериште!!!

Моето прво седнување беше некаде кога бев 5 години. За првата игра која ми беше не се сеќавам но знам дека мноогу играв Red Alert и Duke Nukem

пред 10 години: ако тоа може тоа да се смета за компјутер... на едни компјутери мислам беа бугарски и се викаа Марта.. :)

Димитар напиша:
пред 10 години: ако тоа може тоа да се смета за компјутер... на едни компјутери мислам беа бугарски и се викаа Марта.. :)

Јок, Марта е производ на Семос - Скопје.

уффф тоа беше емоционален оргазам, па тука игри ммммм

Првиот пат ми беше охооооооооооо мн од дамна кога имав некои 6 год и нон стоп стискав ентер хаха

На некои 3-4 години многу играв на Комодоре 64 додека не станаа нинтендата попристапни. Ама секогаш сакав кај чичко ми на компјутерот (486) да видам како се пали и да ги видам прозорчињата (Windows) и да поиграм една од две трите игри што ги имаше на него меѓу кои и зимските олимписки игри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom