Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување Време на започнување
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Veruvam deka site od nas se sekavaat koga prv pat sednale pred cicko kompjuter i kakvo ni bilo custvoto.
P.S.ako i ova tema ja ima baram od moderatorite 3 dena ban :)

ојот прв контакт со компјутерот беше кога имав 5 години и уште се сеќавам на тој ден :)

dav напиша:
ојот прв контакт со компјутерот беше кога имав 5 години и уште се сеќавам на тој ден :)
dobro de ne bidi tolku skromen kazi nesto za prva igra prvi impresii:)
siguren sum deka 80% od forumot prva igra im bila edna od slednive
capetan claw,jazz2,timon&pumba.

Мојот прв контакт беше на 11 години (значи, пред 9 години) на компјутерот кај едни мои братучетки. Претходно имав отприлика визија што може да се прави на него, сум разгледувал списанија и слични работи. Тогаш исто првпат видов што е Интернет и неговите можности, исто и mIRC. Инаку првата игра што ја имам играно беше Mortal Combat!

ja svrte barem prvata igra oti edno vreme taka se zboruvase prvata mora da ja pomines taka jas do pred 4 godini ja svrtiv capetan claw :)

94та или 95та и не ми текнува како се викаше играта, а втор контакт 98ма, фифа 1998, и едвај чекав да ме викне другарот на гости :)))

hmm..znam deka bese kaj kum mi,bev 5-6 godini,znaci 95-96 godina!tolku pamtam!Bev voodusevena od igrata mario:)

jas ja fativ tastaturata na moi 4-5 godinki :)
najjaka igra od site moon patrol(atari rulez)
a pentium fativ so raka na 8-9 godni

auuu ko kopilj prvpat sednav ne mi tekinja koga wese tocno i igrav pasijans :)
i pred dosta godinki znam deka kaj mene u stanot sednav na pentium 3ka i igrav gta 1...zakon igra wese toa eeej :)

tuuuuuuuu
prv pc mi bese .....ne mi teknuva na imeto....ama semos bese so golemina na denesna tastatura izraboten od evtina plastika i od gore imase poklopec od spert ploca...:))))))))))))))))))))))))))))e toa bese vrv na tehnologijata vo 1988.
posle mi kupija commodore c64
na taa kanta nauciv basic,.......
a i prvite igri bea zakon kako na primer bulder dash:)))))
e posle toa si se redea 286,386,486,pentiumi ..............

еее тоа е уште од многу одамна....коа имав 4-5години.
знам ко мали кога се собиравме кај мене дома за родендени сите деца се редевме и игравме тетрис, пасијанс, супер марио:) децки радости беа тоа.

Епа не се секавам колкав беф.....мал беф многу.....кај татко ми на работа играв она со мините шо треда да ги наоѓаш и едно имаше со скии и увек ме јадеше една мечка таму:):):)

Не се сеќавам кога, но прв пат кај братучед ми игравме некои игрици од Mame. А со интернетот прв пат на mIRC 5-6 одд.
И така сега сум секој ден пред компјутер, не можам да се одделам :)

многу мал беф не се секавам играв она со мините и тоа даффи шо кажува со скиите беф мислам околу 2-3-4 години

Не се сеќавам точно кога беше, отприлика пред 7-8години знам карти играв и пинбол...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom