Ернесто ЧЕ Гевара
Hasta La Victoria Siempre
- Член од
- 21 јуни 2010
- Мислења
- 14.845
- Поени од реакции
- 23.246
Без услов има шанси да се запише година?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да идеш на студентски и ти го запишуваат семестарот условно, па коа ќе фатиш услов идеш пак на студентски за да ти го сменат од условно во редовно и за да можеш да полагаш колоквиуми.Без услов има шанси да се запише година?
Абе види, збориме за политички (систем) како предмет или како смер?
Ако е како предмет, 90% е интересно, но знае при крај знаат лекциите да бидат малку подосадни
А како смер, хмм, можеш да најдеш повеќе предмети што ќе бидат катастрофално-отепувачко досадни, како на пример Англиски, Политички теории ...
Се надевам дека ќе положишsistem, kako predmet
od tie vovednite od prva e najnikakov, ja vise treta a denes ke go polagam, sfasta
iako veke sve znaes ibe osnova za mnogu drugi mizerija za polaganje![]()
Благодарам за советот![DOUBLEPOST=1441130300][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1441130374][/DOUBLEPOST]И пишувам меил на асс. по ГПП и ја прашувам дали испитот ќе биде писмено или усно? Таа ми одговара „ ќе одлучиме на денот на полагањето!?“ Знае ли некој како се полагало до сега?[DOUBLEPOST=1441135916][/DOUBLEPOST]Е тоа немакај асистентите иди ќе ти објаснат како да го решиш случајот....слободно иди на консултации ептен ќе ти биде од помош
Ако го презапишуваш предметот прво ќе треба колоквиумот да го положиш па после одиш на испит.Луѓе може да се презапише предмет во јануари и во таа сесија да се полага директно испит?
Сaмo зa гппдали граѓанско е услов за стварно, облигационо, наследно..?или само за граѓанско процесно?
![]()
Економските системи обавезно, понуда побарувачка, монопол/олигопол.., профит/рента.., невработеност, буџетски дефицит, еко. растеж/циклус...Се може да се паднеНекој да не знае чести прашања на испит економика кај гроздановски?
БлагодарамЕкономските системи обавезно, понуда побарувачка, монопол/олигопол.., профит/рента.., невработеност, буџетски дефицит, еко. растеж/циклус...Се може да се падне![]()