ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Без услов има шанси да се запише година?
Да идеш на студентски и ти го запишуваат семестарот условно, па коа ќе фатиш услов идеш пак на студентски за да ти го сменат од условно во редовно и за да можеш да полагаш колоквиуми.

Абе види, збориме за политички (систем) како предмет или како смер? :D
Ако е како предмет, 90% е интересно, но знае при крај знаат лекциите да бидат малку подосадни :)
А како смер, хмм, можеш да најдеш повеќе предмети што ќе бидат катастрофално-отепувачко досадни, како на пример Англиски, Политички теории ...

sistem, kako predmet
od tie vovednite od prva e najnikakov, ja vise treta a denes ke go polagam, sfasta :D

iako veke sve znaes ibe osnova za mnogu drugi mizerija za polaganje :D

sistem, kako predmet
od tie vovednite od prva e najnikakov, ja vise treta a denes ke go polagam, sfasta :D

iako veke sve znaes ibe osnova za mnogu drugi mizerija za polaganje :D
Се надевам дека ќе положиш :) Скрши нога :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
[DOUBLEPOST=1441130258][/DOUBLEPOST]
Е тоа нема :) кај асистентите иди ќе ти објаснат како да го решиш случајот....слободно иди на консултации ептен ќе ти биде од помош
Благодарам за советот![DOUBLEPOST=1441130300][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1441130374][/DOUBLEPOST]И пишувам меил на асс. по ГПП и ја прашувам дали испитот ќе биде писмено или усно? Таа ми одговара „ ќе одлучиме на денот на полагањето!?“ Знае ли некој како се полагало до сега?[DOUBLEPOST=1441135916][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Луѓе може да се презапише предмет во јануари и во таа сесија да се полага директно испит?

Луѓе може да се презапише предмет во јануари и во таа сесија да се полага директно испит?
Ако го презапишуваш предметот прво ќе треба колоквиумот да го положиш па после одиш на испит.

дали граѓанско е услов за стварно, облигационо, наследно..? :confused: или само за граѓанско процесно?:tapp:

Имам неколку прашања:
1. дали ви ја отвора страницата на факсот, бидејќи имав некои проблеми со операторот и не отвараше некои страници? Кај сите е истиот проблем со недостапноста или само кај мене (и корисниците на blizoo)?
2. Дали некој/а знае како е кај Татјана Петрушевска односно каква е таа? Имам изборен кај неа и сакам наскоро да го полагам, па сакам некое инфо за неа да споделите.
3. И да, колкава е веројатноста наместа Петрушевска, да одговарам кај асс. Јулија и каква е таа? Колку бараат двете и дали лесно се поминува кај нив?

За вондредни студенти треба да се бркаат услови слушам дека може само со еден предмет од зимен летен да се запишува година семестар или лошо сум слушнал бидејќи не ми иде многу многу со колоквиумите ако знае некој нека каже од поискусните иначе 2ра сум сеа по системот 2013

Некој да не знае чести прашања на испит економика кај гроздановски?
Економските системи обавезно, понуда побарувачка, монопол/олигопол.., профит/рента.., невработеност, буџетски дефицит, еко. растеж/циклус...Се може да се падне :D

Економските системи обавезно, понуда побарувачка, монопол/олигопол.., профит/рента.., невработеност, буџетски дефицит, еко. растеж/циклус...Се може да се падне :D
Благодарам :)

Ете стигнав јас скоро до крајот. Им благодарам на сите на темава кои несебично споделуваа информации, прашања, искуства:icon_lol: Уште да сте така добри и да кажите предлог предмети за 9ти семестар. Да се лесни и интересни. Некој предмет што не би смеела да го пропуштам на факултетов:anco:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom