Република Унгарија и официјално го призна уставното име на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата HITCH
  • Време на започнување Време на започнување
Ироничните признавања незнам дали е во корист за МКД, бидејки со овие без вредни признавања се отежнува спорот со Грција, а тоа не е добро за МКД, очигледно е дека меѓународниот фактор нешто си крои..

Лудачка кошула ти кројат.

Без компромис со соседна и христијанска Грција нема влез во ЕУ и НАТО,тоа е тоа, нај реално ова го кажувам.. Џабе ви се признавањата.
Тебе ич таквото да не те заболе (притоа се разбира се мисли на твоето растресено задно дебело мевце) што и како ние правиме.

Еве ја на дело "христијанска Грција"

Митрополит Антимос: "Да даде Господ утре и задутре на овие разговори што ќе се случат под претседавањето на господинот Штефан Фуле и со претставниците на државите од Европската Унија да не се даде таква можност на Скопје да почнат преговори под ФИРОМ за да влезат во Европската Унија."
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=101135

Македонија се поделила во 1913 год. ...
Влаше, не треси глупости бе, бетер од овој грчкиов мрсомуд си.

И ако што полу македонец полу грк сум,пак сум по голем патриот од тебе... Јас не сакам МКД да биде изолирана и не безбедна земја..
Ти и третина си азијат! Јас сум 100% Македонец и таков сакам да останем. Ти слододно земи гејско државјанство и вадете таму очи со лудаците од златна коза!

Ич газот да не те боли за Македонија!
--- надополнето: 13 декември 2012 во 23:46 ---
Е кој 2 имиња?

Hungary i Magar ili kako i da im bese domasnoto ime.

I Albanija, Germanija, Finska... ti se isti kurac!

Ироничните признавања незнам дали е во корист за МКД, бидејки со овие без вредни признавања се отежнува спорот со Грција, а тоа не е добро за МКД, очигледно е дека меѓународниот фактор нешто си крои..

Зорбас,пак ли бе ти со твоите мудрувања? :facepalm:

Без компромис со соседна и христијанска Грција нема влез во ЕУ и НАТО,тоа е тоа, нај реално ова го кажувам.. Џабе ви се признавањата.
сакаш да ти го с'снам ЛајоШ а?:mad::sneaky::гик:

Што ви е бре, некој се согласили да не не вика гомно, него така како што сме се викале (и тоа пази, само коа никој не не слуша, иначе гомно не вика у јавност).

Нема логика да се радуваме. Ние сме Македонија и ако некој не вика Македонија тоа е најнормална работа, побогу.
Ама ние сме гомно... Разбираш ли ме? :ROFLMAO:

Благодарност до Унгарија и унгарскиот народ. Интересно, Унгарија е држава која има две имиња, за домашна и меѓународна употреба.
Интересно,па и ние имаме две имиња.Македонија за домашна и Macedonia за надворешна употреба.

Јеееееејјјј уште една држава не призна под уставното име. Утре и така очекував да земам плата, се надевам дека ќе е за дупло поголема поради гестот на Унгарија.

За многу години Груевски и Милошоски да им се позлати таквото, Македонија вечна да е до Солун и ВМРО да биде уште 100 години на власт!

Интересно,па и ние имаме две имиња.Македонија за домашна и Macedonia за надворешна употреба.

Токму ова може да се користи како аргумент и понуда до Грција да го користат они името Macedonia :tapp: а остатокот од светот МАКЕДОНИЈА (y)
--- надополнето: 14 декември 2012 во 17:11 ---
Признавањето од Унгарија можеби доаѓа затоа што имаат многу слична историја со поделба на нивната држава како нашата во 1913 само што тие се помоќни со Евреите на власт и се справуваат подобро со големите сили .... но знаат како ни е на нас :cuc:Браво за Унгарија :cuc:

Спорот за името може да се реши по примерот како Северна Кореја и Јужна Кореја, или како Северна Ирска и Република Ирска, ист народ ама посебни држави, северно крејците се пак корејци,јужно корејците се пак корејци,ирците се пак ирци..;) Нема врска ова со идентитетот, Груевски ве плаши,заради ситни политички поени..
А бе ти следиш политика или гледаш ли на вести Македонија односно имало компромис да прифати и како Северна република Македонија ама Гејција нејќе да прифати таков предлог од Нимиц и од нашата влада или те фати лудило LoL

Sent from my iPad 3 using Tapatalk HD

Влаше, не треси глупости бе, бетер од овој грчкиов мрсомуд си.

Да се обраќаш културно , затоа што не си достоен мене да ме навредуваш јасно ? Инаку реално треба да се согледа ситуацијата , а не да се шири националромантизам за обединета Македонија кога таа не би можела да ниту да се формира , ниту да функционира.

Да се обраќаш културно , затоа што не си достоен мене да ме навредуваш јасно ?
Што не е културно и е божем навреда за тебе, "Влаше" ли?
Се срамиш од тоа што си ли сега?

Како да ти се обраќам, со Грко-влахои? Цинцар? Како?

~ADVISOR~ напиша:
Инаку реално треба да се согледа ситуацијата , а не да се шири националромантизам за обединета Македонија кога таа не би можела да ниту да се формира , ниту да функционира.
Да се повторам од предходно:
не треси глупости бе, бетер од овој грчкиов мрсомуд
(Realen) си.
На тема отворена за официјално признавање на Република Македонија од страна на Унгарија под уставното име, ти си дошол да ми мрсомудиш со твоите глупости за наводната не можност етногеографска Македонија да била обединета?!?Ти дува промаја меѓу уши?
А која од другиве балкански држави е формирана според некој правичен етнички-национален принцип?
Па уште за тоа кој бил "достоен" и што било "културно" нашол да мрчи овде...
Мижи Асан да ти баам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom