IPad 3 или Nexus 7?

IPad 3 или Nexus 7

• Вкупно гласачи
    62
Surface Pro :love:
Единствен е што има комјутерски ОС т.е Виндоус 8 Про ,додека обичниот сурфасе ,иПад и Нексус и сите останати имаат софтвер наменет за мобилни.
Е сега за 900-1000 долари можеш комотно доста јак десктоп или ептен солиден лаптоп да си купиш.
Овој таблет не е сеуште пуштен во продажба, па и не е баш таблет, а споредено со iPad и цената е далеку поголема.

А зошто не би земај iPad 4? За некои 3000 денари плус, ќе го имаш најновиот модел...и така тројката има мака со прегревање...
зошто не ми го кажа ова кога ја купив тројката :D И јас предлагам 4-ка, кога веќе даваш 450 евра нема да ти промени да дадеш уште 50. Инаку за тој што предложи transformer, братучед ми има најнов модел, одличен е, нема дилема, ама iPad-от е сепак подобар.

Овој таблет не е сеуште пуштен во продажба, па и не е баш таблет, а споредено со iPad и цената е далеку поголема.
За таблет, таблет си е нема тука дискусија е сега цената што е упм висока е друга работа.
Поентата ми беше има разлика во оперативниот систем како оттука до Америка.
На Сурфасе про може да инсталираш било која десктоп апликација додека на останативе си лимитиран на она што го нудат во апп продавниците(аппле,гоогле плеј и на мајкрософт како и да се вика.)
За тие пари многу подобро е да си купиш некој ултрабук ама ако имаш пари за трошење ептен секси играчка е :vozbud:

зошто не ми го кажа ова кога ја купив тројката :D И јас предлагам 4-ка, кога веќе даваш 450 евра нема да ти промени да дадеш уште 50. Инаку за тој што предложи transformer, братучед ми има најнов модел, одличен е, нема дилема, ама iPad-от е сепак подобар.
хехехе...ќути го зема на попуст, немој сега вакви муабети :D
Поентата ми беше има разлика во оперативниот систем како оттука до Америка.
На Сурфасе про може да инсталираш било која десктоп апликација додека на останативе си лимитиран на она што го нудат во апп продавниците(аппле,гоогле плеј и на мајкрософт како и да се вика.)
Колега немој вакви муабети сега :D
Имаш буквално се во тие сторови а ако малку прочепкаш по интернет ќе си направиш ЏБ, ќе си инсталираш инсталус/блек маркет и цела содржина од тие сторови ќе си на имаш бесплатно.
А за Срфејсот....не би сакал да имам уред кој потрфли уште на презентацијата :D

хехехе...ќути го зема на попуст, немој сега вакви муабети :D
Колега немој вакви муабети сега :D
Имаш буквално се во тие сторови а ако малку прочепкаш по интернет ќе си направиш ЏБ, ќе си инсталираш инсталус/блек маркет и цела содржина од тие сторови ќе си на имаш бесплатно.
А за Срфејсот....не би сакал да имам уред кој потрфли уште на презентацијата :D
Абе ми го хакнал некој акаунтов APPLE СЕ НАЈДОБРИ :giggle:

Не би ги споредувал, зашто мислам дека нема простор за никаква споредба.

Нексусот како цена/перформанси го јаде ајпадот дефинитивно, ама проблем со секој Андроид уред е...Андроидот. Доволно е да пробате да снимите live wallpaper на било кој андроид телефон, за да сфатите дека всушност Play маркетот е како Cydia + Installous во едно. Односно, шансата да ти работи нешто како што треба е 50-50.

Си има некои предности за конективност Nexus-от, ама за таблети, бар за мене, нема дилема. Имаш iPad и имаш се друго, бар засега.
П.с. лошо е на Кајгана да прашуваш за технологија, ретко кој пробал и знае што збори - ако веќе прашуваш некој за Нексус, нека биде тоа Принц.

Има на еден друг форум рецензија за нексусот, така да ако сака членот ќе му пратам линк по пп. И јас погоре предложив iPad, aма сепак е 250 евра поскап од Nexus 7.

Накратко ќе ти објаснам:
Apple имаат име,но секако оправдано е тоа име со напорна работа.
Ама Андроид станува се попопуларен и иако е тешко да се спореди,сепак мислам да си го земеш Nexus,иако и Ipad ти е супер.Зависи кој оперативен систем го обожуваш :)

Има на еден друг форум рецензија за нексусот, така да ако сака членот ќе му пратам линк по пп. И јас погоре предложив iPad, aма сепак е 250 евра поскап од Nexus 7.
Ако не ти представува проблем :) Ти благодарам

и јас имам андроид телефон и не сум воопшто задоволен
Што телефон користиш?
Сега неможе да се споредуваат таблет апликации со мобилни апликации оти не изгледаат исто, и функционалноста не е иста, ама Instapaper, Readability, Remember the Milk, ESPN Scorecenter па потоа еден куп апликации за note-taking (што ги немам пробано на андроид) кои што изгледаат и функционираат прекрасно на iPad со stylus пенкалце како Goodnotes, uPad, Noteshelf.

Потоа да не зборувам колку е подобро и поквалитетно организиран и самиот App Store за разлика од Google Play.

Неспоредливи и нефер е да се споредат овие два таблети, кога се знае дека ако цената не е важна iPad е подобар и пологичен избор.
Ова најверојатно си го прочитал на некој как Енгаџет? Не ти држи муабетот, во последно време многу е зголемен бројот на апликации за таблет кај Андроид, како и квалитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom