IPad 3 или Nexus 7?

IPad 3 или Nexus 7

• Вкупно гласачи
    62
iPad 3 ти е најдобра опција за таблет. Не поради хардверот туку поради едноставна причина што на google market има многу малку апликации оптимизирани за работа на таблет, што значи ке добиеш верзија за мобилен развлечена на поголем екран.

И треба да одлучиш што ти е поважно преносливост или поголем екран, затоа што десет инчен таблет не е баш најпрактичен за носење.

Инаку ако сакаш 10 инчен таблет за помалку пари, тогаш од Андроидите добра опција е и Asus TF300 околу 21000 е.

Ако некого го интересира еве споредба на исти апликации на андроид таблет и iPad
http://www.pcmag.com/slideshow_viewer/0,3253,l=295472&a=295476&po=1,00.asp

Имам Motorola Cliq 2. Не знам како да ти објаснам за апликациите, ако си користел iOS апликации наспроти Android апликации сам ќе почувствуваш колку поубаво се стандардизирани, работат побрзо и немора да ги „учиш“ како да ги користиш, туку самото користење доаѓа по-природно отколку на Android.
То е разликата за која зборував. До ајскрим сендвич андроидот според мене како да беше во бета фаза. За пред него комплетно се согласувам.
--- надополнето: 9 декември 2012 во 20:44 ---
Знам дека не се за споредба, како што и кажав. Ама разгледувајќи се сведов на овие 2, и "заглавив" тука :( Требаше можеби да кажам уште на почеток за Nexus-от имам обезбедено средства ( не мој се разбира ) а за Ipad-от ми требаат околу 180 евра кои делумно ги имам. И тоа можеби е најтешкиот дел околу дилемата. Дали да земам производ кои е најдобра понуда на пазарот за цената, или со 180 евра да зема iPad кои важи за најдобар. Дилема.....
ако е таква работата земај нексус и не се мисли. Ако ептен ти треба поголем екран земи го нексус 10ката. Ако не ти се парите проблем ај да збораме за ипад ама во ваква ситуација нексус .

Како споредувати андроид/гугл телефони со иос/епл? Ако веќе споредуваме да споредуваме на ниво, ајде самсунг ноте 2 или галакси с3 vs ајфон5/4/3?

Тоа што епл им набил комплекси на побогатите дека треба да имаат поскап телефон без оглед на квалитетите во споредба со другите е веќе за подфорум-психологија.

Инаку Гугл го растури Епл до дно, во продажба, во оперативен систем, во мапи, во апликации во се!

Де да те видам оди купи батерија за Ајпод/Ајфон, Ајпад па замени си ја сам? -Got it? За Епл се е во парите!

Користам nexus 7 (32 ГБ), за сега сум презадоволен, нема врска дека апликациите се „верзија за мобилен развлечена на поголем екран“.
Брз е, воопшто нема кочење, android jelly bean e навистина одличен, според мене единствена дилема би била големината на екранот (во однос на ipad-ot). I-pad не сум користел, па не би зборувал многу за тоа, некој кој го има може да каже најдобро.
Еве ти корисен линк за нексусот:
http://reviews.cnet.com/google-nexus-7/

Користам nexus 7 (32 ГБ), за сега сум презадоволен, нема врска дека апликациите се „верзија за мобилен развлечена на поголем екран“.
Брз е, воопшто нема кочење, android jelly bean e навистина одличен, според мене единствена дилема би била големината на екранот (во однос на ipad-ot). I-pad не сум користел, па не би зборувал многу за тоа, некој кој го има може да каже најдобро.
Еве ти корисен линк за нексусот:
http://reviews.cnet.com/google-nexus-7/
А со изборот на апликации како е? И не само изборот цената едно друго. Ти благодарам

А со изборот на апликации како е? И не само изборот цената едно друго. Ти благодарам
Ako им веруваме на c-net (а не гледам зошто не би им верувале) бројот на апликации е приближно ист (700.000 Apple : 675.000 google play store). Мене понудените апликации ми се повеќе од доволно, искрено ниту можам од било која категорија до крај да ги разгледам, навистина ги има премногу http://news.cnet.com/8301-1035_3-57...app-store-maintain-its-lead-over-google-play/
На вториов линк можеш и самиот да се увериш:
https://play.google.com/store

Како споредувати андроид/гугл телефони со иос/епл? Ако веќе споредуваме да споредуваме на ниво, ајде самсунг ноте 2 или галакси с3 vs ајфон5/4/3?

Тоа што епл им набил комплекси на побогатите дека треба да имаат поскап телефон без оглед на квалитетите во споредба со другите е веќе за подфорум-психологија.

Инаку Гугл го растури Епл до дно, во продажба, во оперативен систем, во мапи, во апликации во се!

Де да те видам оди купи батерија за Ајпод/Ајфон, Ајпад па замени си ја сам? -Got it? За Епл се е во парите!
Занчи ја отворив темава бидејќи се двоумам да купам IPad 3 или Nexus 7. Никој овде не праша како стојат продажбите на Apple и Google, имаат тие луѓе да се грижат за тоа. Ние сме корисници, потрошувачи и од таа перспектива треба да гледаме и да ги отценуваме производите. Сепак фала за мислењето :)

Занчи ја отворив темава бидејќи се двоумам да купам IPad 3 или Nexus 7. Никој овде не праша како стојат продажбите на Apple и Google, имаат тие луѓе да се грижат за тоа. Ние сме корисници, потрошувачи и од таа перспектива треба да гледаме и да ги отценуваме производите. Сепак фала за мислењето :)

Значи мора да се фатиме за некоја кавга шом гигантите ќе се судрат во една тема:)

Инаку најрелевантен одговор можеш да добиеш од некој кој ги има овие уреди. На крај сепак се сведува на вкусот твој и потребите твои за кои го купуваш уредот;)

Имам трансформер и iPad, и некако повеќе работа ми врши iPad-от. Сакам што помалце време да губам на прилагодување, а повеќе да ја користам веќе сервираната апликација.

А зошто не би земај iPad 4? За некои 3000 денари плус, ќе го имаш најновиот модел...и така тројката има мака со прегревање...

1. Со кој таблет / OS подобро се снаоѓаш, со тој.
2. Ако не ти се проблем парите, оди на ајпадот.

Surface Pro :love:
Единствен е што има комјутерски ОС т.е Виндоус 8 Про ,додека обичниот сурфасе ,иПад и Нексус и сите останати имаат софтвер наменет за мобилни.
Е сега за 900-1000 долари можеш комотно доста јак десктоп или ептен солиден лаптоп да си купиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom