Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Fume Knight и Velstadt имаа добра меѓусебно поврзана прича во двојката, тие ми беа доста интересни карактери, така интересно им беа пласирани во причата.
Јако беше што ако му влезиш на Фјум со армор од Велстат инстантно втора фаза отпочнуваше (агро).
Не сум го знаел тоа.
Најдобар лик според мене во Дарк соулс е секако Artorias има сличности со Guts од Berserk.

Абе не драпајте мадиња - двојката е бр. 1 :cool: :):)

DLC-њата им беа прејаки, играта ја направија игриште. Уште толку контент имаше во нив.
Автоматски споено мислење:

Не сум го знаел тоа.
Најдобар лик според мене во Дарк соулс е секако Artorias има сличности со Guts од Berserk.
Да ја знам причата. Мислам не следам аниме/манга, ама запознат сум конкретно за ова. :)

Абе не драпајте мадиња - двојката е бр. 1 :cool: :):)

DLC-њата им беа прејаки, играта ја направија игриште. Уште толку контент имаше во нив.
У Дс2 само Длц вредат останатиот дел од играта е шала посебно со Power stance.

Иначе да, Фјум фактички бил протеран од престолот како гард на ... ( како му беше ли името на босот со мечот, на стариот) ? Нвм :)

У Дс2 само Длц вредат останатиот дел од играта е шала посебно со Power stance.
Јас почнав од неа, не знаеш колку емотивно сум поврзан, премногу. Секоја цигла и камен од играта ми буди силни емоции. :)

Иначе да, Фјум фактички бил протеран од престолот како гард на ... ( како му беше ли името на босот со мечот, на стариот) ? Нвм :)

Јас почнав од неа, не знаеш колку емотивно сум поврзан, премногу. Секоја цигла и камен од играта ми буди силни емоции. :)
Venderick Кралот на Драгиник.
И мене ми е прва па ја котирам под 1 и 3 .

Venderick Кралот на Драгиник.
(y)
И мене ми е прва па ја котирам под 1 и 3 .
Абе... објективно гледано, можам да ти речам да размислам и дај да дискутираме, но субјективно не иди во предвид!
Не знам со што е толку полоша од кецот? Ај за тројката во ред.

Имаше некои критичари кои правеа некои паралели но не ми текнува конкретно.
Целокупно гледано со сѐ диелциња двојката го шлака кецот, барем субјективно како што реков.

Ок има и кецот свои хајлајти не велам не.
Уствари и мразам кога морам да ги ранкирам фак ит.

Со двојката ситуацијата е таква бидеќи ја играв во "интересен" период од мојот живот и кога ќе се присетам ми се враќа истата енергија. :)
Не знам дали ќе ме разбереш...
Ако не си доживеал вакво нешто претпоставувам и нема. :)

(y)

Абе... објективно гледано, можам да ти речам да размислам и дај да дискутираме, но субјективно не иди во предвид!
Не знам со што е толку полоша од кецот? Ај за тројката во ред.

Имаше некои критичари кои правеа некои паралели но не ми текнува конкретно.
Целокупно гледано со сѐ диелциња двојката го шлака кецот, барем субјективно како што реков.

Ок има и кецот свои хајлајти не велам не.
Уствари и мразам кога морам да ги ранкирам фак ит.

Со двојката ситуацијата е таква бидеќи ја играв во "интересен" период од мојот живот и кога ќе се присетам ми се враќа истата енергија. :)
Не знам дали ќе ме разбереш...
Ако не си доживеал вакво нешто претпоставувам и нема. :)
Секој си има свое мислење не го потценува твоето јас за лично искуство зборам сум почнал од 2 па 3ка па 1 и највеќе ми се допадна 3ката.
2ката и не е повржана во приказната со 1 и со 3 затоа губи на шмек барем во мои очи.
И секако дека си имаат и предности и недостатоци.
Инаку 2ката ми делува како не завршен производ, како на брзина да е правена.

Секој си има свое мислење не го потценува твоето јас за лично искуство зборам сум почнал од 2 па 3ка па 1 и највеќе ми се допадна 3ката.
2ката и не е повржана во приказната со 1 и со 3 затоа губи на шмек барем во мои очи.
И секако дека си имаат и предности и недостатоци.
Инаку 2ката ми делува како не завршен производ, како на брзина да е правена.
Гледаш како искуствата ни си поклопуваат, само во различни празнини ;)
Тројката и кецот ми се поврзани, тоа не ми се допадна. Тројката не морало до толку да ја направат "кец со подобра графика". Тоа е и причината зошто не ја ставам пред двојката.
Фактички кога го почнав римастерот од пола натаму сѐ сум видел. Исти области слична прича.

Двојката дели од двете, за мене на посебен начин. :)

Во двојката имаа корегирано многу работи, како на пример фаст травелинг, повеќе оружја, варијабилност на босови и повеќе динамика и неизвесност низ целото патешествие. Кецот беше повеќе линеарна.

А графика и механики каде-каде тројката е подобра, тука нема збор. Само ти велам, малку повеќе да протнеа поуникатна прича, или барем да оставеа простор за ние играчите да правиме своја фантазија...
А тие ја поврзаа со кецот јбг.

Нејсе, не ги делиме, за мене тоа сето е Дарк Соулс намбр 1 нига :P

Последно уредено:
Гледаш како искуствата ни си поклопуваат, само во различни празнини ;)
Тројката и кецот ми се поврзани, тоа не ми се допадна. Тројката не морало до толку да ја направат "кец со подобра графика". Тоа е и причината зошто не ја ставам пред двојката.
Фактички кога го почнав римастерот од пола натаму сѐ сум видел. Исти области слична прича.

Двојката дели од двете, за мене на посебен начин. :)

Во двојката имаа корегирано многу работи, како на пример фаст травелинг, повеќе оружја, варијабилност на босови и повеќе динамика и неизвесност низ целото патешествие. Кецот беше повеќе линеарна.

А графика и механики каде-каде тројката е подобра, тука нема збор. Само ти велам, малку повеќе да протнеа поуникатна прича, или барем да оставеа простор за ние играчите да правиме своја фантазија...
А тие ја поврзаа со кецот јбг.

Нејсе, не ги делиме, за мене тоа сето е Дарк Соулс намбр 1 нига :P
Царе за мене во трилогија е битно да има поврзаност во приказната инаку не е трилогија некој спиноф е и 1 и 3ката имаат сличности но не се копии си имаат исти области кои ти даваат носталгична вредност каде си имал најголем проблем со играта пример.

во трилогија е битно да има поврзаност
Па имаш поврзаност.
Начинот на одвивање на сторито е ист.

Дарк Соулс не е игра која беше пласирана да се следи според приказната. Поентата на деловите не е надополнување на причата.

Проблемот за мене е што во тројката нѐ вратија повторно на кецот. Според мене подобро ќе беше да направеа нешто поуникатно. Значи не велам дека тројката нема своја уникатност, зборувам за нешто сосем поразлично. Нешто кое во ДС2 го направија. :icon_mrgr:

И не знам за какви спинови зборуваш, серија ли е ова со однапред цврсто изградени карактери па да мора да има еден правец дешавката? Ин д енд оф д деј ДС и онака не пласираа цврста фул пакет обработена приказна. Во недореченостите е убавината.

"Dark Souls is a game known for its punishing level of difficulty, and not its gripping story"

Па имаш поврзаност.
Начинот на одвивање на сторито е ист.

Дарк Соулс не е игра која беше пласирана да се следи според приказната. Поентата на деловите не е надополнување на причата.

Проблемот за мене е што во тројката нѐ вратија повторно на кецот. Според мене подобро ќе беше да направеа нешто поуникатно. Значи не велам дека тројката нема своја уникатност, зборувам за нешто сосем поразлично. Нешто кое во ДС2 го направија. :icon_mrgr:

И не знам за какви спинови зборуваш, серија ли е ова со однапред цврсто изградени карактери па да мора да има еден правец дешавката? Ин д енд оф д деј ДС и онака не пласираа цврста фул пакет обработена приказна. Во недореченостите е убавината.

"Dark Souls is a game known for its punishing level of difficulty, and not its gripping story"
Незнам колку си запознаен со лорот на Дарк соулс универзумот али имааат многу добро пласиран лор до кој неможеш да дојдеш од 1 пјелтру и ќе мора секој ајтем и армор и оружије да го прочиташ за да сврзеш исто и квестовите откриваат голем дел од приказната ако не си запознаен посети го каналот на vaatividya на youtube ќе се изненадиш колку лор има за 1 и 3ката доколлу 2ката се издвојува бидејки е насочена кон дрига област инаку Мијузаки не бил дел од креација на двојката можеби затоа забегале со приказната.

Незнам колку си запознаен со лорот на Дарк соулс универзумот али имааат многу добро пласиран лор до кој неможеш да дојдеш од 1 пјелтру и ќе мора секој ајтем и армор и оружије да го прочиташ за да сврзеш исто и квестовите откриваат голем дел од приказната ако не си запознаен посети го каналот на vaatividya на youtube ќе се изненадиш колку лор има за 1 и 3ката доколлу 2ката се издвојува бидејки е насочена кон дрига област инаку Мијузаки не бил дел од креација на двојката можеби затоа забегале со приказната.

Си велам дека битните работи ги доловив, а за тебе не знам...
Не ми остави впечаток дека баш сѐ си прочитал, рецимо не знаеше за поврзаноста за Фјум и Велстат. :)

А точно, некои ајтеми се од круцијално значење околу приказната, треба повеќе да читаш не само гејминг.

.....
Еј @Донев брате стварно банирај ме, нели гледаш како те моли и ти се умилкува девојчево...
Не ѝ крши атер плис! :love:

Си велам дека битните работи ги доловив, а за тебе не знам...
Не ми остави впечаток дека баш сѐ си прочитал, рецимо не знаеше за поврзаноста за Фјум и Велстат. :)

А точно, некои ајтеми се од круцијално значење околу приказната, треба повеќе да читаш
Како му беше името на "Стариот со големиот меч". :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Инаку неможев да најдам никаде поврзаност на Фјум и Велстад може ли линк?

Последно уредено:
Како му беше името на "Стариот со големиот меч". :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Инаку неможев да најдам никаде поврзаност на Фјум и Велстад може ли линк?
Не бе имиња ли да думам до толку? :D
Да не се преслушуваме случајно и за имиња од ајтеми ? :LOL:

Баш ќе побарам и ќе ти пратам материјал за Фјум.
Само да не испадни работава дека се докажуваме кој колку ја совладал литературата... возрасни сме, не е убаво... :)
А и не ми беше то целта, жалам ако те навлеков на такво нешто :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom