Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Чекаме двојката бе? :D
Raciel oд погоре смета исто дека ќе е разводнета. Засега од тоа што сум видел, биќе епик, само не се надевам на добра оптимизација..

И тоа како чекаме! Освен видеата на ENB, се трудам да гледам што е можно помалку ствари поврзани со DK2 и се надевам дека ќе можам да ја играм. Ќе биде одлична дури и да е само 50 проценти од она што беше кецот. Лично, сметам дека нема да биде полесна од претходните две, и дека се трудат да направат уште попаметни непријатели и потешки средби со истите. Кога ќе излезе играва ќе баталам факс xD

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
И тоа како чекаме! Освен видеата на ENB, се трудам да гледам што е можно помалку ствари поврзани со DK2 и се надевам дека ќе можам да ја играм. Ќе биде одлична дури и да е само 50 проценти од она што беше кецот. Лично, сметам дека нема да биде полесна од претходните две, и дека се трудат да направат уште попаметни непријатели и потешки средби со истите. Кога ќе излезе играва ќе баталам факс xD

Не ти смета тоа дека ќе го ограничат драстично просторот на движење? Нема од сам старт да имаш пристап до 90% од мапата, ќе се сведе изборот на А и Б. Во кецот само за последните босови беше така, моравме прво да ја земеме warp-чинијата. Сега за цела втора половина од играта.
So much for open world.

Летово? Хах. 2 пати дур не ја свртиш нема да ја оставиш.
Еве ти фикс. Јас ја играв на 30 заклучена. Frame drop имав само кај bonfire-ите, што не ми пречеше премногу. A, да, и во Blightown.

Штета што двојката искача на крајот на летово.. ако не и годинава.
Artorias of the Abyss how bad you want it? :D

Ги копирав фајловите во главната папка,каде што се наоѓа exe.-то на играта,наместена е на фулскрин но играта ја дава на четвртина од екранот додека остатокот е црн.Што треба да менувам во вредностите на dsfix фајлот?
--- надополнето: 28 октомври 2013 во 18:58 ---
Ги копирав фајловите во главната папка,каде што се наоѓа exe.-то на играта,наместена е на фулскрин но играта ја дава на четвртина од екранот додека остатокот е црн.Што треба да менувам во вредностите на dsfix фајлот?

Средено.Го исклучив АА и сега се е ок.Сега засега и фрејмрејтот е добар но уште сум на почеток во затворот,ќе видам како ќе тера на отворен простор.

• Ми се допаѓа
А зашо ја имам стрелкава од маусов над играва? Да не е нешто од фиксовите? Гледам сите симнати ми се 2.xx верзии..
Ја немаше порано кога играв.

Еве сум, по трет пат, многу бргу левелирам, ама џабе, Capra демонот пак ме сере, а за него се вратив. :D

http://i.imgur.com/69xPKE3.jpg

Не ти смета тоа дека ќе го ограничат драстично просторот на движење? Нема од сам старт да имаш пристап до 90% од мапата, ќе се сведе изборот на А и Б. Во кецот само за последните босови беше така, моравме прво да ја земеме warp-чинијата. Сега за цела втора половина од играта.
So much for open world.

Неможеш да залуташ некаде неопремен, надвор од твојата лига и да евапорираш за секунда? Аw.

Ја средив,ја прочепкав малку саат-два,качив 7. левел,изгледа ветувачки уствари знам дека ќе главам.Но е многу тешка,се изгубив на два три пати,скршнав од патчето,налетав на противници за кои касно упалив дека уствари не можеш да ги убиеш па се враќав едно десетина пати со нови тактики:D Али ок,мислам дека вреди да се вложат малку нерви дур и навлезам во срж,само не знам дали направив правилен избор со витезот а и мислам дека требаше да си изберам master key наместо прстенот што полни енергија.

Ја средив,ја прочепкав малку саат-два,качив 7. левел,изгледа ветувачки уствари знам дека ќе главам.Но е многу тешка,се изгубив на два три пати,скршнав од патчето,налетав на противници за кои касно упалив дека уствари не можеш да ги убиеш па се враќав едно десетина пати со нови тактики:D Али ок,мислам дека вреди да се вложат малку нерви дур и навлезам во срж,само не знам дали направив правилен избор со витезот а и мислам дека требаше да си изберам master key наместо прстенот што полни енергија.

Na koja nasoka fati? Se nadevam ne zabega nakaj kosturive, Undead Burg ti e dobar start, a koga ke cistis tamu dole, brotip, so sword-ov ne samo sto ke gi gazis malite gomca tamu, tuku eba mater do pola igra. I po tret pat si go zedov jas, inaku izgleda kon dexterity se fokusirav..

Na koja nasoka fati? Se nadevam ne zabega nakaj kosturive, Undead Burg ti e dobar start, a koga ke cistis tamu dole, brotip, so sword-ov ne samo sto ke gi gazis malite gomca tamu, tuku eba mater do pola igra. I po tret pat si go zedov jas, inaku izgleda kon dexterity se fokusirav..

Па првин фатив патот накај костурите што цело време оживуваа,а не ни видов дека има скалички надоле за накај Dead Burg.Ептен ме исфрустрираа,не знам колку пати пробав да ги убијам,да претрчам покрај нив и им избегам но залудно и не можев веќе да поднесам и морав да ѕирнам на јутјуб да видам што-како и таму видов дека имало скали за надоле и ми се врати волја за игра и живот:D

Е сеа не знам што меч имам,не сум дома да проверам,тој ми е од почетокот на играта што го дава и имам уште еден али беше послаб.Тој што го спомна се наоѓа на почеток или?Ај после имам и некои други прашања,на пример што функција има тоа hollow и уште една опција не ми текнува сеа како беше,кога си покрај bonfire-от.Знам дека не можев ништо да направам со двете последни опции,нешто ми фалеше-не ми текнува што.Нешто со humanity беше поврзано.

Па првин фатив патот накај костурите што цело време оживуваа,а не ни видов дека има скалички надоле за накај Dead Burg.Ептен ме исфрустрираа,не знам колку пати пробав да ги убијам,да претрчам покрај нив и им избегам но залудно и не можев веќе да поднесам и морав да ѕирнам на јутјуб да видам што-како и таму видов дека имало скали за надоле и ми се врати волја за игра и живот:D

Е сеа не знам што меч имам,не сум дома да проверам,тој ми е од почетокот на играта што го дава и имам уште еден али беше послаб.Тој што го спомна се наоѓа на почеток или?Ај после имам и некои други прашања,на пример што функција има тоа hollow и уште една опција не ми текнува сеа како беше,кога си покрај bonfire-от.Знам дека не можев ништо да направам со двете последни опции,нешто ми фалеше-не ми текнува што.Нешто со humanity беше поврзано.

Скалички надоле? Мислиш кај костуриве надоле? Не. Не ти е таму Undead Burg. :D Бегај од таму, прилично тежок ми беше тој дел мене, дури и кога се вратив покасно. Има на неколку костурчиња ПО едно деденце што ги оживува, и дури не го скинеш него, џабе. Доста заебано ниво. Од самиот бонфајр фати јако десно, ќе ти излезе ритче за еден мост, таму ти е Undead Burg и пофер е кон почетници.

А холоу ти е стејт, конзумирај 2 humanity, и ќе ги имаш опциите од бонфајрот, едното те враќа меѓу живите, а со второто можеш да kindlaш. :D
Па фласкот, тоа за лечење ти рипнува на 10 пати да можеш да се лечеш.

Скалички надоле? Мислиш кај костуриве надоле? Не. Не ти е таму Undead Burg. :D Бегај од таму, прилично тежок ми беше тој дел мене, дури и кога се вратив покасно. Има на неколку костурчиња ПО едно деденце што ги оживува, и дури не го скинеш него, џабе. Доста заебано ниво. Од самиот бонфајр фати јако десно, ќе ти излезе ритче за еден мост, таму ти е Dead Burg и пофер е кон почетници.

А холоу ти е стејт, конзумирај 2 humanity, и ќе ги имаш опциите од бонфајрот, едното те враќа меѓу живите, а со второто можеш да kindlaш. :D
Па фласкот, тоа за лечење ти рипнува на 10 пати да можеш да се лечеш.
Не кај костурите надоле,туку прaво од Bonfire-ot има скалички кои водат до едно ритче пред два моста и таму по водата шетаат духови.Тоа мислам дека е Undead Burg.Така?
Ај ќе проверам после,може и јас сум грешка.

Не кај костурите надоле,туку прaво од Bonfire-ot има скалички кои водат до едно ритче пред два моста и таму по водата шетаат духови.Тоа мислам дека е Undead Burg.Така?
Ај ќе проверам после,може и јас сум грешка.

Ааа не, од бонфајрот одма позади дрвцето, скалите надоле се кон New Londo Ruins. Духовите се заебани, а босот прилично дупло, башка немаш реални шанси уште за таму.
Тоа ти иде позади, костуриве напред, ти фаќај десно! :)

Ааа не, од бонфајрот одма позади дрвцето, скалите надоле се кон New Londo Ruins. Духовите се заебани, а босот прилично дупло, башка немаш реални шанси уште за таму.
Тоа ти иде позади, костуриве напред, ти фаќај десно! :)

Прилично дупло. Релативно 100% :D
Не ни може да стигне до босот без да го убие Сиф. Му треба ланчето на Artorias. Првиот пат морав да се самоубијам, нема излегување ако ја поминеш вратата. Скокаш во бездната, умираш и губиш, во мојот случај, 140 000 souls.
Душава ми знае. :(

Прилично дупло. Релативно 100% :D
Не ни може да стигне до босот без да го убие Сиф. Му треба ланчето на Artorias. Првиот пат морав да се самоубијам, нема излегување ако ја поминеш вратата. Скокаш во бездната, умираш и губиш, во мојот случај, 140 000 souls.
Душава ми знае. :(

Доста бе, ќе се откаже.. забораваш колку скелетиве знаат да избедираат, не пак.. :D
Види, ја се га не сечам иако, нали, треба. Според мене требаше прстен за да рипнеш у бездната, али ипак мислев на тоа колку и левелот е заебан, внатре тие црните витези се исто заебени, не пак ако тргнеш по valley of the drakes, електро-змејчињата, ако немаш среќа и се разлетаат по мостот.. Инаку, Сиф ми беше мене лесен, или добро сум бил наоружан. Лесно го кутнав, од прва, дури и фрејмдроп имаше таму.

Моментално сум во областа пред таа мачката што збори, како од Алиса во земјата на чудата. Не памтам имиња.
Знам има наоколу 5-6 скоро-невидливи витези и не сум уште доволно спремен за нив.

Туку малку поназад, ја скинав хидрата и златниот кристал, се појави нпцто, умрев и се вратив да видам деелцето дали ќе се отвори.
Што е услов друго? Не ме зграпчува раката.. ништо нема.

А, и прочитав со divine weapon скелетиве не оживувале, можно е? Сакам лесно да го поминам овој пат..

Моментално сум во областа пред таа мачката што збори, како од Алиса во земјата на чудата. Не памтам имиња.
Знам има наоколу 5-6 скоро-невидливи витези и не сум уште доволно спремен за нив.

Туку малку поназад, ја скинав хидрата и златниот кристал, се појави нпцто, умрев и се вратив да видам деелцето дали ќе се отвори.
Што е услов друго? Не ме зграпчува раката.. ништо нема.

А, и прочитав со divine weapon скелетиве не оживувале, можно е? Сакам лесно да го поминам овој пат..

За DLC, треба да одиш во Anor Londo, па кај тоа библиотеката на албино змејот, има десно од лифтот(не знам на кој спрат точно) еден од тие кристалните чичковци со боздоган, стои одма до еден глобус. Него мораш да го истепаш, ќе ти даде некое трансдимензионално и времепловно прстенче, ќе се вратиш кај хидрата, ќе тераш по водата скроооз до крај и ќе видиш отворен wormhole.
Tи објаснив. :D

За скелетите не ти треба дивајн уепон. Треба само да ја пуштиш музиката од Бени Хил шоу и да трчаш до тие некросите. It worked for me.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom