Како смееше Израел да го нападне Либан, а ние не смеевме Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Stefanos_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Неќам многу да се замарам со политика, но еве едно просто прашање.
Како смееше Израел да го нападне Либан, поради тоа што терористичката Хезболах од негова територија, го напала Израел. А ние не смеевме да го го нападнеме Косово, кога не напаѓаа нивните терористи?

Види не е се во воената сила, дипломатија денес е најако оружје, лоби

па кај ке го нападнеш косово кога бане све кодошеше на тоа олеснувачите од еу.секоја наредба за дејствување врз терористичките гнезда од борис овие од сдсм,а пред се бучко,или ја саботираа или несакаа да ја извршат.така беше за арачиново и за карпалак.на карпалак хеликоптерите бучко ги прати без вооружување,само така летале во низок лет само да ги заплашат демек,а во арачиново го организираа бунтот на зам.ком.на тигрите и неколку други со него блиски на бане.па на сред дејствување откажаа послушност и се вратиа во базата во илинден.и сега со вакви ке го напаѓаш косово?

bacilo напиша:
па кај ке го нападнеш косово кога бане све кодошеше на тоа олеснувачите од еу.секоја наредба за дејствување врз терористичките гнезда од борис овие од сдсм,а пред се бучко,или ја саботираа или несакаа да ја извршат.така беше за арачиново и за карпалак.на карпалак хеликоптерите бучко ги прати без вооружување,само така летале во низок лет само да ги заплашат демек,а во арачиново го организираа бунтот на зам.ком.на тигрите и неколку други со него блиски на бане.па на сред дејствување откажаа послушност и се вратиа во базата во илинден.и сега со вакви ке го напаѓаш косово?

Ајде ова објасни го малку подобро, кој бил заменик командант на Тигрите?

bacilo напиша:

Boskovski izjavuvase deka gi proterale od Aracinovo izgleda za svoite mislel :)

asterix_m напиша:
Ајде ова објасни го малку подобро, кој бил заменик командант на Тигрите?
епа ај да не раскажувам јас види го бр.1939 на дневник и барај во македонија па ке прочиташ шо сакав да ти кажам.

Нас ни е страв ако го нападниме Косово дан не не примат во ЕУ.

izrael e izrael ne e makedonija posle ne moze da se sporedi kosovo so liban

Проблемот лежеше во тоа што Косово у тоа време (и сеуште е!) протекторат на УН и Нато, така да доколку влезевме ние за воена интервенција ке се соочевме со тешки консеквенци, санкции, бомбардирања, сето она што ја снајде Србија ке не снајдеше и нас. Тие капитулираа после 70-сетина дена, ние ни два немаше да издржиме. Затоа подобро да не правиме вакви нереални паралели.

Treba da imas avioni be da bombardiras :)

Izrael si e Izrael svetska sila go vrti svetot kako sto saka

Marlboro напиша:
Treba da imas avioni be da bombardiras :)

Izrael si e Izrael svetska sila go vrti svetot kako sto saka
Темава стварно не е за овде нама врска што е светска сила погледни го само еврејското лоби низ светот и ќе ти биде јасно.
Ако ние имавме лоби како што има Израел словенија ќе ни беше протактерат.

Zaso sme picki vo dusava zato ne go napadnavme Kosovo cekavme onie amerikancine da ni kazet so da prajme abe Volcite pustanje i napred celo kosovo matara ke bese samo Milosevic bese spasot za kosovo ama vidoa deka e lekot toj i go zatvorija za da crpet amerikancine od zlatono kosovo so e hehehe se e be batinja POLITIKA

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom