Кој точно живее на работ на мизеријата? Мајка ми е невработена, а татко ми е пензионер. Со пензијата на татко ми си живеат нормално.
си живеат нормално????
неее, прашај ги од што све се лишени -
туку, Бг а и останатите членки кои се во ЕУ ќе ги плаќаат хировите на Гејлада и на останатите „загубари„
така ќе биде и со МК - ако улета во таа неприродна унија
Гејлада бара уште нови 10 милијарди евра- помош
а каде се останатите кои чекаат на ред да ги финансирате - ?Кипар, португалија, Шпанија, Ирска...
еве ти еден поздрав од твој сограѓанин (
http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/01/19/1986971_mvf_triabvat_oshte_10_mlrd_za_gurciia_danuchnite_i/
До кооооога бе?
Еееее,
Това вече е безобразие!!!!
Тези от ЕС малоумни ли са?
.
.
.
.
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 09:25 ---
Нови европски правила
Случај со Хрватска
Оние правила кои биле запишани во договорот за пристап на Хрватска во ЕУ- сега се застарени и неважечки.

Нивните правила се менуваат молневито - а во случајов станува збор за парите од кохезиските фондови .
Во политиката на ЕУ под кохезиски фондови се подразбираат 5 фонда:
-фонд од кои се финансираат инфраструктурните проекти,
-Европски фонд за регионален развој
-Фонд за рурален развој
-рибарски фонд и
-Европски социјален фонд за намалување на невработеноста- односно со кој се зголемува вработувањето
Европската комисија си се претстави со новиот концепт на кохезиска политика за 2014. до 2020 г., и тоа со намалување на максималниот износ што една земја може годишно да го подигне од тие фондови-и тоа само 2,5%
за разлика од претходните 5,7 % што беше случај со Литванија.
Хрватска вака ќе губи по 502 милиона евра годишно- што и не е за потценување , иако во првичниот а веќе застарен договор им стои „плафон’ од 3,53%
Со овие 2,5 % ЕУ ги доведува во дискриминирачка позиција помалку развиените држави
И сега....?