Македонија во Европска унија ?

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за влез на Македонија во ЕУ ?

• Вкупно гласачи
    211
^^
Со два збора поради слободното движене на луге и можноста да идат да си наjдат другаде работа за повеке пари некои региони биват напуштани от луге.
Да не забораваме дека и сега емигрират и барат работа во Западна Европа.
Ти предлагаш вештачки да држиш лугето во државава?

^^
Со два збора поради слободното движене на луге и можноста да идат да си наjдат другаде работа за повеке пари некои региони биват напуштани от луге.
Да не забораваме дека и сега емигрират и барат работа во Западна Европа.
Ти предлагаш вештачки да држиш лугето во државава?
вештачки?! никако
зарем Швајцарија вештачки ги држи граѓаните?
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 19:00 ---
Ако некоj реши и сака и на Северна Кореja можеш да даде газ, тоа си е работа на лугето, но не знам дали сматраш дека си премногу тесно поврзан, да не кажм со папучна врв со ЕУ?
незнам што чекаат-они треба да се изјаснат.
Јас не пробувам да „научам“ некој како да си го живвее животот нит му сугерирам.И јас ја сакам слободата да луѓето сами си изберат како ќе живеат. Ама ЕУ тоа не го дозволува, бидејќи ЕУ сака интеграција и уништување на националноста.

5. Па видливо е кои са придобивките, не се редам за виза, одам со лична карта каде сакам во ЕУ, работам каде ми дават повеке пари или каде душа ми сака, сум дел от един работен пазар и не чекам само дома за работа. Многу побргу оди трговиjaта поради олеснуване на целата процедура за преминуване преку границите(кои са формални). Нема да коментирам придобивките например за земеделците во ЕУ и тези надвор от ЕУ. Тамо разликата е огромна например. Нема да ти зборувам за грандовите за обука за кои можеш да аплицираш, европските стипендии и така натаму...
Еве кажи ги ти.

да, видливо е, оти Бугарија е во ЕУ а народот и живее на работ на мизеријата-
С'с з'би и нокти ште драпам да си изгонја децата от Б'лгарија!

солидно видео:icon_lol: http://www.dnes.bg/stranata/2013/01...apam-da-si-izgonia-decata-ot-bylgariia.177351

Луѓето од фабриката не беа примиле плата неколку месеци. Нормално е да се вознемирени.

Кој точно живее на работ на мизеријата? Мајка ми е невработена, а татко ми е пензионер. Со пензијата на татко ми си живеат нормално.

Кој точно живее на работ на мизеријата? Мајка ми е невработена, а татко ми е пензионер. Со пензијата на татко ми си живеат нормално.
си живеат нормално????
неее, прашај ги од што све се лишени -
туку, Бг а и останатите членки кои се во ЕУ ќе ги плаќаат хировите на Гејлада и на останатите „загубари„
така ќе биде и со МК - ако улета во таа неприродна унија

Гејлада бара уште нови 10 милијарди евра- помош
а каде се останатите кои чекаат на ред да ги финансирате - ?Кипар, португалија, Шпанија, Ирска...

еве ти еден поздрав од твој сограѓанин (http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/01/19/1986971_mvf_triabvat_oshte_10_mlrd_za_gurciia_danuchnite_i/

До кооооога бе?
Еееее,
Това вече е безобразие!!!!
Тези от ЕС малоумни ли са?
.
.

.
.

--- надополнето: 19 јануари 2013 во 09:25 ---
Нови европски правила

Случај со Хрватска:icon_lol:
Оние правила кои биле запишани во договорот за пристап на Хрватска во ЕУ- сега се застарени и неважечки.:pos:
Нивните правила се менуваат молневито - а во случајов станува збор за парите од кохезиските фондови .
Во политиката на ЕУ под кохезиски фондови се подразбираат 5 фонда:
-фонд од кои се финансираат инфраструктурните проекти,
-Европски фонд за регионален развој
-Фонд за рурален развој
-рибарски фонд и
-Европски социјален фонд за намалување на невработеноста- односно со кој се зголемува вработувањето
Европската комисија си се претстави со новиот концепт на кохезиска политика за 2014. до 2020 г., и тоа со намалување на максималниот износ што една земја може годишно да го подигне од тие фондови-и тоа само 2,5%
за разлика од претходните 5,7 % што беше случај со Литванија.
Хрватска вака ќе губи по 502 милиона евра годишно- што и не е за потценување , иако во првичниот а веќе застарен договор им стои „плафон’ од 3,53%
Со овие 2,5 % ЕУ ги доведува во дискриминирачка позиција помалку развиените држави

И сега....?;)

Сосема нормално си живеат. Од ништо не се лишени.

Глупости зборуваш. Провери колку пари добила Бугарија од европските фондови и колку дала и ќе видиш дека повеќе сме добиле од колку што сме дали. ЕУ инвестира во Бугарија, за да може да стигне нивото на другите земји во ЕУ.

Луѓе секакви, коментари секакви.
Хрватска не ме интересира.

Ти изгледа зборуваш глупости- и тоа смислено

Aко Хрватска не те интересира, тогаш зошто Унгарија со Естонија бараат подршка од останатите членки да се укинат овие 2,5% и да се врати на старо- од 4 или 5%???

Исто така кажи ми што е убавото - нормалното во тоа што Е -комисија предлага да им се одземат парите од ЕУ фондовите на земјите чии јавен долг надминува 60% од бруто националниот доход ???

Уствари, ај наброј ми ги сите правила кои БГ ги применува под диктат на ЕУ. :icon_lol:

ЕУ го оценува како да го регулира земјите за да можат сите да се добре.
Тоа дека одредени % се намалени, не значи дека другите се зголемени. Тоа дека Хрватска може да загуби 500 милиони евра, не ознава дека како последица на ЕУ нема да освои 1 милијард евра.

Нормално е секоја држава да бара повеќе и повеќе пари. Важна е крајната проценка генерално за ЕУ и за секоја земја членка. Тоа е унија. Едни држави ќе дадат повеќе пари, додека се израмат стандардите. Нема како сите да добијат повеќе пари отколку ги инвестирале. Важно е развојот.

Погледнете што се прави во Франција:
во првата половина од 2013 година повеќе од 10 илјади роми се исфрлени од нивните неформални населби во Франција.
http://a1on.mk/wordpress/archives/210706

Сосема нормално си живеат. Од ништо не се лишени.

Kaжи им колко е просечната пенсиа во БГ и колко е струиата, водата и лековите.

Немои тропаи зелени. Пензионерите каи нас живеат во мизериа ако сметат само на пензиата. Остават им пари само за 1 леб и едно кисело млеко.

Сега ние се вртиме во место за влез во ЕУ и размислуваме како да се реши спорот со името.

Чекај....... ни викаат мењајте име и во ЕУ си или нема влез, а ние бараме нешто трето?!

НЕ БРЕ, чим име сакаш да ни смениш ни јас нема да имам почит кон тебе...., а ние се мислиме што како со Грција.

Башка не мораме да влагаме, кога и да е ЕУ ќе се распадне ;)

ЕУ да се распадне нема туку ние нема да влеземе немаат интерес да не примат.

ЕУ да се распадне нема туку ние нема да влеземе немаат интерес да не примат.
Па и да не влеземе, големото чудо, да е крај на светот нема да е :)

Па и да не влеземе, големото чудо, да е крај на светот нема да е :)
Не е проблем и да не сте во Европската унија, ако сте многу добро развиена економска земја, со 3% невработеност и со работна рака првенствено во сферата на услугите.

Не е проблем и да не сте во Европската унија, ако сте многу добро развиена економска земја, со 3% невработеност и со работна рака првенствено во сферата на услугите.

Ќе бидеме... ;):D
И онака друг избор немаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom