Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
е ова не смееше да се случи......сега Че го пукаат некој невинТри албански знамиња биле запалени на патот Тетово – Гостивар
http://www.mkd.mk/77945/crna-hronika/tri-albanski-znaminja-bile-zapaleni-vo-tetovsko/
МВР нема надлежност за да реагира во врска со поставени знамиња, но има надлежност да реагира доколку некој се обидел да загрози некого или нешто. Во овој случај полицаецот (го изгребал со нож).Од целиов муабет, само ме нервира фактот што се обиделе да го приведат (а и ќе го привеле ваљда да не избегал), а во однос на знамето од 6 метри, изјавата беше дека МВР нема надлежност за знамињата или како и да беше, нешто во таа насока беше изјавата.
Е па сега, ајде... не се знае кој пие, кој јаде, само на крај е јасно дека народот ја плаќа сметката.
Море море шо проблем прават овие немало да дозволи да го чепне никој пффф ќе се качам и ке го симнам знамето и што да не ме убие? - Angello
1.Иди постави без дозвола 30 метарски јарбол во Албанија со 6 метарско македонско знаме, и притоа јавно изјави пред целата албанска јавност во Албанија дека нема да смее никој да го симне ова Македонско знаме, иди направи го тоа ако не завршиш во затвор , јас уште утре идам со рамковна да се женам1.Во врска со знамињата, не ми е јасно зошто воопшто да се наштети на нечие знаме. Нели е најдобро тие да си го прослават денот како малцинство во Македонија, а ние да им го испочитуваме? Ниедна страна да не прави проблеми и да продолжиме со градење на соживотот во Македонија.
2.Кој не ги почитува законите, МВР соодветно ќе го санкционира. 3.Немојте да плукате по нив, си ја знаат тие работата.4. Не предизвикувајте меѓуетничка омраза.5. Зошто омраза, кога може почит?![]()
МВР нема надлежност за да реагира во врска со поставени знамиња, но има надлежност да реагира доколку некој се обидел да загрози некого или нешто. Во овој случај полицаецот (го изгребал со нож).
Ќе го бараат, ќе го фатат, ќе го утепаат.