Го симнал албанското знаме од Домот на културата во Тетово

Статус
Затворена за нови мислења.
Ma kakva pocit bre brat ovie kucinja nisto ne pocituvaat na sve laat samo K:mad:M za niv

абе овој сакал да го замени со ново :icon_mrgr:
so pokvalitetno

Од целиов муабет, само ме нервира фактот што се обиделе да го приведат (а и ќе го привеле ваљда да не избегал), а во однос на знамето од 6 метри, изјавата беше дека МВР нема надлежност за знамињата или како и да беше, нешто во таа насока беше изјавата.

Е па сега, ајде... не се знае кој пие, кој јаде, само на крај е јасно дека народот ја плаќа сметката.

Од целиов муабет, само ме нервира фактот што се обиделе да го приведат (а и ќе го привеле ваљда да не избегал), а во однос на знамето од 6 метри, изјавата беше дека МВР нема надлежност за знамињата или како и да беше, нешто во таа насока беше изјавата.

Е па сега, ајде... не се знае кој пие, кој јаде, само на крај е јасно дека народот ја плаќа сметката.
МВР нема надлежност за да реагира во врска со поставени знамиња, но има надлежност да реагира доколку некој се обидел да загрози некого или нешто. Во овој случај полицаецот (го изгребал со нож).

Море море шо проблем прават овие немало да дозволи да го чепне никој пффф ќе се качам и ке го симнам знамето и што да не ме убие? - Angello

Сега уште да кажат дали му беа црни рацете ... :свиркам:

1.Во врска со знамињата, не ми е јасно зошто воопшто да се наштети на нечие знаме. Нели е најдобро тие да си го прослават денот како малцинство во Македонија, а ние да им го испочитуваме? Ниедна страна да не прави проблеми и да продолжиме со градење на соживотот во Македонија.
2.Кој не ги почитува законите, МВР соодветно ќе го санкционира. 3.Немојте да плукате по нив, си ја знаат тие работата.4. Не предизвикувајте меѓуетничка омраза.5. Зошто омраза, кога може почит? :)
1.Иди постави без дозвола 30 метарски јарбол во Албанија со 6 метарско македонско знаме, и притоа јавно изјави пред целата албанска јавност во Албанија дека нема да смее никој да го симне ова Македонско знаме, иди направи го тоа ако не завршиш во затвор , јас уште утре идам со рамковна да се женам:) Инаку во однос на соживот што не ти јасно дека цело време јадеме ќутек во било кој смисол и ќутиме и треба уште да ќутиме за тебе тоа е, соживот? за мене тоа е кретинизам и мочана Ганди теорија, за луѓе без рбет, достоинство и без интелегенција.
2. Те бива за кажување вицови добар беше овој,:pos:
3.Дефинитивно си ја знаат работата ни утепаа 5 Македонци кај Смилковско езеро место ние Македонците да бидеме бесни, рамковните искочија зошто сме апселе убијци , и маваа со камења по влада и полиција, а џандариве како деца на Ганди беа не смеаа да писнат. После некој ден Македонци протеестираа пред влада и тоа 80% малолетници , џандариве што пендраци и солзавец им даде и на крај и апсења. Ептен знаат да си ја работат работата нема што.
4. Ма каква меѓуетничка омраза они ќе не тепаат како зајци ние ќе си ќутиме за да не ствараме меѓуетничка омраза.
5. Затоа зошто вакви како тебе 11 години ни викаат зашто омраза кога може почит, а во меѓувреме рамковните матер ни ебаа во секој поглед, веќе не функцинираат институциите, македонци почнуваат да јадат ќутек и во свој општини со доминатно македонско население. Затоа зошто како тебе има многу кои си викаат зашто омраза кога може почит. Не ти посакувам некој твој близок да биде крвнички претепан од нивна страна само зошто се возел во автобус, или твое дете да утепаат без причина додека лови риба. Е ако се случи на некој твој близок недај боже тоа баш ме интересира дали и тогаш ќе бараш почит или одмазда. Ама за џабе не рекле 100 стапа по туѓ грб не болат.
П.С Не ми реплицирај веќе на оваа тема на мене што имав кажав, а ти ако веруваш во соживот иди пресели се во 100% општина каде што живеат Рамковни , па после проповедај што како треба. Или како што рекол Гаанди: Биди ти промената која сакаш да ја видиш во светот:)

МВР нема надлежност за да реагира во врска со поставени знамиња, но има надлежност да реагира доколку некој се обидел да загрози некого или нешто. Во овој случај полицаецот (го изгребал со нож).

А чива е тогаш надлежноста? Мора да има некој што има надлежност... Јас може сакам да поставам знаме на Кина некаде во центар на Скопје, а воедно притоа да се обидам да го симнам македонското знаме. Дали ќе ме спречат? Сигурно, нормално...

Секој се обидува да делегира надлежност на некој друг и тоа нон-стоп. Од одговорност сите бегаат, а за награди и фалење ќе се потепаат меѓу себе.

Друго, ако прочита убаво, ќе видеше дека муабетот е дека ВО ОБИД ДА ГО ПРИВЕДАТ, тој ги засекол со нож и избегал. Значи обидот за приведување бил пред нападот. Што значи сакале да го приведат затоа што го симнал знамето.

Може и нема врска случајов, може се е само предизвикување тензии како што прават овие 6-7 години од кога се на власт и едните и другите.

Е сега ако го фатат и затворат/притворат за жив срам ќе сме. А иначе се согласувам со пријателчето кое погоре напиша 2014 - Забрането да се зборува македонски во Македонија. Ако продолжиме да им допуштаме на албанците на порта МАКЕДОНИЈА ќе овиснат нивно знаме. И секако секоја чест за сторителот, не му се спиело сигурно :)

Конечно некој да направи нешто паметно :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom