- Член од
- 14 април 2010
- Мислења
- 4.704
- Поени од реакции
- 6.092
Не зафркавај па овие што лупаат сега по Јохан од чиви редови се ајде кажи, па сами си прават да бидат пцуени јас немаше да ги спомнам додека не искочија овие тројцава најпаметни и да солат памет, ако кажат дека Јохан бил воен злосотрник авотамтски ги ставаат во ист кош и сите припадници на АРМ и МВР кој биле по рововите и кој ја бранеле државата во 2001 и ги прават сите тие воени злосторници,а овие УЧЌКИВЕ ги прават светци и невини луѓе кој се бореле за права и соживот.Едно-две и одма сдсм е главна тема во секој разговор. Сдсм е крив, ако сдсм не го донесе законот за автентично толкување, ама дежурен кривец за се во државава е сдсм, никако и вмро еднаш да рече наша е кривицата...
Не ги бранам сдсм, нејќам така да ме сфати некој, ама иритира кога ќе слушнеш дека што и да се случи лошо у државава сдсм е крив, а што и да се случи добро мора вмро да е заслужен за тоа.
Иначе другарчињата од брисел, њу јорк и од вашингтон не учат дека ахмети бил борец за права, а Јохан воен злосторник, да не мешаме баби и жаби.
Иначе се слагам со тебе дека од бранко до грујо сите се за никаде, да беа едните или другите патриоти ќе го донесеа барем законот за бранители, колку лош и да беше барем ќе покажеа дека го ценат тоа што бранителите го направиле за Македонија, ама изглеа тој закон беше обид да се сврти главата на народот од некои вистински проблеми. Од толку силење на вмро за тој закон, сеа не се ни спомнува дека некогаш постоела иницијатива, а не па да кажат до каде е носењето.
Криво ми е што вмро си инсталира добар систем у државава за да се одржи на власт, а единствена противтежа е сдсм, партија што реално нема сила нешто поголемо да направи...
И тоа дека другарчињата од Њу Јорк и до Вашингтон не може да не учат нас освен ако немаат луѓе во Маекдонија кој ќе би рекол проповедаат во нивно име и како они сакаат ќе ја кажуваат историјата, а најверојатно оваа е некоја од тие таквите платеници.
И уште едно нешто ќе кажам за мене се патриоти само тие од 2001 друг никој, пред тие луѓе кој што се живи а и пред спомениците на оние кој ги загубиле животите секогаш ќе им сеп оклонувам, а на курви како оваа биљана и она квазимодоно на Фрчко можам дури и да ги ишамарам.