Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Едно-две и одма сдсм е главна тема во секој разговор. Сдсм е крив, ако сдсм не го донесе законот за автентично толкување, ама дежурен кривец за се во државава е сдсм, никако и вмро еднаш да рече наша е кривицата...
Не ги бранам сдсм, нејќам така да ме сфати некој, ама иритира кога ќе слушнеш дека што и да се случи лошо у државава сдсм е крив, а што и да се случи добро мора вмро да е заслужен за тоа.
Иначе другарчињата од брисел, њу јорк и од вашингтон не учат дека ахмети бил борец за права, а Јохан воен злосторник, да не мешаме баби и жаби.
Иначе се слагам со тебе дека од бранко до грујо сите се за никаде, да беа едните или другите патриоти ќе го донесеа барем законот за бранители, колку лош и да беше барем ќе покажеа дека го ценат тоа што бранителите го направиле за Македонија, ама изглеа тој закон беше обид да се сврти главата на народот од некои вистински проблеми. Од толку силење на вмро за тој закон, сеа не се ни спомнува дека некогаш постоела иницијатива, а не па да кажат до каде е носењето.
Криво ми е што вмро си инсталира добар систем у државава за да се одржи на власт, а единствена противтежа е сдсм, партија што реално нема сила нешто поголемо да направи...
Не зафркавај па овие што лупаат сега по Јохан од чиви редови се ајде кажи, па сами си прават да бидат пцуени јас немаше да ги спомнам додека не искочија овие тројцава најпаметни и да солат памет, ако кажат дека Јохан бил воен злосотрник авотамтски ги ставаат во ист кош и сите припадници на АРМ и МВР кој биле по рововите и кој ја бранеле државата во 2001 и ги прават сите тие воени злосторници,а овие УЧЌКИВЕ ги прават светци и невини луѓе кој се бореле за права и соживот.
И тоа дека другарчињата од Њу Јорк и до Вашингтон не може да не учат нас освен ако немаат луѓе во Маекдонија кој ќе би рекол проповедаат во нивно име и како они сакаат ќе ја кажуваат историјата, а најверојатно оваа е некоја од тие таквите платеници.
И уште едно нешто ќе кажам за мене се патриоти само тие од 2001 друг никој, пред тие луѓе кој што се живи а и пред спомениците на оние кој ги загубиле животите секогаш ќе им сеп оклонувам, а на курви како оваа биљана и она квазимодоно на Фрчко можам дури и да ги ишамарам.

Кога ги споменувате Готовина и Маркач едно треба да е јасно,Готовина и Маркач можеби имаат дупло повеќе жртви од Јохан но за Хрватите одлуката на Хаг беше небитна и да ги прогласеа виновни ,за нив тие беа бранители ,и ништо друго освен бранители ,и точка, а на нас Јохан не ни бил бранител туку воен злосторник зошто така рекол Хаг!

Кога го обвинуваат Јохан дека се опијанил и убивал цивили,дали оставаат можност дека случајот беше монтиран,дека воопшто не беа цивили?Или сите тие стручњаци беа на лице место ,на увид?
--- надополнето: 12 април 2013 во 17:42 ---

Не зафркавај па овие што лупаат сега по Јохан од чиви редови се ајде кажи, па сами си прават да бидат пцуени јас немаше да ги спомнам додека не искочија овие тројцава најпаметни и да солат памет, ако кажат дека Јохан бил воен злосотрник авотамтски ги ставаат во ист кош и сите припадници на АРМ и МВР кој биле по рововите и кој ја бранеле државата во 2001 и ги прават сите тие воени злосторници,а овие УЧЌКИВЕ ги прават светци и невини луѓе кој се бореле за права и соживот.
И тоа дека другарчињата од Њу Јорк и до Вашингтон не може да не учат нас освен ако немаат луѓе во Маекдонија кој ќе би рекол проповедаат во нивно име и како они сакаат ќе ја кажуваат историјата, а најверојатно оваа е некоја од тие таквите платеници.
И уште едно нешто ќе кажам за мене се патриоти само тие од 2001 друг никој, пред тие луѓе кој што се живи а и пред спомениците на оние кој ги загубиле животите секогаш ќе им сеп оклонувам, а на курви како оваа биљана и она квазимодоно на Фрчко можам дури и да ги ишамарам.
Добро, може тие што зборат се од сдсм, ама зошто одма таква генерализација ?
И некој пензионер може ќе го каже истото, дали тоа значи дека сите пензионери истото го мислат ?
Иначе поентата на сите освен на саше (него не го коментирам, он си е појава сама за себе) им е на место. Мора да сфатиме дека Јохан е осуден и за светот он е воен злосторник. Не навлегуваме во тоа дали е правилно или неправилно осуден, ама реалноста е таа дека кој и да го спомне Јохан Трчуловски асоцијацијата на него е одма воен злосторник, ни се свиѓало на нас тоа или не. Баш ова барем јас како што разбрав им е поентата на овие, дека Јохан е осуден. Е сеа дали требало пречек, они така мислат, ја мислам дека иако бил осуден ние си го сметаме за херој и според мене е ок тоа што имаше пречек, само ме нервира тоа што на тој пречек немаше ниеден претставник од МО, дека пример го немаше воениот оркестар да ја интонира химната на пистата и такви некои работи.
Иначе за тоа како другите од надвор ги управуваат работите у државава може да ти бидат показател локалниве избори. Сдсм цело време викаше нема да оди и на недела пред почетокот на кампањата долета некој од надвор ги седна и едните и другите и се случи што се случи. Истото и во арачиново, некој од надвор ги извади со автобуси, не видов ја дека ни бранко ни тогаш љупчо со свои коли да ги носи надвор, затоа не е битно дали ти имаш некој човек внатре во државата што ќе игра по твои наредби или не, на крај пак ќе биде они како што ќе кажат.
И на крај да, се сложувам дека патриоти се тие што загинаа 2001, само жално е што денес патриотизмот служи само за пред избори (мислам на политичариве само тогаш покажуваат они колку се патриоти) и што надвор од избори се смета како лоша особина. Исто е жално кога глеаш дека уствари тие што загинале, загинале за џабе, зошто гледаме што се случува во државава.

Баш сакам сега да почне да чекори Јохан по патеката по која чекореше и неговиот претходник Љубе.Да видиме какви работи ќе излезат тогаш на виделина, да видиме на каков начин овој газел преку сè живо и мртво во минатото.Дали тогаш народот ќе го прогласи Јохан повторно за херој?Во овој случај треба тогаш и Љубе да биде прогласен за херој, но сепак тој на крајот испадна најплуканата личност во поновата историја на Македонија.Зошто?Па нели и он се бореше против Албанците?!
Оставете го тоа настрана дека бил предавник и слично, бил предавник само кон Груевски, сите знаеме зошто е затворен сега, зарем толку брзо ги заборавивте неговите дела од 2001 година?
Што се однесува до убивања на Јохан што ги правел, тоа е тоа, конфликт и нормално дека ќе се убива и од едната и од другата страна.Што требаше да прави?Да пее серенади?Очигледно е дека некој не читал за тоа што значи конфликт.Или пак тие сето тоа го говорат само колку да испаднат они дека се интелектуалци кои се заинтересирани за соживот?!
Зошто вака не реагираше на пример Маргарет Тачер во 1982 година?Еве, бидејќи таа неодамна почина, па еве да се потсетиме малку на тоа.Наместо тоа, таа ја испрати цела британска флота сосе нуклеарни подморници да ослободува острови на другиот крај од светот па она не размислуваше на некаков си соживот (во време на конфликт) со Аргентинците.Што сè нема да прочиташ, и истите овие ти предаваат за политика и ти водат некакви си политички емисии.Имате ли вие здрав разум бе, алоооооо!!!
Што се однесува до политичките личности на нашава сцена, ниту Јохан, ниту Груевски, ниту Мијалков, Б.Ц., ама баш никој не сакам.Сите овие се гомна.Војната во 2001 беше организирана за да се исперат само пари.Беше купена на крајот и победата од другите со пари и со јако лоби ширум светот.Настрадаа само тие кои се тепаа на фронтовите.
Зарем тие што останаа инвалиди како резултат на војната се помалку херои од Јохан?Сега Јохан ќе си тера пак удобен живот, овие другиве нема ништо да добијат дур се живи, а имаат деца и фамилии.Зошто?Затоа што се во ќорсокак поради политиката......

Не ми се верува дека читам Македонци кои го мразат Јохан и велат дека е воен злосторник. Можев да очекувам такво нешто од Албанците или од било кој друг, ама не верував дека има и такви Македонци. Еве на пример да речеме дека Јохан навистина е воен злосторник за наводно убиените 3ца Албанци во 2001 година. Јохан беше осуден и си ја одлежа казната. Каде се убијците на 15те исчезнати Македонци кои никогаш не беа пронајдени и до ден денешен никој не знае што се случило со нив? Каде се убијците на 10те исчезнати Албанци ( Борци од редовите на УЧК ) ? Кога тие ќе се соочат со "правдата" на ХАГ? Чекај, па еве ги ни седат у Собрание и ни ја водат државата, истата таа држава против која се бореа и која до ден денешен сакаат да ја распарчат и да направат Голема Албанија од неа. Тие се оние кои требаше да гнијат во затвор а не Јохан. А и она што најмногу ме изненадува е фактот што Македонците сеуште се поделени меѓусебе и никако да најдат национално единство. Тешко и се пишува на Македонија со ваков народ...

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

Сега Јохан да основа партија како Љубе што напрае, според мене ќе биде најпаметно. Сите вистински македонци ќе гласаат за него, а такви има многу, барем така зборат сите. Исто може и со Вмро у коалиција, едино тогаш ќе можеме да видиме светла Македонија.

Сега Јохан да основа партија како Љубе што напрае, според мене ќе биде најпаметно. Сите вистински македонци ќе гласаат за него, а такви има многу, барем така зборат сите. Исто може и со Вмро у коалиција, едино тогаш ќе можеме да видиме светла Македонија.
Па в затвор ќе го стават :pos: Не оди така тоа. Можно е да му понудат некоја функција мада и тоа тешко можи да се испичат од странство демек ете осуденик (според ХАГ, да не ми попува овде пуно) на функција го ставаат.
А во коалиција можи зошто да не. Само ќе видиме. Најпаметно му е да си прифати тоа што ќе му понудат и да не презбора многу

Далеку поголеми бранители и херои од Јохан се оние припадници на АРМ и МВР кои настрадаа во конфликтот 2001 и тоа на кукавички начин што беа убиени, барем да загинеа во борба гради во гради, исто така далеку поголеми бранители и херои од Јохан се и повредените припадници на безбедносните сили оние кои сеуште и по толку години имаат психички пореметувања како и инвалидитети, рани од куршуми и штрапнели по телото...
Јохан е барем жив и здрав, не му фали ниту едно влакно на косата и нема ниту една точка на кожата... а башка и некој(власта) си билда политички рејтинг на негов грб, но и за него(Јохан) ќе има нешто, некое фотељиче, не го оставаат така !

Избришани се доста оф-топик мислења, поделени се опомени и банови од тема.
Секое мислење надвор од тема ќе се санкционира.
Продолжете со дискусија по темата.

Избришани се доста оф-топик мислења, поделени се опомени и банови од тема.
Секое мислење надвор од тема ќе се санкционира.
Продолжете со дискусија по темата.

Го очекував овој потег, конечно ти текна, само така. Браво.

Јохан Тарчуловски кој вчера имаше средба со градоначалникот на Штип, Илчо Захариев, попладнето им укажа чест на починатите штипски бранители.

cveke.jpg

Тој заедно со сопругата и претставници на ВМРО-ДПМНЕ од Штип, ја посети алејата на народните херои и положи цвеќе на споменикот на паднатите бранители од конфликтот во 2001 година.
Тарчуловски, во паркот Кртеке, во месноста Суитлак каде што се наоѓа спомен плочата на починатите штипски херои, Кирчо Димитровски, Димитар Двојаковски, Влатко Петров, Дејан Јакимовски и Теодор Стојановски, им оддаде последна почит на неговите соборци од конфликтот.

:cuc:

Добро бе, до кога мора 100% се да биде црно или бело (црвено/плаво) кај Македонците?

Еве го моето мислење:

Секоја чест на тоа што се борел за Македонија, бранител како и сите во 2001.
Неправедно е осуден во политички процес.

Порано беше рекетар кој ја тепаше сегашната му жена во кафана Перон 7 и тоа крвнички.
Како факинг стана генерал со средно завршено?

Не сум симпатизер на ниту една маф...партија де и мислам дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ се најголеми непријатели на Македонците.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom