Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Мислите ли дека ова е возможно?
Кое е вашето мислење по однос на ова?
Добро би било кога некој би напишал што пишува во Република, затоа што гледам и Макфакс објавија, Нова Македонија исто и сите се повикуваат на тоа што го пишува во Република.
Република“ : Јохан се враќа дома
Единствениот Македонец осуден од Хашкиот трибунал во март 2013 година отслужува осум години или две третини од 12 годишната затворска казна поради настаните во скопското село Љуботен од 12-ти август 2001 година
23112012110933_johan-hag.jpg
Единствениот Македонец осуден од Хашкиот трибунал во март 2013 година отслужува осум години или две третини од 12 годишната затворска казна поради настаните во скопското село Љуботен од 12-ти август 2001 година.
-Доколку Трибуналот се согласи, одлуката влегува во сила три месеци по отслужувањето на двете третини, односно во мај Јохан конечно ќе си ги види двете дечиња, Соња, Љубанци и цела Македонија која ги трпи неправдите преку неговиот грб - пишува „Република.
Пред две години, апелацискиот трибунал во Хаг ја одби жалбата на Јохан, иако и тогаш важеа споменатите елементи, но сепак судот не го зеде тоа во предвид.
Случајот на Тарчуловски со случајот на хрватските генерали Анте Готовина и Младен Маркач не се споредуваат. Ова го вели познатиот хрватски аналитичар и професор Жарко Пуховски во краткото интервју за „Република

Извор

Ако даде господ жив и здрав да се врати дома треба целиот Македонски народ да клекне и да му се заблагодари што толку години лежеше во затвор во јабана далеку до својот дом, семејство и татковината за која толку се бореше. Тие што требаше да бидат на неговото место денес седат во парламентот а тој е третиран како воен злосторник/криминалец - ЖАЛОСНО!

Слобода за Јохан!
Смрт за душманите и предавниците!
Горда и Чиста Македонија!

Мене пак ме интересира шо после ко ке се врати у Македонија? ке почне политичка кариера (шо според мене е доста веројатно) или едноставно ке се повлече од се'? Or wait, може па и нема да се врати у Македонија ами таму ке си остане...? Не да остане у затвор ами таму да остане да живее во некоја од тие земји...? Who knows... :cautious:

Мене пак ме интересира шо после ко ке се врати у Македонија? ке почне политичка кариера (шо според мене е доста веројатно) или едноставно ке се повлече од се'? Or wait, може па и нема да се врати у Македонија ами таму ке си остане...? Не да остане у затвор ами таму да остане да живее во некоја од тие земји...? Who knows... :cautious:

Не е битно дали ќе живее во Македонија, битно е да е слободен. Ако не се лажам осуденици во Хаг немаат право на работа во земјите членки на ЕУ, ако сум грешка нека ме корегира некој бидејќи јас така имам слушнато. И да почне политичка кариера не гледам јас ништо лошо тука, тие што го сместија го Хаг и против кои се бореше во 2001-ва денеска имаат политички кариери, зошто па да нема и тој? Не е заслужен? Македонскиот народ нема доверба во него? Гарантирам дека би имал поголем рејтинг и углед отколку Груевски, Црвенковски и Аљи ( че го пукам еј ) заедно.

Мислам дека Јохан нема да го направи киксо на сестра Љубе.Нека си оди со ДПМНЕ заедно и гарант ќе му направат јуначко име. :)

Овие у хаг нешо рано пуштаат.
Сметам треба цел балкан да го пуштат коа веќе се нафатиле.

Иритирачки за читање е ова март 2013.Ми идат грди мисли со политичка позадина.Премногу сомнително.Одлуката за казна беше донесена на 12.7.2008...освен ако не го пресметале и притворот (киднапиран е во Хаг во март 2005).
Да сум на негово место после враќање од Германија, ги испукал сите лицемери по ред.Сите до еден.И тие против кои се бореше и тие кои го пуштија таму, а најмногу тие кои му подметнаа писмо за амнестијата и трујат со лажна поддршка.Ако е личност на место, не би ги оставал без реакција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom