МЕ сака, НЕ ме сака...

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
CuCeNcE напиша:
Зависи кој ќе ми каже. - Па ваљда нема да верувам на секој кој ќе ми го каже тоа
Зависи како ќе ми каже. - Може да го каже на заебанција и тогаш сигурно нема да верувам
Зависи каде ќе ми каже. - За ова незнам што сум мислела
Зависи кога ќе ми каже. - Ако ми каже уште на почеток на врска или ако уште не идеме се имаме неколку пати видено нормално дека нема да му верувам
Зависи пред кого ќе ми каже. - Ако ми го каже тоа пред друштво онака подбивајќи се за да биде фаца на вечерта

Ова е мое размислување :toe:. Да ви објаснам на што сум мислела.

Ти си луда:vozbud: :vozbud: сеа не се ни чудам зашто ја не те сватив!:vozbud:

CuCeNcE напиша:
Зависи кој ќе ми каже. - Па ваљда нема да верувам на секој кој ќе ми го каже тоа
Зависи како ќе ми каже. - Може да го каже на заебанција и тогаш сигурно нема да верувам
Зависи каде ќе ми каже. - За ова незнам што сум мислела
Зависи кога ќе ми каже. - Ако ми каже уште на почеток на врска или ако уште не идеме се имаме неколку пати видено нормално дека нема да му верувам
Зависи пред кого ќе ми каже. - Ако ми го каже тоа пред друштво онака подбивајќи се за да биде фаца на вечерта

Ова е мое размислување :toe:. Да ви објаснам на што сум мислела.
Во ред. Со првото до некаде се согласувам. Ама пак нешто не ми штима .. како ќе знаеш на кој да му веруваш?:toe:

Второто. Да не се повторувам од претходниот пост. Како ќе знаеш дека не го мислел сериозно туку се заебавал со тебе? Ако ти шепне на уво мислел сериозно? Ако те гледа во очи се заебавал?:toe:

Третото. Да не му ја мислам многу што не сум те сфатила. Уфффф..

Со четвртото делумно се согласувам, ама тоа последното .. никој нема храброст ( со исклучоци де ) да ти каже те сакам на маса пред друштво само за да е фаца. Прво другарите ќе мислат дека е копук бе, папучар .. тоа е понижување за нив бе хеј! Те сакам .. не кажува секој втор те сакам бе, така да и последното не ми држи вода.:nesum:

ako mi rece te sakam zlatce i int....ne znaci deka mu veruvam,ke mu poveruvam ako mi dokaze u nekoj situacii deka stvarno me saka togas moze da mu poveruvam ama "mozeee":)

koga nekoj ke vi kaze te sakam toa ne mora da znaci deka navistina go misli, no koga nekoj so nasolzeni oci vo situacija koga se cuvstvuva povredeno od nekoja vasa postapka ve prasa dali me sakas togas bidete sigurni deka toa e licnosta sto vistinski ve saka.... od licno iskustvo!

Ne zaklucuvam dali nekoj me saka spored toa sto ke mi kaze deka me saka,tuku spored delata sto ke gi naprai za mene i ke go dokaze toa sto go kazuva
dzabe ako mi rece te sakam ako go dokazuva sprotinoto
ne veruvam vo zborovi,tuku vo dela.

smizlicka напиша:
Ne zaklucuvam dali nekoj me saka spored toa sto ke mi kaze deka me saka,tuku spored delata sto ke gi naprai za mene i ke go dokaze toa sto go kazuva
dzabe ako mi rece te sakam ako go dokazuva sprotinoto
ne veruvam vo zborovi,tuku vo dela.

На некои луѓе едноставно им е тешко да го сватат тоа : )))

- nice comment. :angel1:

delata zboruvaat za covekot..
deneska sekoj vtor moze da ti kaze te sakam..
toa se samo 2 obicno zborovi koj imaat mnogu mnogu znacenja..
ako zborime za ljubovta megu maska i zenska osoba..tie zborovi te sakam
nekogas se lazni nekogas dobronamerni nekogas ljubomorata te naveduva da kazes te sakam a ne go mislish toa..
nekako..izliteni se tie zborovi premnogu upotrebeni pa da imaat pravilno znacenje..toa te sakam me sakas mozes da go dokazes uste na mn.drugi nacini. : neznost paznja galenje miluvanje vnimanie.griza za partnerot so koj delis mn.ubavi momenti.

Ljubovta se DOKAZUVA a ne se ISKAZUVA :)

Дали верувам...па што знам ..мислам дека многу луѓе во последно врмее манипулираат со тие два збора за да постигнат некоја цел или ги кажуваат тие два збора без никакви чувства...Мислам дека љубовта се докажува и се покажува а не се искажува со зборови...иако секој сака да ги чуе тие две зборчиња,сепак сметам дека треба на дело да се покаже љубовта

Sekogas mi e tesko da poveruvam na tie zborovi. Za da poveruvam mi trebaat dokazi,ne samo zborovi. :toe:

RealGirL напиша:
Зависи колку време сме заедно и колку ми го покажал!
Ако првите 2-3 месеци некој ми каже те сакам,во превод кај мене е Сакам да те легнам!Неможе некој да ми каже дека може некого да засака за 2 месеци,па затолку време уште незнам со каков човек си имам работа а не па да го сакам!
Тоа те сакам држи вода во долга врска која е градена на доверба љубов почитување и ред други работи кои ги носи самата врска!

Уфф,колку ми е тешко кога самата морам да се побивам!:kesa:
Со дечкото идам 2 месеци,пред еден месец ми кажа дека ме сака!Го гледав добри 5 мин.а во себе си мислев што му е бе...Мојата реакција беше..не е можно,тука не се работи за љубов,може сум ти мила,може ти се свиѓам али тоа не е љубов...Не верувам во сакање со зборови,верувам во љубов искажана со дела!И ми е покажана,докажана...и затоа си правам едит на првиот пост,а си го зацврстувам верувањето дека времето не е мерило за ништо!

Se soglasuva so RealGirl i samata ke si uvidis ponataka,veruvaj od 2 meseci nikoj ne sakal.I za mene tocno delata se tie sto gi pravat ovie dve zborcinja vistiniti.Ako on stvarno ti dokaze deka te saka i NEMA da saka da te legne spred mene prvite 5-6 meseci.Taka jas razmisluvam,ne me souduvajte:toe:

Ma4ence напиша:
Se soglasuva so RealGirl i samata ke si uvidis ponataka,veruvaj od 2 meseci nikoj ne sakal.I za mene tocno delata se tie sto gi pravat ovie dve zborcinja vistiniti.Ako on stvarno ti dokaze deka te saka i NEMA da saka da te legne spred mene prvite 5-6 meseci.Taka jas razmisluvam,ne me souduvajte:toe:
Сакаш да кажеш дека за дечко да ти докаже дека те сака треба да се воздржува 6 месеци да нема секс со тебе, само за да не испадне дека те искористил, или јас погрешно разбрав?! nemoguce: Ако е тоа за тебе доказ дека некој те сака...Тогаш се сомневам дека некогаш ќе најдеш некој да те сака, со вакви сфаќања. :toe:

Ако некој те сака, ќе те сака и со и без секс. И ова “6месеца„... Е само бројка, што не знам од кај ја ископа.

Што се однесува до темава... Дали да верувам кога ќе ми рече дека ме сака. Абе, од една страна дискутабилно, а дод друга, глупо прашање. Ми кажал дека ме сака, во ред, нема зошто да не му верувам. Ако ме излажал, ќе се заебам, ама и тоа е нели дел од љубовното патешествие. Не се замарам со тоа дали е искрен или не... Според кои дела треба јас да заклучам дека не ме лаже?! На крајот на краиштата, зар е важно дали го мислел тоа? Ќе уживам додека ми е убаво, со мислата дека ете, сепак го мисли. Ако е обострано, ќе го кажам и јас. Зар мора се да се комплицира и да губиме време тупејќи глава дали не излажал или не...

haaha te sakam sum rekla za da dobijam neso te sakam sum rekla za da ne me umaraat i razlicni pricini ima zaso sum rekla te sakam ama ona pravoto TE SAkAM sum go rekla od koga sum dokazala deka ja sakam osobata za kogo e nameneto toa...a i samoto sakanje se oseka nemora da se kaze

Еби љубовта...нема ме сака, не ме сака, нема ми кажа не ми кажа, има добар е или не е...ќе направи све за мене или ништо...нема 50.50 има 100 или 0%.

па дали ќе верувам зависи од многу работи...јас во принцип не верувам многу на такви работи, али ако го каже тоа со сјај во очите, ако јас почувствувам дека стварно го мисли тогаш ќе верувам, нема причина да не верувам...сеа не значи дека ако му поверувам и ако ми се свиѓа звукот на тие два збора од негова уста дека ома ќе му се предадам и готово може што сака да прави со мене, али ќе си се осеќам пријатно што некој ми изјавил љубов толку убаво и искрено што дури јас сум поверувала во тоа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom