МЕ сака, НЕ ме сака...

• Креатор на темата Креатор на темата CuCeNcE
  • Време на започнување Време на започнување
Абе лесно е да се каже- тешко е да се докаже!
Јас многу тешко ги кажувам тие два збора. Личноста треба стварно да ми значи за да чуе едно "те сакам" од мене.

Да лесно е да се каже...ама ако ја сакаш лесно и ќе и докажеш :wink:
Ја глеам да не користам такви тешки зборови...освен ако стааааврно се вљубам

Ај и ја да дадам мое мислење:wink::wink:

Зависи кој ќе ми каже.
Зависи како ќе ми каже.
Зависи каде ќе ми каже.
Зависи кога ќе ми каже.
Зависи пред кого ќе ми каже.

Ама во глобала...Не верувам многу многу.
Сепак,не е се во кажувањето,има и во докажувањето!

CuCeNcE напиша:

Зависи кој ќе ми каже.
Зависи како ќе ми каже.
Зависи каде ќе ми каже.
Зависи кога ќе ми каже.

Зар има потреба пред некого да ти каже?! Тоа е интимна работа, нема потреба да ја кажува пред било кој... :toe:

CuCeNcE напиша:
Колку верувате кога некој ќе ви искаже љубов и ви рече дека ве сака??? Дали верувате на секој кој ке ви ја каже оваа реченица или...?По што заклучувате дека стварно го мисли тоа или само онака го кажува тоа зошто мисли дека така побрзо ке ве придобие или слично.

Верував едно време кога мислев дека жабите стануваат принцови со еден бакнеж .... никој не раскажуваше дека жабите остануваат крастави и лигави до крајот на животот:pos2:

За некој да го мисли тоа што го кажува не се потребни тие два патетични зборови.Треба многу повеќе!:tapp:

ako mi rece nekoj deka me saka a ne go dokaze toa ke mu se iznasmeam vo faca. zborot kako zbor " te sakam " mn znaci ponekogas i bez dokazuvanje, ama ako pred toa si go dal dokazot.

Овие зборови мене ми имаат големо значење..те сакам го изговарам само кога го чувствувам тоа ( тоа и го имам речено само на една личност досега, која навистина ја сакам и ќе ја сакам)..Иако, има некои што можат без проблем да ги изговараат овие зборови, ама тоа зависи кај кој личности..Тие што сакаат да легнат нешто по првата недела оденење ти викаат те сакам само да легнат нешто..тоа нешто не сум го практикувал , ниту пак ќе го практикувам, затоа што значењето на овие два збора кај мене е нешто С В Е Т О

Zborovite "te sakam" mnogu tesko mozam da gi izgovoram bidejki gi svakam kako sto rece mesija kako nesto sveto.A sekako bez dokaz se samo prazni kako i site zborovi,mnogu relativna rabota

CuCeNcE напиша:

Зависи кој ќе ми каже.
Зависи како ќе ми каже.
Зависи каде ќе ми каже.
Зависи кога ќе ми каже.

Како тоа мислиш како ќе ти каже? Дали ќе те гледа во очи или ќе ти шепне на уво? Како мислиш каде ќе ти каже? Кај него дома? Покрај езеро? На некое романтично место? На клупа? Во кафич? На журка? Како тоа зависи кога ќе ти каже? Кога ќе се фатите? После една недела/месец? Пред да раскините? А зошто зависи пред кого ќе ти каже? Зарем мора пред некој да ти каже? Тоа си е ваше лично, приватно, интимно .. не мора пред никој да ти каже не? Ај чекам одговор на прашањава..:toe:

The`bItCh напиша:
Како тоа мислиш како ќе ти каже? Дали ќе те гледа во очи или ќе ти шепне на уво? Како мислиш каде ќе ти каже? Кај него дома? Покрај езеро? На некое романтично место? На клупа? Во кафич? На журка? Како тоа зависи кога ќе ти каже? Кога ќе се фатите? После една недела/месец? Пред да раскините? А зошто зависи пред кого ќе ти каже? Зарем мора пред некој да ти каже? Тоа си е ваше лично, приватно, интимно .. не мора пред никој да ти каже не? Ај чекам одговор на прашањава..:toe:

Eve ti odgovor od mene-i jas se soglasuvam so se sto navede,i jas se prasuvav sto e bitno pred kogo ke ti kaze,kade,kako i sl..spored mene bitno,a i najbitno mi e da dokaze deka zborovite ne se samo zborovi i da me uveri deka stvarno me saka,a dali toa ke go napravi so "te sakam.." ili so nesto drugo,e toa zavisi od tipot,posto stvarno ima tipovi sto ne mozat na bilo koj da mu kazat te sakam,tuku samo koga stvarno go mislat toa.Eve toa e slucaj i so mene.Ako ne sum sigurna dali go sakam deckoto nema sansi da mu kazam te sakam,toa bi go kazala samo ako stvarno se osekam taka.Epa tolku..:wub:

Свит чик твојов пост не е одговор на прашањата на Д бич,само наведување дека се согласуваш со нејзе!Ја чекаме Цуценце да ни одговори зашто ни ја стварно не сватив ама баш ништо!?:nesum:

ima edna recenica odi vaka(za cupinata e)
He loves me ..... He loves me not...
Makes no difference I am all he's got !!!

RealGirL напиша:
Свит чик твојов пост не е одговор на прашањата на Д бич,само наведување дека се согласуваш со нејзе!Ја чекаме Цуценце да ни одговори зашто ни ја стварно не сватив ама баш ништо!?:nesum:

Pa i jas cekam da ni odgovori cucence,ali posto ne odgovorila samo go iskazav i moeto mislenje za temava...i za nejzinoto razmisluvanje:lud:

Res, non verba.
Или за оние што бегале од часови по латински: Дела, а не зборови.
Некој може да пага во несвест кажувајки колку те сака, али треба и да докаже. Шо би рекла бабами (господ душа да и прости) Верувам,али проверувам.

Зависи кој ќе ми каже. - Па ваљда нема да верувам на секој кој ќе ми го каже тоа
Зависи како ќе ми каже. - Може да го каже на заебанција и тогаш сигурно нема да верувам
Зависи каде ќе ми каже. - За ова незнам што сум мислела
Зависи кога ќе ми каже. - Ако ми каже уште на почеток на врска или ако уште не идеме се имаме неколку пати видено нормално дека нема да му верувам
Зависи пред кого ќе ми каже. - Ако ми го каже тоа пред друштво онака подбивајќи се за да биде фаца на вечерта

Ова е мое размислување :toe:. Да ви објаснам на што сум мислела.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom