Телефон vs. Телефон - Тема за споредби, искуства и препораки

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Бегај од алкател како од ѓавол
Лично јас ниту еден од двата не би зел
--- надополнето: 20 ноември 2012 во 21:38 ---
ај да си прашам јас тука може ке добијам некој совет. ми се ближи договорот да ми истече со т мобајл. сакам да земам телефонче до кај 12 000 - повеќе сум склон кон HTC - за другиве не баш. гледам LG имаат добри понуди и нешто од самсумг ама за тие пари незнам што да се одлучам да земам. сакав да го земам HTC ONE V ама гледам го тргнале од т мобајл незнам зашто па уи предвид ми доаѓа DESIRE X или нешто друго - Ваше мислење?
Desire X, тапа е One V.

Го зема Tipo-то мајка ми, телефонот е солиден, искрено сум ептен позитивно изненаден од звучникот, каков квалитет на звук има, одамна немам слушнато некој телефон таков звук да дава. Негативна страна му е што има многу мали viewing angles, онака одма мава на контра сликата, и 5 степени да го искривиш, се приметува. Исто така, екранот не е многу осетлив на допир, кога би го споредил со мојот Optimus One P500, некогаш треба онака појако да го стиснеш за да направи нешто дисплејот. Али се на се, не е лош :)

И да, browser-от е екстра брз, али екранот ме разочара, стварно треба некогаш да го "тепаш" за да изреагира...

И да, browser-от е екстра брз, али екранот ме разочара, стварно треба некогаш да го "тепаш" за да изреагира...

Ова искрено ме чуди со оглед дека на сите преставувања на youtube на телефонот тачот реагира преубаво и доста мазно така да не верувам дека е само маркетингшки трик.Овака ме разубедуваш да не го земам со оглед дека ми завршува сега договорот со ВИП па сакав да го земам овој со оглед дека толку ми дозволуваат финансиите :)

Ова искрено ме чуди со оглед дека на сите преставувања на youtube на телефонот тачот реагира преубаво и доста мазно така да не верувам дека е само маркетингшки трик.Овака ме разубедуваш да не го земам со оглед дека ми завршува сега договорот со ВИП па сакав да го земам овој со оглед дека толку ми дозволуваат финансиите :)
Друже јас ти кажувам мој впечаток, го споредувам со мојот LG Optimus One P-500 и тачот е далеку полош, на LG-то онака и ептен нежно и набрзинка да стиснеш, или малку да ти побегне прстот од иконата, одма реагира, овој бара онака ептен директно и посилно да стиснеш. Отиди до салон, ѕирни го, што те кошта :)
--- надополнето: 21 ноември 2012 во 12:29 ---

http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/sony-xperia-tipo-review-50008584/

Читај кај BAD:

Кај некој уреди знае да се појави таков проблем.Треба да се однесе во сервис центар на Sony за да ти направат калибрација на екранот.Е сега незнам дали има серис центар на Sony во Македонија.Исто така пости и опција сам да си го средиш само незнам колку работи.
P.S.И јас исто имам tipo но досега ми се нема појавено таков проблем и презадоволен сум од телефонот.

Кај некој уреди знае да се појави таков проблем.Треба да се однесе во сервис центар на Sony за да ти направат калибрација на екранот.Е сега незнам дали има серис центар на Sony во Македонија.Исто така пости и опција сам да си го средиш само незнам колку работи.
P.S.И јас исто имам tipo но досега ми се нема појавено таков проблем и презадоволен сум од телефонот.
Па не би го категоризирал тоа како "проблем", него разлика во квалитетот на дисплејот помеѓу 2 телефони. Не е дека не реагира дисплејот, или е нешто ПРЕтешко да се кликне некоја икона, ама има разлика пример со мојот P500, каде што екранот е многу поосетлив.

Па не би го категоризирал тоа како "проблем", него разлика во квалитетот на дисплејот помеѓу 2 телефони. Не е дека не реагира дисплејот, или е нешто ПРЕтешко да се кликне некоја икона, ама има разлика пример со мојот P500, каде што екранот е многу поосетлив.
Па тоа е всушност проблемот.Се средува со калибрација.

Па тоа е всушност проблемот.Се средува со калибрација.
Според твојава теорија, екраните, на сите смартфони што постојат би биле исти, само доколку се калибрираат? :)

Го зема Tipo-то мајка ми, телефонот е солиден, искрено сум ептен позитивно изненаден од звучникот, каков квалитет на звук има, одамна немам слушнато некој телефон таков звук да дава. Негативна страна му е што има многу мали viewing angles, онака одма мава на контра сликата, и 5 степени да го искривиш, се приметува. Исто така, екранот не е многу осетлив на допир, кога би го споредил со мојот Optimus One P500, некогаш треба онака појако да го стиснеш за да направи нешто дисплејот. Али се на се, не е лош :)

Моментално имам п500 и типо, тачот е неспоредлив меѓу овие телефони, типото многу подобар тач има, не сум го допрел што се вика одма реагира ... за разлика од п500 каде треба посилно да стиснам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom