Lyoness

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Крајно сомнителна работа.... :confused:

На школо ме научиле: "Колку е поголем ризикот, толку е поголем профитот".

Од друга страна 2-3 саати ми трубеа како ова нема ризик од загуба и сл.... На кого да му верувам? :)

Сакам да прашам!

-Дали некако може да влијае врз мене (негативно) со самото регистрирање и добивање на картицата?

Ако земеш картица како физичко лице и ја користиш само при плаќање, немаш никаков зијан, а може некојпат и да имаш добивка. Картичката е бесплатна, освена ако скоро не смениле нешто.
Ако влетуваш како фирма, агент или како и да го викаат, каде што треба да плаќаш или да даваш попусти, тогаш внимавај.

Крајно сомнителна работа.... :confused:

На школо ме научиле: "Колку е поголем ризикот, толку е поголем профитот".

Од друга страна 2-3 саати ми трубеа како ова нема ризик од загуба и сл.... На кого да му верувам? :)

Сакам да прашам!

-Дали некако може да влијае врз мене (негативно) со самото регистрирање и добивање на картицата?
Убаво те научиле. Така е дефиницијата за ризик и за профит. Ќе ти кажам уште една од еден многу искусен човек и голем економист велеше: Кога прв пат ќе ти помине идејата за бизнис низ глава, при почетната мисла ако твојот мозок не забележи негативен тренд на идејата, седни и запиши ја лист. Потоа раздели ја на детали, пресметај влез и излез и вложи, тука имаш успешен бизнис со гаранција.

Кога прв пат ќе ти помине идејата за бизнис низ глава, при почетната мисла ако твојот мозок не забележи негативен тренд на идејата, седни и запиши ја лист. Потоа раздели ја на детали, пресметај влез и излез и вложи, тука имаш успешен бизнис со гаранција.

Или си голем оптимист :cautious:

Или си голем оптимист :cautious:

За да добиеш нешто, мора да вложиш и да ризикуваш. Нормално дека ќе биде оптимист, секој сака да добие. :)

Но, ова не е баш соодветна тема за дебатирање околу бизнис. ;)

За да добиеш нешто, мора да вложиш и да ризикуваш. Нормално дека ќе биде оптимист, секој сака да добие. :)

Но, ова не е баш соодветна тема за дебатирање околу бизнис. ;)

Епа ајде тогаш конкретно кажи ги ете негативните страни (трендови) на Lyoness?

Другар, јас не сум доволно запознат со овој тип на "работа". Мене ме интересираше како може да влијае оваа картица што ја добив, пред се негативно?!

Од друга страна за да добиеш т.е. да активираш членови под твојот акаунт, треба да вложиш пари. Ми се чини за флаерите беше 130 денари од парче (не сум сигурен), 65 денари директно на страница да го регистрираш, ќе ти бидат одземени пари од акаунтот што ќе ги добиваш во иднина (аха да, 0,5% по 2131029312 години ќе ги вратам).

Не ми фаќа око за ваков тип на работа. Попрво би работел со мотика и казма в рака, отколку на ова.

Другар, јас не сум доволно запознат со овој тип на "работа". Мене ме интересираше како може да влијае оваа картица што ја добив, пред се негативно?!

Од друга страна за да добиеш т.е. да активираш членови под твојот акаунт, треба да вложиш пари. Ми се чини за флаерите беше 130 денари од парче (не сум сигурен), 65 денари директно на страница да го регистрираш, ќе ти бидат одземени пари од акаунтот што ќе ги добиваш во иднина (аха да, 0,5% по 2131029312 години ќе ги вратам).

Не ми фаќа око за ваков тип на работа. Попрво би работел со мотика и казма в рака, отколку на ова.

Во право си, не би требало да работиш нешто што не го разбираш.

Не ги слушајте скептиците што зборуваат. Тие што сакаат може да седнат со било кој премиум и да им ја објаснат идејата, вака преку форум ништо не правиме.
А најголемите скептици можат да ме исконтактираат преку порака, па да седнам со нив да им донесам исплати од банка и да им ја отворам мојата канцеларија...
Некој ви дава нешто бесплатно кај што добиваш пари назад они пак се качуваат на глава...Абе земи картичка и ќути, и онака не те тераме да правиш нешто што не си го правел до сега(ставаш бензин,пазариш у Веро,седиш у тренд,Осигураш кола,одиш на одмор преку агенција) и тн и тн ..

Leandra... Ова неможе никако да влијае негативно на тебе и на сите околу тебе ако ја користиш некаде картичката. Не ти бараат пари за картичката туку само основни информации.
--- надополнето: 7 август 2013 во 16:51 ---

Има само една негативна страна. Тоа што кога ќе имам под мене 100 000 луѓе(од цел свет) и кога сите ќе ја користат картичката секојдневно и би зимал по 1 денар од секој од нив е тоа е негативно..Ќе треба да одам да се лечам во некоја клиника.

Не ги слушајте скептиците што зборуваат. Тие што сакаат може да седнат со било кој премиум и да им ја објаснат идејата, вака преку форум ништо не правиме.
А најголемите скептици можат да ме исконтактираат преку порака, па да седнам со нив да им донесам исплати од банка и да им ја отворам мојата канцеларија...
Некој ви дава нешто бесплатно кај што добиваш пари назад они пак се качуваат на глава...Абе земи картичка и ќути, и онака не те тераме да правиш нешто што не си го правел до сега(ставаш бензин,пазариш у Веро,седиш у тренд,Осигураш кола,одиш на одмор преку агенција) и тн и тн ..

Leandra... Ова неможе никако да влијае негативно на тебе и на сите околу тебе ако ја користиш некаде картичката. Не ти бараат пари за картичката туку само основни информации.
--- надополнето: 7 август 2013 во 16:51 ---

Има само една негативна страна. Тоа што кога ќе имам под мене 100 000 луѓе(од цел свет) и кога сите ќе ја користат картичката секојдневно и би зимал по 1 денар од секој од нив е тоа е негативно..Ќе треба да одам да се лечам во некоја клиника.
Ти како премиум колку пари правиш месечно?

Ти како премиум колку пари правиш месечно?

Кој е заинтересиран за Пасивен приход и за Слободно време пред се може да закажеме состанок. Е тогаш ги покажувам моите исплати и колку пари сум добил од Lyoness и како.

Не разбирам што е 1% Cashback а што е 1% лојална преднот ? а пред да кликнеш пишува 2% членска предност
од нив 1% веднаш
мн го затупеле ништо не е објаснето на странава

Седнав на кафе ми објаснија, многу јака идеја жими све се додека тие што се под тебе, а и самиот ти трошиш доволно голема сума на пари. За некој кој се труди да штеди ништо ако на сметка ми вратат 1 денар од испиено кафе нели?
Пирамидалнава структура исто работи на база на релација односно се исплајќа мислам до второ колено т.е. добиваш пари од тие што се под тебе директно и од тие што се под нив. Процентот што го добиваш од тие кои си ги регистрирал е помал од процентуалниот повраток на твои вложени средства а на тие од второ колено уште помал.
Прекрасно е кога слушнав дека одат на семинари по хотели се собираат како јеховини сведоци и ветуваат египетски богатства.
Ако немаш луѓе кои реално трошаат многу и имаат средства шансите за значителна добивка се минимални а напорот кој што го вложуваш за да добиеш членови е голем бидејќи со секој кој потенцијално би го зачленил треба да седнеш и да одвоиш саат време да му објасниш.

Здраво, сакам да прашам дали ако се регистрираш и по некоја логика не ти се свиѓа веќе ова Lyoness, можеш да се одјавиш или слично, или едноставно картичката не ја користиш никаде?

Ne mi se veruva deka nekoj vo 21 vek, vo vreme na dostapnost na informacii seuste se bafta so vakvi piramidalni shemi na "bogatenje". Jas na vakvi shibicari bi im dal po edna motika gratis na 15 dusi i da se menjaat dodeka kopaat tunel do Ohrid. Onaka. Eden kopa, drugi 14 da dobivaat po 2% tantiemi od kopanjeto na toj edniot pa posle da se rotiraat koga ke im zdosadi od drdorenje i nasobrani "ruchechinja" i porcii seckani nokti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom