Malwarebytes Anti Rootkit (MBAR)

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Повеќете од нас ја знаеме фантастичната алатка Malwarebytes Anti Malware, и сите сме ја користеле и знаеме колку е ефикасна во отстранување на разноразни зарази, сепак оваа алатка имаа една слабост, а тоа е детекцијата и способноста за целосно и детално отстранување на зарази од групата на Rootkits/Bootkits и слични сериозни видови на инфекции.

Со креирањето на MBAR, Malwarebytes ќе се обиде да застане на патот на екстремно ефикасниот од аспект на одстранување на тешки инфекции Hitman Pro, кој иако е одличен за полесни зарази, сепак неговата функција е чистење на тешки зарази на критични системски фајлови/MBR кои другите алатки неможат да ги одстранат.

Покрај тоа што ги одстранува, Hitman Pro има и исклучително ефикасни способности за обновување на корумпирани (лечење) или пак избришани фајлови од страна на заразите, така што оној незгоден бескорисен оперативен систем кој другите алатки го оставаат после одстранувањето на заразата со Hitman Pro воопшто или поточно многу ретко се случува.

Постојат и алатки кои се способни исто така за ваков heal на системот после заразата, како на пример TDSS Killer или пак Sophos Anti-Rootkit кои ја имаат истата способност но сепак не се толку ефикасни.

Како и да е, искрено се надевам дека Malwarebytes ќе направи успешен продукт, и во иднина истиот ќе биде интегриран во нивната Anti Malwаrе алатка :cool:

За оние кои се заинтересирани за да го пробаат, еве ја бета верзијата.

Не сум ги користел досега а имам Avast Free i Panda Cloud Free. Ако ги инталирам Malwarebytes Anti Malware и MBAR или Hitman Pro ќе ми се успори системот или можат сите истовремено да функционираат?

Немам некои проблеми ама не сум проверил на руткит одамна :).

Не сум ги користел досега а имам Avast Free i Panda Cloud Free. Ако ги инталирам Malwarebytes Anti Malware и MBAR или Hitman Pro ќе ми се успори системот или можат сите истовремено да функционираат?

Не се инсталира ова, само се одпакува и се старува да провери дали имаш инфекција некоја.

Ќе функционираат беспрекорно, само одштиклирај да скенира на boot секој ден Hitman Pro намести го на еднаш неделно.

Дали тоа сакаш да ми кажеш дека имаш и Аваст и Панда инсталирано?

Ќе функционираат беспрекорно, само одштиклирај да скенира на boot секој ден Hitman Pro намести го на еднаш неделно.

Дали тоа сакаш да ми кажеш дека имаш и Аваст и Панда инсталирано?

Да, пишуваше на Пандата дека може да работи со друг антивирус зашто е клауд и не го оптеретува системот а и ми се има случено Авастот да не реагира а Пандата да пријави вирус (најчесто од некој активатор) што секако е можно да бил и лажен аларм :).

Да, пишуваше на Пандата дека може да работи со друг антивирус зашто е клауд и не го оптеретува системот а и ми се има случено Авастот да не реагира а Пандата да пријави вирус (најчесто од некој активатор) што секако е можно да бил и лажен аларм :).

Нека пишува што сака, бриша ја Пандата :)

Нека пишува што сака, бриша ја Пандата :)

Чек сеа, па нели дека е клауд не го оптеретува системот или грешам? Стварно сметаш дека нема проблем и Авастот е доволен?

Или да идам со Аваст, Malwarebytes Anti Malware и Hitman Pro во комбинација?

Доволно ти е само Avast, а Malwarebytes/Hitman Pro он деманд, т.е. само како скенери, немој случајно трајл на Malwarebytes да актвираш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom