Петиции од 20 држави до Белата куќа за отцепување од САД

• Креатор на темата Креатор на темата Katunec
  • Време на започнување Време на започнување
Баш ме интересира дали си бил тамо или скокаш онака безвеза.
Ај прво простудирај го Патриотскиот акт, па ако тоа не тие доволно ондак идемо даље.
Искрено не сум бил.ама сум работел со доста американска раја...па така од прилика ми делуваат прилично доста комуникативен и пријателски насторена раја за разлика од препотентните балканци...

Искрено не сум бил.ама сум работел со доста американска раја...па така од прилика ми делуваат прилично доста комуникативен и пријателски насторена раја за разлика од препотентните балканци...

Во право си за народот. Jас не сум сретнал по-пријателски народ од Америте. Што е сосема спротивна констатација за власта таму, која е одвратна и и' го загорчува животот на пола планета.

Но не си во право за ситуацијата во Америка. Се повеќе им ги ограничуваат правата и слободите, а еден таков слободољубив народ кој бил горд на тие права и слободии претставувал узор во светот, сега оправдано реагира.

Бандата на власт е изненадена дека петицииве воопшто почнаа, таа мислеше дека доволно долго го зомбирала народот. Сега мисли дека лесно ќе се справи со петициите. Најверојатно ќе ги мафтоса преку некои легално-правни фори со тек на времето. Но како што вели др. Рон Пол, никој нема да може да го запре распадот кога ќе падне доларот. И уште вели, отцепувањето е и Американски принцип, впрочем врз тој принцип првобитните Американски колонии се отцепиле од Британија и ако не им чини сега , со полно право гарантирано со устав (правна држава, нели?) можат пак да се одвојат.

Пријателе колку да знаеш моментално србите на косово не се толку угнетувани колку Америте у Америка. Можеби ти делува глупа али потруди се малку прочитај наоколу и ќе видиш.
Колку да ти е јасно не е дека не заслужиле, но сепак муабетот ми е околу твоето тврдење дека не ги угнетуваат.
Јенките ти се сеа ко на бебе лижавче од уста да му земеш.

Пријателе колку да знаеш моментално србите на косово не се толку угнетувани колку Америте у Америка. Можеби ти делува глупа али потруди се малку прочитај наоколу и ќе видиш.
Колку да ти е јасно не е дека не заслужиле, но сепак муабетот ми е околу твоето тврдење дека не ги угнетуваат.
Јенките ти се сеа ко на бебе лижавче од уста да му земеш.
A da gleam loso im e...... 0.39 % od narod se pozalil za glupost.... a ostananite 300 milioni gi zabole u PM...I da ugneteni se .....neznaaat koga Black Ops 2 ke iskoci za PS3.....ili dali do zemat noviot lexus ili Ml 500..... loso epten...!!!

A da gleam loso im e...... 0.39 % od narod se pozalil za glupost.... a ostananite 300 gi zabole u PM...I da ugenteni se .....neznaaat koga Black Ops 2 ke iskoci za PS3.....ili dali do zemat noviot lexus ili Ml 500..... loso epten...!!!
Твоите фрустрации лечи си ги на ДПА или евентуално на ДУИ. Јас живеам во Македонија, но сепак ја согледувам ситуацијата наоколу. Ако неможеш да сфатиш дека 2+2 се 4 онда заврши прво средно па ќе праиме муабет.
Навистина ми е доста од хејтери. Не сум овдека бранител на ниту една култура, едноставно ги споделувам фактите. Кој не ги гледа ... Друже Тито ми ти се кунемо .. у понова верзија!

Твоите фрустрации лечи си ги на ДПА или евентуално на ДУИ. Јас живеам во Македонија, но сепак ја согледувам ситуацијата наоколу. Ако неможеш да сфатиш дека 2+2 се 4 онад завши прво средбо па ќе праиме муабет.
Навистина ми е доста од хејтери. Не сум овдека брабител на ниту една култура, едноставно ги споделувам фактите. Кој не ги гледа ... Држе Тито ми ти се кунемо .. у понова верзија!
Mali je nesto nervozen denes..... ?
Kako me vrza mene so Dui i Dpa ziti se....?
I koi frustracii (ako znaes sto znaci zborov uopsthe ) be nesereco ?
Sredbo ne ti treba za 2 + 2
I za kraj odi smeni si pelena .....;)

Mali je nesto nervozen denes..... ?
Kako me vrza mene so Dui i Dpa ziti se....?
I koi frustracii (ako znaes sto znaci zborov uopsthe ) be nesereco ?
Sredbo ne ti treba za 2 + 2
I za kraj odi smeni si pelena .....;)
Копилј стварно си ми прку ку*ов. Никад у не сум пцуел на форумов али за тебе еве админ мека ме банира: ОДИ У КУРАЦ И ПРОЧИТАЈ НЕКОЈА КНИГА!!!

Копилј стварно си ми прку ку*ов. Никад у не сум пцуел на форумов али за тебе еве админ мека ме банира: ОДИ У КУРАЦ И ПРОЧИТАЈ НЕКОЈА КНИГА!!!
Haha ...Nema kopce za LIKE inaku stiskam odma......Daj MSN..ili Facebook....ce ti pratam asl odma....

Да споредуваш Американец или пак Австралијанец и сл. со Балканец е исто како да споредуваш човек со орангутан, шимпанзо, горило... ! :icon_mrgr:

Но не си во право за ситуацијата во Америка. Се повеќе им ги ограничуваат правата и слободите, а еден таков слободољубив народ кој бил горд на тие права и слободии претставувал узор во светот, сега оправдано реагира.
А кој се тие ограничувања на слобода и права??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom