Легализација на инцест

• Креатор на темата Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не добиваш поени со јавно обрежување некому, напротив ти си сто посто од оние Радио Милева.
Немој да вреџаш :pos:

Искрено би те прашала, од каде потребата да ја разголиш интимата која ти била пренесена во врска? Што добиваш со ова после раскин на врска, некакво признание? Очекуваш сега некаков громогласен аплауз?

Тотално детски потег кој кажува многу за тебе и твојот карактер. Еднаш разберете дека после раскин на врска или однос она што се случило останува измеѓу вас. Воопшто не добиваш поени со јавно обрежување некому, напротив ти си сто посто од оние Радио Милева. Уште не си допрел некому, си се јавил на Радио Скопје да разгласиш. Можеби оти си уште мал, не сфаќаш, али вака во иднина неможеш. Без разлика која е девојката од твојот пост, тотално се иритирам од вакви „исповедања“ после врска. Тоа уште еднаш го докажува правилото ако не се пофалиш исто како да не си ебел, срамота. Затоа ќе останете само со прст во уста, чим муцката незнаете да си ја затворите.

Искрено и јас би те прашал шо има врска овој твој цитат со моето мислење, а уште повеќе со темата. И од кај на каде ничим изазвана се најде ти да ме цитираш, да анализираш и да ми залепуваш некои си етикети и квалификации, кој сум шо сум каков сум бил или да ми солиш памет дека сум изнел нешто „интимно“ на форум. Дефинирај форум, па после интимно и после земи кажи ми дека 90% од кајганата не се некои интимно споделени доживувања или искуства. Вклучувајќи те и тебе. И ја може да заклучам за тебе дека секогаш кога ќе наидеш на некое „анти-женско“ мислење како со електричниот селф дифенсе тизер мора да пецнеш и кај треба и кај не треба во име на каузата на феминизмот, ама тотално си утнала тука. Не ни генерализирам ниту сум некој од оние шо се апологети на маскулинитетот. Јас ги обожавам жените и ги почитувам Верувала или не и такви како тебе(бидејќи сум прочитал дека имаш и што да кажеш и дека е сето тоа на место). Првично ти напишав нешто на пп, објаснувајќи дека не знаеш ништо за мене и ситуацијата, не е мој стил да тролам да се претакам и препукувам на форуми колку некои да сукаат раце и да го сакаат тоа, од едноставна причина што не верувам во сајбер-идентитети и не те ни знам. Може да мислам и дека си паметна и убава и работлива а може и да имаш бркови и секој ден ги бричиш. Тоа не значи дека сум у право ниту дека те знам како личност. Да не ти кажувам колку си утка си со ова твоето, погоре. Сум приметил дека имаш потреба стално да се поставуваш како некој дежурен правобранител на фемино-каузата, дури и одиш премногу далеку и офтопик, иако си модератор. Тоа е тотално ок во одредени теми. Ама самата треба да знаеш дека не е коректно секаде.
Ти пишав, ти кажав дека само објаснив зошто сум го бришал првичниот пост и замолив да го избришеш оф топик делот(како некоректен) и твојот цитат. Чекав 2 дена, но видов дека суетата ти е малку „по-уштиклана“, па не се замараш. Ок, затоа и се решив да ти дадам одговор.
И ќе те замолам да не ме цитираш после ова оти нема да се замарам. Те замолив учтиво како што треба да се однесувам кон една дама со почит. и почекав да реагираш. Не сакаше. Епа сестро, тоа многу добро зборува и за твојот карактер. Продожи ти си пресумпции и асумпции и хипотези. Ако... Нека ти е слатко.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Така оди тоа а искрено имаат и право да бараат.. не гледам разлика помеѓу хомосексуалност, инцест, итн и двете се појавуваат кај лица со пореметувања и во нормална држава не треба да бидат дозволени ама ако веќе едното им го дозволуваат треба и другото.
Па и не е баш исто ,од една хомосексуална врска не се раѓаат деца ,а кај инцес врската може да има деца кои можат да бидат со различни пореметувања тоа е и најголемиот проблем кај инцесот....

Сум приметил дека има невообичаено блиски односи со братучеди, на интимно ниво. На ова треба да се внимава. Во вакви квазилиберални времиња со интернети, порничи итн., од некаде ќе им дојде идеја, ќе си се плеснат меѓу себе, ќе си ќутат, а чинот трајно ќе ги осакати како личности, сакале тие или не. Инцестот е заебана работа.
Море нека си ебат мајката. Упс:oops:

Треба да се легализира убивање на разноразни баратели за легализации (вклучувајќи и на дивоградби)....

Треба да се легализира убивање на разноразни баратели за легализации (вклучувајќи и на дивоградби)....

Навистина мислиш дека како општество декриминализација е едино нешто што до сега не спречувало да извршуваме инцест?

Adolf+Hitler.jpg
Интересно е што овде Хитлер е ставен во конотација дека треба сите инцест-практиканти да ги снајде гасна комора (следствено на тоа поплава од лајкови добил Psyside, вклучувајќи се себе- и јас сум стаил), а и самиот тој, Хитлер имал врска со внуката (полу-внука) Geli Raubal (која подоцна извршила самоубиство)....емотивна, докажана-недокажана, кога успеало да излезе на површина мора да имало нешто...

Навистина мислиш дека како општество декриминализација е едино нешто што до сега не спречувало да извршуваме инцест?

Да, мислам....
Зошто не ја направиш истава паралела со убиство? И убивањето како процес има свои позитивни страни......и ниедна држава во светот (уште) го нема декриминализирано...(еве идеја - побрзајте овде да го побарате тоа)...

Интересно е што овде Хитлер е ставен во конотација дека треба сите инцест-практиканти да ги снајде гасна комора (следствено на тоа поплава од лајкови добил Psyside, вклучувајќи се себе- и јас сум стаил), а и самиот тој, Хитлер имал врска со внуката (полу-внука) Geli Raubal (која подоцна извршила самоубиство)....емотивна, докажана-недокажана, кога успеало да излезе на површина мора да имало нешто...

Да, мислам....
Зошто не ја направиш истава паралела со убиство? И убивањето како процес има свои позитивни страни......и ниедна држава во светот (уште) го нема декриминализирано...(еве идеја - побрзајте овде да го побарате тоа)...
Hitler ne go onakvel poluvnukata. Toa e laga.

Hitler ne go onakvel poluvnukata. Toa e laga.

Крајната демонизација на Хитлер довела до општо прифаќање на секакви шокантни приказни за него. За тоа како имал односи со својота (полу-)внука, како имал само еден тестис, боледувал од сифилис, бил сатанист итн.
Треба се` да се зема со резерва.

Он-топик:
Инцестот во поблага форма (ако може така да се нарече), што подразбира брак меѓу братучеди, бил присутен до скоро време скоро насекаде, кај некои повеќе, кај некои помалку. Бил потребен токму закон за да се регулира.

Не успеав да најдам од некој што објавил претходно, што според уставот е инцест?
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 11:21 ---
Во ред е, најдов.

http://forum.kajgana.com/threads/Инцест.41923/page-11#post-5681810

Incest ti e gadna rabota....kako i pederlak, lezbejstvo, nekofilija, i slicno.

No, kako trgnalo, so legalizacii na gejinj brakoj i slicni lajna, eden den ke se legalizira i pedofilijata, pa na kraj i incestot (verojatno pod prevez na: pedofilite najmnoigu sakaat decinja, a majka ili takto najarno znaat sto e za decata im, ke pazat da ne gi povredat i keep it in the family, kako i deka demek modernava medicina ke moze da spreci recidivnite geni da probijat na povrsina), sto e se trla baba lan i mackanje oci za devijantnosta vo poimanjeto na nestata vo taa jebena "zapadna demokratija".

Како може некој да завземе страна на легализација на ова бе? Па замисли ти си идеш дома и гледаш татко ти како ја напукал сестра ти. И не можеш ништо да кажеш пошто она има 18, а он 40 и ти викаат "се сакаме". Тоа нормално е? Само некој болен шо такви работи сака да прави може да го брани ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom