Таксират 14

• Креатор на темата Креатор на темата BBlisto
  • Време на започнување Време на започнување
Премал за ова...

TAKSIRAT 3 | 24.11.2001
Arhangel, Sanatorium,
Young Gods, Del Arno Bend,
Hladno Pivo, Chista Okolina,
Laibach, Anastasija, DJ Carlin
Бев за него...И 9ката не беше лош со Базкокс, Лајбах и Рундек ама не бев во државава да го гледам.

И не знам што се замарате со овие, се гледа дека немаат буџет повеќе. На 17ти има целовечерен концерт на Мизар и Лајбах во Саем и ќе има подобро шоу од цел Таксират годинава.

TAKSIRAT 9 | 08.12.2007
Buzzcocks, Tiga, Hladno Pivo,
Laibach, Darko Rundek, Dubioza Kolektiv,
PMG Kolektiv, Denny Te Chuva,
Mirko Popov (DJ Set)

Бев за него...И 9ката не беше лош со Базкокс, Лајбах и Рундек ама не бев во државава да го гледам.

И не знам што се замарате со овие, се гледа дека немаат буџет повеќе. На 17ти има целовечерен концерт на Мизар и Лајбах во Саем и ќе има подобро шоу од цел Таксират годинава.

TAKSIRAT 9 | 08.12.2007
Buzzcocks, Tiga, Hladno Pivo,
Laibach, Darko Rundek, Dubioza Kolektiv,
PMG Kolektiv, Denny Te Chuva,
Mirko Popov (DJ Set)

За овој не ми текнува али иако се Лајбах пак не би идел. Дубиоза, Денитечува и Мирко Смрдениот?!

За овој не ми текнува али иако се Лајбах пак не би идел. Дубиоза, Денитечува и Мирко Смрдениот?!
Дубиоза тогаш беа андрграунд.

ПИН МУЗИЧКА и КИНО ПРОГРАМА
Датум: 23.11.2012

21:00 - 00:00 Cinenights - Кино Вардар 2
21:00 - 21:25 Гласном - Кино Вардар 1
21:30 - 22:00 Шутка Рома Рап – АРМ сала
21:40 - 22:15 Сиз - Кино Вардар 1
22:00 - 22:30 Подземан Ефект – АРМ хол
22:30 - 23:15 Сашко Костов – АРМ сала
22:30 - 23:10 Лоши Деца - Кино Вардар 1
22:40 - 23:20 High Control - Клуб Хавана
23:25 - 00:00 Culture Development - Кино Вардар 1
23:40 - 00:30 Џа или Бу - Клуб Хавана
23:45- 00:15 Millko - АРМ сала
23:15 - 23:45 Blla Blla Blla… - АРМ хол
00:15 - 01:00 B!Zarre – АРМ хол
00:15 - 00:55 Боровски Штакори - Кино Вардар 1
00:40 - 01:40 Andreas Hz - Клуб Колосеум
01:30 - 03:30 Apply The Beat - Клуб Хавана
02:00 - 03:30 Diskobajagi - Клуб колосеум

Датум: 24.11.2012
20:00 - 20:45 Театарска претстава: Мостови - АРМ хол
20:30 - 21:00 Herzz - Кино Вардар 1
21:00 - 00:00 Cinenights - Кино Вардар 2
21:00 - 21:30 Длабока Трага - АРМ хол
21:15 - 21:40 Mindless Violence - Кино Вардар 1
21:30 - 22:00 Foolish Green – АРМ сала
21:30 - 21:55 Визија - Клуб Хавана
22:00 - 22:35 Conquering Lion - АРМ хол
22:10 - 22:45 Спот - Клуб Хавана
22:35 - 23:15 Мала Вита – АРМ сала
23:00 - 23:30 Калап - Клуб Хавана
23:15 - 23:50 Да Џака Накот - АРМ хол
23:45 - 00:25 Флукс - Клуб Хавана
23:50 - 00:30 Lemon Bucket Orkestra - АРМ сала
00:30 - 01:00 Arieb Azhar - АРМ хол
21:55 - 22:20 Technology For Suicide - Кино Вардар 1
22:35 - 23:20 Killo Killo Banda - Кино Вардар 1
23:35 - 00:05 Новиот Почеток - Кино Вардрар 1
00:20 - 01:00 Blindfold - Кино Вардар 1
00:40 - 01:30 Wickeda - Клуб Хавана
01:40 - 02:40 Beta House - Клуб Хавана
02:45 - 04:00 Killo Killo - Клуб Хавана

Во врска со текстов, во него има неколку неточности: Чиста Околина уште од кај околу 2001 (уште тогаш, на тој Таксират) го смени составот. Од тогаш се шесторица. А сега се четворица. И Лигава Материја, најверојатно нема да се изведува, на овој Таксират.

Ти ќе идеш?

Ако на нешто отидам годинава само можеби на Чиста... ма да и за тоа се двоумам.

На Хикси ќе биде супер. Ќе одам вечер. На Лута Рана мора да се преслуша :D
И Џајковски имам во план да го посетам.

Бај д веј, ако му треба на некој карта за вечер за на Суперхикс нека каже, шиткам една.

Суперхикс приредија супер журка. Метрополис арена беше преполна и сите во ист ритам скокаа на нивните песни. Конечно ги дувнаа 18-те свеќички. Ова е нивниот последен концерт барем до 21-ви Декември кога Маите предвиделе крај на светот. За тие што го пропуштија може само лиги да им направиме и да им препорачаме да ги слушнат песните од нивниот последен студиски албум Африка. Хитовите како: “На лута рана“, “Глупави песни“, “Африка“ и “Ти треба некој“, предизвикаа лудило, а истите реакции беа и на нивниот нов хит Скок. Забавата во ист ритам ја продолжи и DJ Славе.

Ова беше одлична најава за 8-ми Декември и долго очекуваните: Чиста Околина, Паров Стелар и Тања Стивенс. Другите кој ќе настапат се и: Кирил Џајковски, Ван Гог, Скиндред и Че Судака.

Skindred според мене луѓево буквално ја растурија метрополис арена .. најмногу ми легнаа,ван гог како и секогаш онака океј
Паров Стелар таа изведувачката мераци .. не знаеш дали да ја слушаш,да денсаш или да ја гледаш
и МАЕСТРО ЏАЈКОВСКИ специјален на свој начин ..
И да ги заборавив CHE SUDAKA дечкиве беа баш освежување после заспивањето од страна на чиста околина .. само тоа би сменил чиста околина пред скиндред ..

Со извинуење до раперите али Чиста Околина беа катастрофа.. никаква енергија, слаба координираност, како да не вежбале доволно, тој гитаристот (од Ласт Експедишн мислим дека беше) некако ми беше одвишок или па слабо беа измиксани у целина. На моменти само бука беше, не беше ништо дефинирано.
Скиндред растурија у секој поглед, чиста 10ка!
Паров Стелар чиста 10ка у секој поглед!
Ван Гог супер си отсвирија само не знам, ја лично тотално се изгасив на Ван Гог, не ги ни перцепирав многу, тоа што требаше да го обработат си го обработија професионално и тоа е тоа, само што ја уопште не бев дојден за нив па ни имав намера нешто да ги слушам. Колку за ретроспектива, Ван Гог многу поенергичен настап имаа лани на Пивофестот во Прилеп.
За Tanya Stephens не можам да кажам ништо затоа што закаснив али од тоа што дознав, ми рекоа дека не била нешто нај нај.
Che Sudaka многу позитивно ме изненадија со нивната позитивна и мелодична музика. Само уште нивниот настап да беше на некоја плажа и све ќе беше топ! :D
Кирил Џајковски класика, тоа што требаше да го направи бендот, си го направи своето. Ја лично на пола од нивниот настап едвај чекав да завршат затоа што не ме држеа нозете повеќе (се уморив од претходниот настап на Паров хуху) :D

Свему у свему, моја оценка за овој Таксират е 6.5 од вкупно 10.
У споредба со другите (лани не бев) мислам дека ова беше прилично послаб Таксират од претходните со оглед на тоа дека у споредба со претходните веќе се менува и публиката (опфаќаа поширока маса а со тоа и некои фаци кои одат на концерти еднаш годишно, од таксират на таксират if you know what I mean), а и квалитетот на бендовите е за нијанса намален. За цените не можам многу да зборам бидејќи пиев само 4-5 пива Скопско, не ни обрнав внимание на другите цени.

Тоа е мое лично гледање на овојгодишниот фестивал. Не мора да се сложите со мене у све :D

Паров Стелар беа одлични,многу моќни на сцена...Кирил Џајковски стандард одличен,според мене....јас искрено и за нив отидов...другите многу многу и не ме занимаа:)

Значи сепак Skindred најпријатното изненадување со Che Sudaka скоро и никој да не ги знаеше луѓево а сите лом се направија на нивните настапи.. посебно на Skindred...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom