♛ Shanghai Rolex Masters ♛ | 05.10. - 14.10.2012 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Па кога се родил заплакал, ваљда на тоа мисли...

Највероватно мисли на Австралијан Опен 2009, што е право, право е. :D :pos:

За пораз да заплачеш, сепак тоа не е баш зрело, за голем успех и среќа... можам да разберам за еден човек со над 20 години, ама за пораз и тоа пред не знам колку публика во Род Лејвер Арена и пред не знам колку гледачи на телевизија.....

За пораз да заплачеш, сепак тоа не е баш зрело, за голем успех и среќа... можам да разберам за еден човек со над 20 години, ама за пораз и тоа пред не знам колку публика во Род Лејвер Арена и пред не знам колку гледачи на телевизија.....
Ау брат воопшто не се слагам со тебе. Тогаш Федерер имаше 13 Грен Слем титули и тоа можеби му беше последната надеж за да го сруши рекордот на Сампрас знаејќи дека Надал тогаш беше прв тенисер и најдобар во моментот. Осети човекот дека можеби ја испушта шансата, ипак да станеш најдобар во историјата не е мала работа, ја не да би плачел, би рикал ко магаре, многу повеќе од Федерер. Е сега кој да знаеше дека Рафа ќе се повреди тогаш и дека Федерер ќе го освои и РГ и Вимблдон и подоцна ќе стигне и до 17 Грен Слем титули.
Оправдано си беше тогаш, посилно беше од него.

Абе уште ќе го правите муабетот за психолошката состојба на Мареј? Значи кога и да изгуби, истиот муабет ќе го верглате. Страва од перцепција нема што.

Таман играше човекот, три сета, топ тенис изиграа и двајцата. И баш интересно да тепаше Мареј ќе викавте дека глумел дека нема душа, ама пошто изгубил сигурно немал душа. :pos:

Мареј е секогаш млитав и се влече по терен, ама денес сигурно немаше кондиција рајт? (y)

ne e predmet psiholoshkata sostojba na Marej ,tuku na Novak...toj beshe vo izgubena situacija...ne e Marej psiho slab ,tuku Novak e chudo na toj plan ,laden ,shpricer...e sega Marej shto padna kondiciono vo tretiot set ,neka mu ja misli negoviot kondicionen i fizio.Koi se faktite
(moe viduvanje) :
Novak denes imashe uzasen servis ,a i Marej tuka nekade.Marej imashe perfektna igra na mreza ,Novak pola pola.Marej defanziva top ,Novak pak pola pola.Srekata beshe poveke na stranata na Marej.Od osnovnata linija idvajcata bea odlicni ,samo Novak poveke rizikuvashe i menuvashe tempo.Riternot na Marej beshe zastrashuvacki (posebno na vtor servis i vcera i denes ,Federer sigurno ushte ne mu e jasno shto mu se sluci vcera) ,dodeka Novak na mnogu lesni servisi i toa na brejk pozicii praveshe pocetnicki greshki.No i takov kakov shto beshe Novak sepak uspea da go dobie Andy.Servisot da mu beshe nad 60 % ke beshe skroz drug muabetot.Fakt e deka Andy po stilot ne mu odgovara na Novak ,no Nole e pokvaliteten i ne znam shto treba da se sluci za da go dokaze toa koga veke ne se dovolni 3000 atp poeni godinava i 5500 poeni lani poveke.Eve odnapred velam deka ako se zdravi i obajcata ,vo Paris Novak ke igra finale i ke pobedi (ako e Federer vo finale ne se znae) a Marej nema da stigne do finaleto

ne e predmet psiholoshkata sostojba na Marej ,tuku na Novak...toj beshe vo izgubena situacija...ne e Marej psiho slab ,tuku Novak e chudo na toj plan ,laden ,shpricer...e sega Marej shto padna kondiciono vo tretiot set ,neka mu ja misli negoviot kondicionen i fizio.Koi se faktite
(moe viduvanje) :
Novak denes imashe uzasen servis ,a i Marej tuka nekade.Marej imashe perfektna igra na mreza ,Novak pola pola.Marej defanziva top ,Novak pak pola pola.Srekata beshe poveke na stranata na Marej.Od osnovnata linija idvajcata bea odlicni ,samo Novak poveke rizikuvashe i menuvashe tempo.Riternot na Marej beshe zastrashuvacki (posebno na vtor servis i vcera i denes ,Federer sigurno ushte ne mu e jasno shto mu se sluci vcera) ,dodeka Novak na mnogu lesni servisi i toa na brejk pozicii praveshe pocetnicki greshki.No i takov kakov shto beshe Novak sepak uspea da go dobie Andy.Servisot da mu beshe nad 60 % ke beshe skroz drug muabetot.Fakt e deka Andy po stilot ne mu odgovara na Novak ,no Nole e pokvaliteten i ne znam shto treba da se sluci za da go dokaze toa koga veke ne se dovolni 3000 atp poeni godinava i 5500 poeni lani poveke.Eve odnapred velam deka ako se zdravi i obajcata ,vo Paris Novak ke igra finale i ke pobedi (ako e Federer vo finale ne se znae) a Marej nema da stigne do finaleto

Пак ќе кажам, не си гајте илузии дека паднал Мареј на кондиционен план. Мислам сериозна глупост е да го кажеш тоа, знаејќи прво како човекот прави тактика на терен и друго, цела година игра маратонски мечеви, сосе УС Опен и тоа. Демек сега по еден месец, не може да издржи ваков натпревар? Мхм...

Околу психата. Тука некаде сме со ставот, значи јас тврдам дека психа немаше благе везе денес. Ова не е тој Мареј што се предава однапред. Новак беше подобар и тоа е се. Тотално небалгодарно е секој пораз на Мареј од кој и да е тенисер да се карактеризира како одраз на психа. Не после ваква негова година.

Инаку, само нека има добар тенис, ривалството секогаш нуди добри натпревари, па здравје камо вакви финалиња да ни престојат во наредните турнири. Мене барем ептен ми се допадна денешната неизвесност.

во такви ситуации сигурно не размислуваш на тоа колку публика те гледа или во која арена си .... едноставно експлозија на емоции, сепак и тој е човек

Мареј си се врати на лузерското.

Чоекот си изигра феноменално, мислам дека е мизерно да се троши мислење со таква содржина.

Само гледај каков поен изиграа на 7-5 5-4 (30 0) па размисли, изброј до 10, напиши ни дали се уште мислиш дека си во право со мислењево кое го цитирам.

Сеа ја глеам репризава пак, при 10-9 за Мареј у тајбрејк, бекхенд паралелата на Ноле, се брани се брани, Мареј пред поен и бум, така и изнуди грешка од Мареј. :cuc: И ја тогаш помислив дека е готов Ноле али по 5ти пат не демантираше. :)

Чоекот си изигра феноменално, мислам дека е мизерно да се троши мислење со таква содржина.

Само гледај каков поен изиграа на 7-5 5-4 (30 0) па размисли, изброј до 10, напиши ни дали се уште мислиш дека си во право со мислењево кое го цитирам.
А бе шо ми е гајле тоа, глеј го исходот на крај.

зашто е плачко ме интересира?
Против Мареј у саботата кога плачеше да се прекине натпреварот поради 2 капки на терен.Мислам исто против Мареј беше губеше и капнаа 2 капки и бараше да се прекине.
Кога губи ептен знае да биде лигуш,а тоа со АО 2009 не мислев на тоа и ја би плачел...:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom