Омар Бакри се заканува: Македонија е исламска територија!

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Бидејќи темава ми отиде во канта затоа што беше во Општи муабети, принудена сум да ја отворам повторно овде, каде што има слични теми.
Crazy in Love, ако пак ми ја избришеш, ќе помислам оти е нешто тенденциозно;)

Радикалните исламисти се закануваат со терористички напади во Македонија, Бугарија, Србија, Романија и другите земји од регионот.

Радикалниот исламистички лидер Омар Бакри во интервју за Центарот за истражување на Блискиот Исток, а кое го пренесува бугарскиот весник 24 Часа, изјавил дека кога исламот ќе влезе на некоја територија, тогаш таа му припаѓа на исламот и кога – тогаш муслиманите треба да ја ослободат. Како муслимански територии, скандалозниот Сириец ги навел Бугарија, Македонија, Србија. Албанија, Косово , Босна и Херцеговина и Романија. Некои западни медиуми објавија дека атентаторот кој го изведе нападот врз израелските туристи на аеродромот во Бургас во јули годинава бил ученик на Омар Бакриo_O
54 годишниот Бакри моментално живее во добро обезбедувана куќа во Северен Либан, откако во 2005 година по дваесетгодишнот престој ја напушти Велика Британија по терористичкиот напад врз лондонското метро. Тогаш изјави дека никогаш не би им открил на британските власти доколку знае дека се подготвуваат нови напади. Оттогаш е недобредојден во таа земја. Во Либан беше осуден на доживотен затвор за терористички напади, но успеа да се спаси. Има цврски врски со Ал Каеда . Често дава интервјуа и објавува видео пораки на интернет. Бакри вели дека бројот на неговите млади следбеници низ светот од ден на ден се зголемува.

Извор: Вести на Сител
http://www.sitel.com.mk/balkanot-e-islamska-teritorija-omar-bakri-se-zakanuva

Што мислите, имаме ли причина за загриженост, или не...? Ќе ве замолам сите што сте добро упатени во оваа проблематика, да споделите мислење. И без препукувања на религиска и национална основа, pls;)

Исламот е политика, а не религија. Како таков се користи од големите сили за остварување на нивните цели. Секоја држава треба да се пресмета со радикалните исламисти, зошто ако ги остави тие ќе дејствуваат против неа. Македонија треба еднаш засекогаш да ги скрати овие исламисти и затвори нивните "невладини" и други организации од кои се финансираат. Додека не го направи државата тоа, секогаш има голема опасност.

Овој човек ако не е од ЦИА јас курот ќе си го сечам..

Чекајте сега малце ................. ај за Босна, Албанија и Косово, мада во Албанија има огромен процент на НеМуслимани, а исто и во Босна Муслиманите се само 45-50% а остатокот се Православни Срби и Католици Хрвати !
Во Македонија Муслиманите се мнозинство само во еден помал дел од територијата, во Бугарија Муслиманите се макс. 10-15%, а во Романија нема ни 1% Муслимани ............. така да типов Омар Бакри сигурно нешто го свртел глобусот наопачки !

Сега ќе реплицирам и повеќе не - после ова ќе продолжите со темата, без оф - топици.
Можела едноставно да ја премести темата......ама не, ќе глумиме сега!! :facepalm: Демек сега одново истите муабети да ги почниме??

Можела, ама друга и беше поентата. Веќе со месеци, сите лупаат теми во Општи без воопшто да помислат каде да ја отворат темата. И покрај милионите препораки и фини објаснувања дека треба да престане да се гуши подфорумот, никој не обрати внимание и сите си продолжија да си отвараат теми во Општи. На крај краева, има теми кои се за двоумење, па во ред е да се отворат во Општи, па ние да ги преместуваме. Ама при милион подфоруми, теми кои се знае каде одат, да се отворат во Општи само затоа што повеќето ги мрзи (не се однесува ова конкретно на Плавоока) да ги разгледаат и другите подфоруми е едноставно апсурдно. До сега ова сум го направила на две-три теми кои очигледно дека биле за друг подфорум, а биле отворени во Општи. Поентата е дека треба да се научат членовите на ред, не да очекуваат дека модераторите треба меѓудругото и да им ги џвакаат темите. Милион пати замолив да се пази кога се отвара тема, затоа што се започна тренд секоја можна тема да се отвара во Општи, ама никој не се замараше, ниту пак обраќаше внимание на тоа што зборам и покрај тоа што најучтиво замолував да не се отвара секоја тема во Општи. И овие неколку теми (2-3) беа повеќе за да се даде пример, дека ако се сака да се отвори во правилниот подфорум - ќе се отвори.

Посебно е страшно што стари, искусни форумџии го прават ова, разбирам да е некој нов, па да не знае, ама постар форумџија знае како стојат и каде се подфорумите.

Ете ти одговор и веќе да не замараш, затоа што сум и доволно фина што ти дадов и волкаво образложување, иако не ми е работа тебе да ти се оправдувам.

И да, не се секирај кој ќе ме земе за жена, тој што ќе ме земе, ќе знае што е ред и дисциплина, како и правила во една куќа, па нема потреба да кршам ништо. ;)

Се согласувам, посебно што барав каде да ја сместам. Не можеше во ниеден форум сврзан со Македонија, па затоа во Општи муабети ја ставив. Кога гледам, клуч и канта:place:
Не знам што да ти кажам, би копирала се од претходната дискусија, ама не можам.

Па темата не е за Македонија само, туку е за Балканот општо, за тоа има подфорум Свет. Вториот пат гледаш како одма знаеше каде во кој подфорум да ја отвориш темата? ;) Не беше ова лично кон тебе, туку чисто за да се даде пример и на другите, дека може прво да разгледаат, а потоа да отворат тема.

Добро што си се измачила али јас тоа веќе го прочитав на претходната тема па така ова ти е по вторпат за џабе објаснување :coffee:
И не требаше едното мислење да ми го избришиш со плавоока имав конверзација.
Инаку застанавме кај тоа дали во Македонија би можело да има напади, нереди и слично и дали сме загрижени од оваа појава. Да продолжиме со дискусијата..........

Во Македониjа по мое мислење критични точки се местата со 50:50 население ко Струга, донекаде Скопjе, Кичево итн. Тетово е скоро чист етнички град па затоа не го ставив на листава. Први на удар ќе се селата оти нели полесно е да исламизираш село отколку град па откако би ги зазеле селата тогаш би тргнале кон градовите.

Вториот пат гледаш како одма знаеше каде во кој подфорум да ја отвориш темата? ;) Не беше ова лично кон тебе, туку чисто за да се даде пример и на другите, дека може прво да разгледаат, а потоа да отворат тема.

Значи, испаднав жртвено јагне, цццц.... Можеше да ме опоменеш, или барем да ми пратиш порака, веднаш ќе побарав посоодветен форум за дискусијава. Ама не, требаше крв да падне, да видат другите што ќе ги снајде :D

Значи, испаднав жртвено јагне, цццц.... Можеше да ме опоменеш, или барем да ми пратиш порака, веднаш ќе побарав посоодветен форум за дискусијава. Ама не, требаше крв да падне, да видат другите што ќе ги снајде :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom