Скопје или провинција?

Каде повеќе би сакал да живееш?

• Скопје

Гласови: 82 48,8%
  • Провинција (Битола, Штип, Кавадарци, Струмица,Охрид и сл)

Гласови: 86 51,2%

• Вкупно гласачи
    168
Статус
Затворена за нови мислења.
Цела Македонија плаќа за Скопје да се гради. Сфаќам зашто вие провинцијалците сте нервозни. Ама тоа е. Скопје е главен град и метропола, а вие џавкајте и понатаму. Провинцијалци низаедни. Башка кириите убаво ни доаѓаат, ни го пуните џепчето.

E баш овде те чекав батка.Да не сме ние провинцијалците да ви дадеме некој денар што ке ви добро дојде во буџетот за трошење oд кирија или да потрошиме некој денар иако имаме се во "провинциските"места ке не знаете кај ви е крајот,ке просите за корка леб.
Е тоа сме ти ние "провинцијалците".Секогаш со пари во џебот а не како вас да чекате да дојде некој да изнајми стан во Скопје,па да си го подобрите буџетот.

Ама Скопје сеуште е метропола, а вашите градчиња се провинција.

Ти да појдиш во вистинска метропола ќе се изгубиш уште прв ден од што си многу научен да живејш во метрополи :icon_mrgr:

Ја дефинитивно сум решен у некое село (Крива Паланка, Берово, Струмица) да купам земја со куќа и тамо да продужам.
Миљон причини има за тоа.

Od pogled na ovoj grad kade sto sum momentalno, Skopje e kako Oblesevo, taka da sramota be da se izednacuva Skopje so metropola, naucete se vise.
Metropola grad so nema osvetlenie po ulici I letaat kanti so gjubre/se palat kontejneri, ne me smej.

Ако бе. У реду е. Ја сум неук, непрошетан и хоризонтите ми се никакви и непроширени. Ама Скопје па е метропола, а вие сте провинцијалци. Шо се палите бе провинцијалци низедни?

Кларк Кент има право, ругајте го Скопје колку сакате ама спрема другиве наши градови 2 метрополи е. Бев во Штип претходниот викенд на 3-4 дена. СПИЗДЕВ! Девојка ми ме прошета низ градот за 10 минути.

Ако бе. У реду е. Ја сум неук, непрошетан и хоризонтите ми се никакви и непроширени. Ама Скопје па е метропола, а вие сте провинцијалци. Шо се палите бе провинцијалци низедни?

Цело време се едно исто кажуваш.Де метропола де провинцијалци.Кој знае во која населба си збутан.Арно си кажува девојчето над тебе можеби ни улични осветлување немате а тука ми продаваш приказни за мали деца.

Не знам дали ме сконтавте чуму ми е ставот бетонски околу тоа дали е Скопје метропола. Нон стоп го ругате градов ЧОВЕЦИ! Све нешто не ви чини, смрдлив бил, ваков бил онаков бил. Аман веќе. Раат да се нема од провинцијалски хејт.

Марамче, од Кисела Вода сум. И тешко да ме увредите. Сепак вие сте провинцијалците. Дежурни за хејт. Сите сакате да се скрасите тука и по могучност да се плодите со Скопјанец. Факт!

Кларк Кент има право, ругајте го Скопје колку сакате ама спрема другиве наши градови 2 метрополи е. Бев во Штип претходниот викенд на 3-4 дена. СПИЗДЕВ! Девојка ми ме прошета низ градот за 10 минути.

Работата е што и цела Македонија да се пресели во Скопје таа нема да биде метропола. За Македонски услови ај ќе речеме е ама во држава со 2м народ да се бара метропола, бар за мене, е смешно. Метропола е светска категорија, убаво кажа Ilumious, градови како Берлин, Париз, итн. се метрополи.

Работата е што и цела Македонија да се пресели во Скопје таа нема да биде метропола. За Македонски услови ај ќе речеме е ама во држава со 2м народ да се бара метропола, бар за мене, е смешно. Метропола е светска категорија, убаво кажа Ilumious, градови како Берлин, Париз, итн. се метрополи.
Не негирам, ама Скопје има потенцијал за некои десетина години да стане метропола. Со оглед на тоа колку интензивно се гради и се поголем број на народ се доселува. Значи викам за народ и од провинција и од љопкиве од Косова.

Не знам дали ме сконтавте чуму ми е ставот бетонски околу тоа дали е Скопје метропола. Нон стоп го ругате градов ЧОВЕЦИ! Све нешто не ви чини, смрдлив бил, ваков бил онаков бил. Аман веќе. Раат да се нема од провинцијалски хејт.

Марамче, од Кисела Вода сум. И тешко да ме увредите. Сепак вие сте провинцијалците. Дежурни за хејт.

Кој е тој што навредува овде?Цело време провинцијалци па провинцијалци.Што има лошо во тоа ако сме од помал град м?Вие да не сте од златното јајце па сте нешто повеке а?
Ilumious ти кажа бе батка убаво,срамота е да го нарекуваш Скопје метропола.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom