Шанса

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Една појава е раширена и кај двата пола, но многу повеќе е изразена кај жените, најчесто младите: чувство дека нешто ќе пропуштат. Повеќето од луѓето мислат дека таканаречените прави прилики ретко се појавуваат во животот и дека треба да се искористат. Меѓутоа тоа што треба да се искористи не е створено за нив, туку шанасата ја направил некој друг раководејќи се од своите интереси. Доколку ви е понудено добро работно место, тоа не е напревано заради вас – тоа морате да го имате предвид. Но, тоа не значи и дека треба да ја отфрлите секоја понуда, туку само да бидете доволно свесни што стои позади неа, па дури по тоа да одлучите.

Од страна се работните односи, но се станува многу поозбилно кога тој однос ќе премине спонтано во однос помеѓу половите. Спектакуларноста на било која понуда, а посебно љубовна, најчесто не носи со себе и делотворност. Повеќето мажи, а многу повеќе и жените, не знаат да се огледаат на таканаречената шанса и ветувањата кои ги следат ваквите прилики. Едноставно, љубовната шанса не постои во онаков облик каков што го замислуваат луѓето. Шансата ветува многу но во нашиот мозок, додека во стварноста може да биде баш она што најмалку сме го очекувале.

Значи, кога некој ќе ни каже дека немаме шанса кај него, дали доколку подоцна се покае за тоа би му дале втора шанса? Дали нас не интересираат шансите кај луѓето или тие како предмет? Колку би се потрудиле да добиете уште една шанса?

П.С. Оваа тема нема никаква врска со темата “втора шанса“.

Ако директно во лице ми плесне дека немам шанса кај него, го отпишувам од листата на познати појави.
А доколку по неговите реакции забележувам дека не го интересирам воопшто, ќе се потрудам да ме запознае и ќе му дадам шанса да го промени тоа мислење. Секако тоа нема многу да трае, но некое време, секако:)

The`bItCh напиша:

Значи, кога некој ќе ни каже дека немаме шанса кај него, дали доколку подоцна се покае за тоа би му дале втора шанса? Дали нас не интересираат шансите кај луѓето или тие како предмет? Колку би се потрудиле да добиете уште една шанса?
Хм... ми се случило нешто слично на ова и се исфурав и веќе нејќев ништо да слушнам за типот..не се ни потрудив да го придобијам...и по некое време тој сакаше со мене...и ја иако ми се свиѓаше го одјебав ко у стил е извини дечко али ја не сум ти на располагање..а подоцна дознав дека он првиот пат не сакал затоа што негов најдобар другар ме свиѓал!
Жива ќе се изедев али пуста гордост...неможеш против неа!:tapp:

Obicno sum uporen ako nekoja devojka mi se dopaga no ako mi rece deka nemam sansa kaj nea otusna lista pravam zasto ako ne go kaze toa ke imam nadezi sansi i da se dokazam i se ama ako veke toa mi go kaze ke me presece i ke svatam deka devojkata e samobendisana :vozbud:

па упорна сум ако ми се допаѓа вистински некој и доколку ми покаже дека не го интересирам пак сум упорна за да ме запознае да види дека може ќе му одговарам но доколку ми каже дека немам шанса кај него тогаш е одпишан за мене и нема вкус типот

Хм,зависи за што и како не сум ја добил првата шанса...сепак знам да тргнам повторно но само доколку имам шанса за нешто повеќе,не сум суров во таа работа :toe:

Можда ова ке звучи како битолски муабет в крај ама да ми речи в лице дека неам шанса , за мене е Ultimate turn on . Само шо мотивите нема да ми се исти поке . Целта после такво нешто ке ми биди да и докажам брзо и ефективно дека се преценва и то на сите можни нивоа ке и докажам дека се преценва .

Ако некоја девојка ми каже дека немам шанси кај неа ке се испотам убаво за да и покажам дека вредам и ако ми успее тоа после ке и кажам дека она нема шанси :pos2::pos2: ако не никому ништо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom