Француските комедии

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Mac)) напиша:
Дав обавезно глеј ги посетители па кажи ни искуство :)
aaa каде да го најдам тој филм?:raz:
ај ке проверам на пазарче

Гижо напиша:
не ги знам по име, стари се од седумдесети мислам, со полицајци, има повеќе дела, има еден мал кељав полицаец тој е командирот :) мора да си го приметил порано на мтв ги даваа повеќе пати :)
Crucho Le gendarme. Главната улога ја игра Louis de Funиs и филмот т.е. серијата е закон! :music3:

louis_defunes.jpg
B0002NRTN6.01-A25UEPKZCB0F3D._SCLZZZZZZZ_.jpg

Сепак, според мене, најдобар е Coluche. Типот е катаклизма права :

coluche_accueil.jpg
Zed_Stars-Hommes_00855.jpg

msn_coluche.jpg

coluche.jpg

хахаххахаха ме потсетивте... ДОбри се..нема што!!!

dav напиша:
не сум ги гледал посетители но верувам дека подобра комедија од мистер боунс нема

Mr.Bones RulzZZzzZZ има и еден Mama Jack from the creators of mr.Bones и е исто таков смешен.......

Иначе француските комедии ги поштуем....не знам зашо ама само коа ке ги слушнам како зборат се смеам......изгледа смешен им е јазикот :pos:

Посетители со Жан Русо
Такси сите делови
А за полицаецот Кришо да не збориме колку се смешни неговите филмови.

Mi go falea "Ne umri maski", francuska komedija. Ke go gledam, spored toa sto mi go rekoa ke umram od smeenje

Веке неколку недели барам еден филм што сум го гледам одам но му го имам заборавено имет.
Еден полицаец и еден криминалец се само во целиот свет и од време на време се се враќа во нормала лугето се појавуваат но подоцна пак изчезнуваат исто така се сеќавам дека криминалецот возше црвана формула низ градот.Тоа се се што се сеќавам па доколку некј му го знае името на флимот ќе му бидам вечно благодарен :)

Посетители сум ги гледал ,го имам на DVD Посетители ја освојуваат Америка ,ама првиот и вториот дел се посмешни .

Сум го гледал и Такси првиот дел еднаш ,но не го паметам баш добро.

Од француски комедии сум го гледала само овој филм и тоа неколку пати, сум се изнасмеала и го препорачувам.
RRRrrrrr (2004)
RRRrrr-DVD.jpg

Години и години и години пред нашата ера, нашите предци се соочуваат за прв пат со убиство.
После натегања како да ја наречат за нив до тогаш непознатата појава, ќе оформат за прв пат полиција и детективи кои ќе истражуваат што се случило.
Паралелно со тоа, се случува и романса и битка за шампон меѓу две племиња... Мене ми се свиѓаше филмчево, има некој шмек што го нема кај другите комедии, па ви го препорачувам да го изгледате.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom