Во училиште во Битола во една паралелка имало 29 деца , 28 од Битола , 1 од Скопје.
Почнува часот и наставничката ги прашува по ред децата за кој тим навиваат.
Наставничката го прашува првото дете:
-Ти за кој тим навиваш.
Детето:
Пелистер
и така сите по ред ги прашувала и сите кажале пелистер
дошло ред на скопјанчето.
Наставничката:
-Ти дете за кого навиваш?
Детето:
-За Вардар наставничке.
Наставничката се зачудила и го прашала:
-А зашто навиваш за Вардар?
Детето:
-Затоа што татко ми и мајка ми навивале за Вардар.
Наставничката:
-Па добро , ако мајка ти е курва се продава за пари , татко ти наркоман , алкохоличар што ке правиш тогаш?
-Ке навивам за пелистер.
--- надополнето: 28 септември 2012 во 15:41 ---
Тоа сакам да ти кажам, не од што не следат спорт луѓето, едноставно не им е дојдено до идење на утакмици. Во помал град утакмица со Вардар е главно случување во годината. Ги боли кур кој е тимот од нивниот град. И да е Победа, и да е 11 Октомври, Прилепчани пак ќе дојдат да гледаат (како пример ги земав).
Тука луѓево си имаат мал милион други преокупации, настани кои во други градови ГИ НЕМА.
Таму или ќе одиш на утакмица или ќе седиш дома
Не сте од Скопје џабе ви објаснувам
Кога сакаш кладба дека никој друг клуб неможе да го наполни стадионот во меч со неатрактивен противник ? Во што сакаш кладба!
Друга работа јас не пумпам бројки
Да пумпав ќе кажев дека очекувам полн стадион во недела 
Милион пати сум каажал ние како група сме 150-300 членови, другите го сакаат Вардар ама се далеку зад нас редовните. Другите клубови може да сонуваат за овие бројки, иако е секогаш полесно да собереш повеќе публика од помало место и погусто населено, отколку од град во кој има милион тимови кои не се мирисаат меѓу себе. Сите се фалат со поедини блесоци, нас тоа не ни е предизвик имаме нешто што другите го немаат а тоа е КОНТИНУИТЕТ и ТРАДИЦИЈА.
--- надополнето: 28 септември 2012 во 15:43 ---

Почнува часот и наставничката ги прашува по ред децата за кој тим навиваат.
Наставничката го прашува првото дете:
-Ти за кој тим навиваш.
Детето:
Пелистер
и така сите по ред ги прашувала и сите кажале пелистер
дошло ред на скопјанчето.
Наставничката:
-Ти дете за кого навиваш?
Детето:
-За Вардар наставничке.
Наставничката се зачудила и го прашала:
-А зашто навиваш за Вардар?
Детето:
-Затоа што татко ми и мајка ми навивале за Вардар.
Наставничката:
-Па добро , ако мајка ти е курва се продава за пари , татко ти наркоман , алкохоличар што ке правиш тогаш?
-Ке навивам за пелистер.
--- надополнето: 28 септември 2012 во 15:41 ---
Па кажи кој тим од Скопје во било кој спорт а да не е Албански има обична публика?Тоа шо ме врзува и за Пелистер.=ништо.
Не ме заебавај, никој не го следе Вардар(освен комитите), било тоа некогаш во СФРЈ кога сите се палеле на него. Изумрен вид се веќе тие.. погледни колку ви е просекот на гледачи во 1мфл.
А не се вадите за евро настапите, секоја екипа, зборам за македонска би го наполнила градски, нормално ако се создаде еуфорија пред мечот, па и тие шо немаат врска со фудбал да се појават на стадион. Можеби Вардар уште се држи на стара слава, па за тоа така се создава атмосфера, ама и Пелистер или некоја трета екипа би имала толку гледачи во квалификации за ЛШ.
Тоа сакам да ти кажам, не од што не следат спорт луѓето, едноставно не им е дојдено до идење на утакмици. Во помал град утакмица со Вардар е главно случување во годината. Ги боли кур кој е тимот од нивниот град. И да е Победа, и да е 11 Октомври, Прилепчани пак ќе дојдат да гледаат (како пример ги земав).
Тука луѓево си имаат мал милион други преокупации, настани кои во други градови ГИ НЕМА.
Таму или ќе одиш на утакмица или ќе седиш дома

Не сте од Скопје џабе ви објаснувам

Кога сакаш кладба дека никој друг клуб неможе да го наполни стадионот во меч со неатрактивен противник ? Во што сакаш кладба!
Друга работа јас не пумпам бројки

Милион пати сум каажал ние како група сме 150-300 членови, другите го сакаат Вардар ама се далеку зад нас редовните. Другите клубови може да сонуваат за овие бројки, иако е секогаш полесно да собереш повеќе публика од помало место и погусто населено, отколку од град во кој има милион тимови кои не се мирисаат меѓу себе. Сите се фалат со поедини блесоци, нас тоа не ни е предизвик имаме нешто што другите го немаат а тоа е КОНТИНУИТЕТ и ТРАДИЦИЈА.
--- надополнето: 28 септември 2012 во 15:43 ---
Прочитај го претходниот пост, им треба предизвик за да конечно дадат пари за нешто што им е реално скапо да го прават секоја недела. А верувај овде на никој од граѓаните Пелистер не му е предизвикДоста кукате се нема ова се нема...А тие шо се стандард демек сите имат пари зато идат? Не се лажи кога се сака се можи , за со Бате Борисов му плаќавте превоз и карта па шо се собраја толку ?? Ако навиваат ќе си дојдат тие знат кај е стадионот не се парите проблем сигурно уживај си !