Возачки испит ќе се полага електронски

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Фатив да ги учам прашањава, полагам само Б категорија, сите 900 и кусур прашања треба да ги научам? И тие што се за Ц, Д итн?
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 20:03 ---

Некој? :rolleyes:

Не треба да ги учиш сите.
Само за Б...636 прашања мислам беа :)

Не треба да ги учиш сите.
Само за Б...636 прашања мислам беа :)

Претпоставував, ама едно другарче ме убедуваше па викам ај да си прашам најубаво, фала во секој случај!:)

Фатив да ги учам прашањава, полагам само Б категорија, сите 900 и кусур прашања треба да ги научам? И тие што се за Ц, Д итн?
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 20:03 ---

Некој? :rolleyes:

не, не треба ни за Д,Д1 ни за Ц,Ц1 туку само за Б, М, Ф и Г ;)

денес полагав и..... ПОЛОЖИВ:vozbud:, значи прашањата се тие што ги има на мвр страната што се 600 и неколку(за Б кат.) значи само прочитате ли ги еднаш и после е лесно;)

денес полагав и..... ПОЛОЖИВ:vozbud:, значи прашањата се тие што ги има на мвр страната што се 600 и неколку(за Б кат.) значи само прочитате ли ги еднаш и после е лесно;)

Ај честито, и јас полагав иначе денеска :D

Не ми е јасно како може првиот одговор да биде точен?

Доколку возило на полицијата се доближува кон уредот за давање на светлосни сообраќајни знаци (како на сликата) и има намера да продолжи во насока право, тогаш:

A) мора да причека промена на светлосниот знак
B) може да помине, ако има вклучено посебен звучен и светлосен уред
C) може да помине, ако нема пешаци

Зарем неможе да помине полиција на црвено ако е вклучена сирената?

Не ми е јасно како може првиот одговор да биде точен?

Доколку возило на полицијата се доближува кон уредот за давање на светлосни сообраќајни знаци (како на сликата) и има намера да продолжи во насока право, тогаш:

A) мора да причека промена на светлосниот знак
B) може да помине, ако има вклучено посебен звучен и светлосен уред
C) може да помине, ако нема пешаци

Зарем неможе да помине полиција на црвено ако е вклучена сирената?
Како бе ќе помине на црвено ? А возилата на кои што им е отворен семафорот и веќе се вклучени на раскрсницата ?

Мора да почека е точниот одговор
Семафорот сите го почитуваат

Ќе може ли некој да ми каже како се полага прва помош? Дали се полага електронски и какви прашања има, со колку неточни се паѓа и слично.

prva pomos se polaga pismeno so zaokruzuvajne milam deka bea 20 prasanja se odi na predavanje 2 casa toa sto ke go objasnuva doktorot treba da se slusa vnimatelno istoto toa to go objasnuva go ima vo testot ne e nisto strasno na prviot cas ke ti dadat kniga keja procitas ne e mnogu golema

Ќе може ли некој да ми каже како се полага прва помош? Дали се полага електронски и какви прашања има, со колку неточни се паѓа и слично.

Саат време се слуша предавање и после тоа ви делат тестови. Се полага на лист хартија.
Јас до сега не сум слушнал некој да паднал на прва помош. Прашањата се прелесни, што од општа култура треба да се знаат.
Нешто и да не ти било познато, ако слушаш внимателно ќе го решиш без проблем.
Крај краева ќе препишеш нешто од тој до тебе, зашто седите еден до друг и тестовите ви се на коленици :D А и да прашаш, ќе ти го кажат одговорот тие што ќе ти држат предавање :)

Иди у медико плус добиваш 45 мин предавање и ти дели тест го решаваш за 10 мин и си идеш ако незнаеш нешто таа што предава (докторката) ке ти каже

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom