IKEA доаѓа во Скопје?

Незнам како се цените од други производители...Но знам дека квалитетот на ИКЕА не е многу висок да не речам и лош. Тоа највеќе ми смета кај ИКЕА...Но ако би биле поквалитетни би било доста поскапо. Од икеа се шупливо направено од некој картон или незнам што...Многу лесно се крши и не трае долго. Така да не сум задоволен многу од икеа ама имаат голем избор и добра услуга.

Се` што е направено исклучиво од дрво од типот маси, наткасни, рамки за кревет или плакари се со добар квалитет. Она што им е бофол роба е се` што има штоф на него, од типот каучи, кревети, фотељи, килими и сл. Постелнина и перници се ок, исто како и кујнските производи, освен чиниите и чашите.

Преди месец Икеа имаше попуст на градинска мебел, ама попуст, нема лабаво. На етикета пише стара цена плус % попуст 50 или 75. На касата ти го врачунат. Накупих си квалитетна градинска мебел за без пари.
Од друга страна све треба сам да правиш. сам си одбираш стоката од депото, сам составуваш, станав веке маистор.

http://www.ikea.bg

не верувам...премногу е мала МК за нив
веројатно турците ќе отворат некаков салон во кој ќе продаваат повеќе брендови , меѓу кои и производи од IKEA

не верувам...премногу е мала МК за нив
веројатно турците ќе отворат некаков салон во кој ќе продаваат повеќе брендови , меѓу кои и производи од IKEA
Најверојатно работат регионално како и секогаш за се тука што се гради ....Македонија -косово :cenzura:

Најверојатно работат регионално како и секогаш за се тука што се гради ....Македонија -косово :cenzura:
незнам.... ако беше така ќе отвореше самата IKEA, немаше Турција да отвара:unsure:

незнам.... ако беше така ќе отвореше самата IKEA, немаше Турција да отвара:unsure:
малце ке одам оф-топик од темава ама морам да кажам дека полека турција си ја остварува посакуваната цел и нивна мисија е преку овој економски пазар да го заземе балканот :mad:

Се` што е направено исклучиво од дрво од типот маси, наткасни, рамки за кревет или плакари се со добар квалитет. Она што им е бофол роба е се` што има штоф на него, од типот каучи, кревети, фотељи, килими и сл. Постелнина и перници се ок, исто како и кујнските производи, освен чиниите и чашите.
Икеа и дрво? :confused: Икеа е третокласен мебел. Се е картон или некое незнам што. Дрвена маса тешка 500 грама? Знам што е мебел од полно дрво ова нема шанси...Еднаш успеав да скршам цел ормар од Икеа се зезавме нешто и оп отиде се појави дел иверица дел сакест картон...Јок полно дрво. Што знам за мене Икеа е поим за ефтино но и неквалитетно...Мејд и Икеа ми е на ниво на мејд ин Кинески Стохолм. Друг стар мебел нема шанси да се скрши. Купувам од Икеа ако не планирам долго да го користам и заштедам некоја пара. Гледам како се направени работите ми изгледаат доста шпараџиски и ниска класа на мебел. Треба да видиш што е прав мебел и како треба да изгледа и тежи од километар се познава што е Икеа направија. Дизајнот и е ОК стандарден но доста неиновативен и досаден.

Прво да видиме ЕРА на прес да рече дали ова е воопшто потврдено па после ќе збориме за Икеа и слично.Иако сме мала земја сепак Македонија е ОК кандидат за Икеа затоа што Косово од друга страна е многу помало и таму нема шанси да има Икеа така да Македонија евентуално би била како дестинација за Икеа продавница и за тие од Косово.Исто како што направија со Skopje City Mall направен е и на нивната страна си пишува дека се очекува добар процент на потрошувачи и од Косово дека е блиску.Ама се зависи од тоа што е договорено ако е договорено.Ако турците ни прават облакодери во Аеродром тогаш не гледам зошто една Икеа да неможе да направат

Некоj новинар гледал wеb страничката на Turk Mall и видел дека турците jа представуват IKEA во Турциjа, Романиjа и Бугариjа, та решил - штом ке доагат во Македониjа, тоа сигурно значи дека ке правjат IKEA и краj нас.

Некоj новинар гледал wеb страничката на Turk Mall и видел дека турците jа представуват IKEA во Турциjа, Романиjа и Бугариjа, та решил - штом ке доагат во Македониjа, тоа сигурно значи дека ке правjат IKEA и краj нас.
Това ,което пише в сајта на Turk Mall е тотално невјарно. За Б'лгарија правата на IKEA се д'ржат от гр'цката Fourlis , а в Рум'нија IKEA откупи франчајза и оперира от собствено име.
Озадачавашто е зашто турците дават невјарна информација.

Икеа и дрво? :confused: Икеа е третокласен мебел. Се е картон или некое незнам што. Дрвена маса тешка 500 грама? Знам што е мебел од полно дрво ова нема шанси...Еднаш успеав да скршам цел ормар од Икеа се зезавме нешто и оп отиде се појави дел иверица дел сакест картон...Јок полно дрво. Што знам за мене Икеа е поим за ефтино но и неквалитетно...Мејд и Икеа ми е на ниво на мејд ин Кинески Стохолм. Друг стар мебел нема шанси да се скрши. Купувам од Икеа ако не планирам долго да го користам и заштедам некоја пара. Гледам како се направени работите ми изгледаат доста шпараџиски и ниска класа на мебел. Треба да видиш што е прав мебел и како треба да изгледа и тежи од километар се познава што е Икеа направија. Дизајнот и е ОК стандарден но доста неиновативен и досаден.

Кога напишав дрво, поентата ми беше да им ја разграничам програмата од само дрво со оној вид мебел што е тапациран, а не да кажам дека е ултра квалитетен. Се согласувам дека е далеку од квалитет споредено со полно дрво, ама па од друга страна не се толку лоши. За студентарија се супер, како и за оние со пониски примања. Не многу скапо, а пристојно за око. И како што кажав, малите предмети им се супер, кујнските, за украсување, лампи, саксии, завеси, постелнина, таков тип на производи. Јас на пример имам купено јорган полнет со пердуви пред неколку години (btw, кај нас барам долго и не можам да најдам) и одлично се држи и за перење и за сушење, еден конец нема испуштено, а вкупно досега дали и 10 пердуви сум искубала. Енивеј, Икеа е тип на продавница пристапна за повеќето, а не изгледа фушерајски како на пример Ото мебел, барем дизајнот е помодерен.

незнам дали го видовте каталогот кој Икеа го спрема за арапскиот свет?http://www.ikea.com/ms/en_AE/virtual_catalogue/online_catalogues.html

од него е тргано се што е женско- па дури и кинезите( мн.чудно- да не помислат арапите ко ќе видат кинез на сликата- дека гледаат уствари жена:pos:) и се“ тоа заменето со мебел

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom