Галичка свадба

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Galicka svadba e nasa i nasa treba da ostane. Avstriecot sakashe da gi potplati Galicani i im veti vodovod ama so ke im e toa koga u Galicnik zivee samo baba Gaca i ovcite. Samo preku leto doagaat luge tamu. Jas sum od Galicnik i iam kuka kaj starata crkva kaj kambanarijata.

јас сум бил на ГАличка свадба и тоа било едно од најубавите работи каде што сум присуствувал, незнам многу ми е марак кога ќе ги видам нашите носии абе срце ми се полни

pa se blizi i vreme za galickata svadba... ima li nekoi koi ke odat ?
jas utre vecer trgam kje bidam tamu do nedela... :)
ako ima nekoj se nadevam ke se vidimeee

Trebashe da dojdam ama nemozam neam prevoz!! Nikoj nejke da vozi do tamu. Inace ne sum bil 8 godini i neznaes kolku mi se odi a plus i mi kazaa deka ni padnal nesto krovot na kukata pa treba i toa da se vidi! Aj da slikas i posle cekam da mi gi pratis slikite.
P.s da ne znaes koi se zemaat ovaa godina (preziminja)!

Eve i nekoi sliki za da ja dolovime atmosferata i da naterame nekogo da dojde u nedela!
galicnik_pogled.jpg
galicnik1.jpg
Galichnik2003_047.jpg
Galichnik2003_046.jpg

Galichnik2003_049.jpg

Galichnik2003_051.jpg

Arrival of the drummers and the zurla players.
Galichnik2003_052.jpg

The audience.
Galichnik2003_053.jpg

Galichnik2003_055.jpg

Galichnik_2003_058.jpg

Dancing with cake (pogacha) on mother-in-law's head.
Galichnik_2003_061.jpg
Galichnik_2003_073.jpg

Galichnik_2003_074.jpg

Капо, можно ли е да фатиш некоја убава позиција и да ми го снимаш Тешкото?

Многу ќе ти бидам благодарен. Озбилно :)

да си прашам нели.. ако не бараш нема да си добиеш :)

Capo Kapistec напиша:
Trebashe da dojdam ama nemozam neam prevoz!! Nikoj nejke da vozi do tamu. Inace ne sum bil 8 godini i neznaes kolku mi se odi a plus i mi kazaa deka ni padnal nesto krovot na kukata pa treba i toa da se vidi! Aj da slikas i posle cekam da mi gi pratis slikite.
P.s da ne znaes koi se zemaat ovaa godina (preziminja)!

ne znam ne sum se rasprasal bas.... da praam muabet so tatko mi pa kje pisam ... i sliki de staam

gerard напиша:
Капо, можно ли е да фатиш некоја убава позиција и да ми го снимаш Тешкото?

Многу ќе ти бидам благодарен. Озбилно :)

да си прашам нели.. ако не бараш нема да си добиеш :)

mislam deka imam kaseta od svadbata... i kako go igraat teskoto kje pobaram... ako ne ke gleam da zeam cd od ovaa godina...

KoNtEjNeR напиша:
mislam deka imam kaseta od svadbata... i kako go igraat teskoto kje pobaram... ako ne ke gleam da zeam cd od ovaa godina...
о да си ми жив и здрав

ај ќе почекам уште малку.. толку сум чекал

последниот пат кога бев и кога гледав како го играат се наежив целиот.. море и очите ми се наполнија од сите тие извици, емоции, топани, зурили, аплаузи...

gerard напиша:
о да си ми жив и здрав

ај ќе почекам уште малку.. толку сум чекал

последниот пат кога бев и кога гледав како го играат се наежив целиот.. море и очите ми се наполнија од сите тие извици, емоции, топани, зурили, аплаузи...

na internet pred nekoe vreme go simnav... teskoto.. ama samo muzikata nema video file... ako ja najdam pak stranava kje ja pisam tuka na temava

го имам јас тешкото и тоа во неколку варијанти. аудио фајлови. мене ми треба добра снимка видео запис :) и тоа баш од галичка.

Не сум од Галичник ама сум гледала Галичка свадба и еден ден многу би сакала да учествувам...се разбира како невеста!:pipi:

Би сакала еден ден да имам Галичка свадба :pipi:... Ги обожавам традициите, македонските обичаи, музиката... Досега знаев дека за да можеш да имаш ваква свадба, мора да имаш галичко потекло, али пред некое време некој ми кажа дека прочитал во весник дека уствари не било тоа битно. Колку е точно не знам.
Како и да е, ако не учествувам на Галичкава, ќе си напрам моја селска старинска свадба...:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom