Ромео и Јулија или Тристан и Изолда?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување

Која приказна повеќе ви се допаѓа?

• Ромео и Јулија

Гласови: 59 42,1%
  • Тристан и Изолда

Гласови: 81 57,9%

• Вкупно гласачи
    140
приказната на тристан и изолда ми е многу легенда/херојска/античка.
приказната за ромео и јулиа е неповторлива...монументална... совршено смислена.
тристан и изолда ми е многу шпанска серија. ја имам прочитано ама многу случувања, настани и не запамтив ништо. секако не ја потценувам ама ромео и јулија е подобра според мене. :):) :smir:

Шекспировото дело има далеку поглема вредност, за кое и гласав, иако лично поинтересен ми беше нордискиот еп.

Тристан и Изолда се нешто што е поактуелно во последно време... Мене ми е преку глава од Ромео и Јулија и затоа гласав за Тристан и Изолда...

Според мене Ромео и Јулија е по интересна.:pipi:

Тристан и Изолда е книга која би ја препорачала за добра ноќ. Возбудлива и магична приказна која и дете од трето одделение може без многу напор да ја разбере. Приказната е доста интересна, но некои моменти ме иритираат, посебно тоа што Тристан и Изолда се вљубуваат дури откако ќе се напијат по грешка од љубовниот напиток.
Ромео и Јулија пак е чиста класика и книга на која треба да посветиш повеќе од два часа читање за да ја разбереш уметноста во секој стих.

тристан и изолда без двоумење мој личен фаворит

Мојот избор од овие две кои се понудени во анкетата е дефинитовно Тристан и Изолда. Книгата е со поинтересна содржина, поубаво напишана (можеби поради тоа што повеќе сакам проза отколку поезија) , и реализирана во феноменален филм.
tristanandisoldeposter.jpg

Ромео и Јулија...:wub: иако и тристан и изолда е доста собра книга и филм ....:toe:

Тристан и Изолда дефенитивно
Многу добра книга кој ја прочитал еднаш сигурно ја прочитал бар уште 3-4 пати
Јас конкретно сум ја прочитал 6 пати до сега и пак би ја читал
Филмот го имам гледано 2 пати

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom