Sony Xperia Tipo, Vodafone Smart II или Vip Droid XL

Кој е најдобар според вас

• Вкупно гласачи
    25
Член од
18 септември 2012
Мислења
27
Поени од реакции
8
Сакам да купам некој нискобуџете смартфон и паднав у трилема кој од овие 3 е најдобар. Сонито на прв поглед изгледа најдобар (800 MHz cpu, 512MB RAM, 2.5 GB internal phone ) ама по искуствата со sony ericsson сум скептичен за овој бренд. Па споделете мислења и искуства за телефониве и секако отворен сум и на други предлози за телефони со слична цена.

од овие сонито ти е најповолно според техничките спецификации. ако би се прашвал јас шо ќе земам, би го избрал сонито

Сонито според мене ... умре веќе сони ериксон сега се само сони
патем ако си скептичен за сони тогаш што останува за предпоследно разредните марки како Alcatel? (последно разредни се чајниз мирикалс)
под брендовите водафон и вип стои уствари алкател телефон брендиран за нив
и во секој случај сонито е поквалитетно и се "по" отколку алкателите
да не збориме од сервисерска гледна точка, за алкателот освен компатибилен полнач друго нема да најдеш, ниту батерија а камоли делови, тачови и сл.
таквите телефони се купуваат за да траат една година додека го обновиш договорот

Sony-то лапај го. Најдобро е меѓу тие што си ги ставил. Иначе Ericsson е друга прича веќе.

И јас сум во дилема помеѓу Droid XL и Xperia Tipo. Сонито е поквалитетно на изработка, подобар процесор, рам, ама нема блиц, и има 3,2 инчи екран. Додека Droid XL има 4 инчи екран и блиц. Smart II не доаѓа во предвид :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom