Илјадници луѓе на Бугар Планина чекаат да бидат спасени од вонземјаните на 21-ви декември

• Креатор на темата Креатор на темата бутЕ
  • Време на започнување Време на започнување
Како нема врска? Кој го предвиде тогаш овој датум како суден ден?
Некои сметааат дека не им завршува календарот на овој ден, всушност не им завршува туку започнува нов период, не сум толку запознаен. Календарот си има своја вредност и затоа така реков. Глупо е да се плука по календарот, заради некои тешки глупости.;)

Читам наслов и сигурен сум дека има некоја грешка, отварам тема и пак читам: Пик Де Бугараш. :facepalm:

Следно, паѓам на под поради стомачни грчеви.
Наредни два дена ме боли вилицата.

Си запишав у нотес, да ако било кога се осетам депресивно, да ја отворам темава и да продолжам да се смеам.

Како непишано право секогаш најглупавите идеи можат да најдат допирна точка со Бугарите. :pos:

Избришете ја темава кај нас има ненормални ќе почнат на Водно да се качуваат, после ќе треба да го праќаат Хавиер Солана да преговара да се симнат од таму.
:pos::pos:
--- надополнето: 19 септември 2012 во 04:24 ---
Отишле да се спасат од што?ваљда од сирмоаштијата што владее,него замислите да им дојдат и да не ѓи земат,онака само да им мавнат нис прозор:pos::pos::pos:.

:pos::pos:
--- надополнето: 19 септември 2012 во 04:24 ---
Отишле да се спасат од што?ваљда од сирмоаштијата што владее,него замислите да им дојдат и да не ѓи земат,онака само да им мавнат нис прозор:pos::pos::pos:.

Само оние со бугарски пасоши ке пуштаат. :pos:

Читам наслов и сигурен сум дека има некоја грешка, отварам тема и пак читам: Пик Де Бугараш. :facepalm:
...
Како непишано право секогаш најглупавите идеи можат да најдат допирна точка со Бугарите. :pos:

Katari10.gif

Споменик на катарите-богомили, бранители на Монтсегур.

montsegur.jpg

Врхот на Монтсегур (Montségur), последниот бастион на катарите

Katari3.jpg

Музикални инструменти на катарите од гр. Puivert, Лангедок, Франциjа

Лошо, Братот, не си jа знаеш собствената историjа..

• Ми се допаѓа
Reactions: Du
Се очекува во секој момент Божидар Димитров да пристигне со тазе испечатени пашапорти и да ги дели на Блгарите од Франција.

Споменик на катарите-богомили, бранители на Монтсегур.

Лошо, Братот, не си jа знаеш собствената историjа..
:facepalm:

Васил, припадниците на Катарите во Франција според тебе Бугари ли биле?!?

Изгледа Божо ви е еден од "понормалните" "историчари" кај вас.

Им се потсмеваме на ова ненормалниве секти и култови тука, а "бугарскава дијагноза" си тера со полна пареа... :tapp:

Васил, припадниците на Катарите во Франција според тебе Бугари ли биле?!?

Учението на катарите имало своите корени на Балканот, од богомилите (Catharism). Така например, во 1190 катарски митрополит jа носи книгата Interrogatio Iohannis (Книгата на Јован Богослов) "од Бугариjа". А дека таа "Бугариjа" е била на запад, во денешна Македониjа, е jасно од термини како Bougres, едно френско име за катарите, и от географски имена како Bugarach, на кои се потсмевавте. (Инаку ке бидеше Boulgres и Bulgarach, ако потеклото на катарското учение беше од източна Бугариjа).

bug7.jpg

Учението на катарите имало своите корени на Балканот, од богомилите (Catharism). Така например, во 1190 катарски митрополит jа носи книгата Interrogatio Iohannis (Книгата на Јован Богослов) "од Бугариjа". А дека таа "Бугариjа" е била на запад, во денешна Македониjа, е jасно од термини како Bougres, едно френско име за катарите, и от географски имена како Bugarach, на кои се потсмевавте. (Инаку ке бидеше Boulgres и Bulgarach, ако потеклото на катарското учение беше од източна Бугариjа).
Ти имаш сериозни проблеми изгледа, убаво вели HITCH, земај си фамилијата и трк да ве "спасат" вонземјаните на планинава.

Учењето на Мартин Лутер затоа што се појавило во Германија која тогаш била дел од Светата Римска Империја било "римско" ли?
Мартин Лутер бил Римјанин ли?

И што е сега со ова "буг" или "булг", поделбата на лажните и вистинските Бугари ли?
Еми тоа ќе да е, си знаеш и самиот.

Плус, не ми одговори на прашањето, Катарите во Франција етнички Бугари ли биле?

Следно, паѓам на под поради стомачни грчеви.
Наредни два дена ме боли вилицата.

Си запишав у нотес, да ако било кога се осетам депресивно, да ја отворам темава и да продолжам да се смеам.

Па како така нај паметните живејат нај мизерно во дупката на Европа? Ајде објасни ми тоја факт.

Па како така нај паметните живејат нај мизерно во дупката на Европа? Ајде објасни ми тоја факт.

Ти си Бугар, најдобро ќе знаеш да одговориш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom