Alcatel Ot-995 - Проблем со WiFi?

• Креатор на темата Креатор на темата palpem
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_from=R40&_nkw=alcatel ot-995&_sop=15
http://www.ebay.com/itm/MF-Soft-Ski...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19d12d2afe

Порачав и сега чекам да стигнат. Иначе во Битола кога прашав ми кажаја цена 600-800 ден. футрола + 200 ден. фолија за екранот и тоа да чекам 3+ недели да му стигнела порачката. За тоа време ќе стигни од ebay и тоа се за 350 ден.
Од каде од Битола? јас знам прашував по БТ немаше никаде, освен во мобиларата позади ОНЕ во уличката, таму беше фолијата 200 :)

П.С Само една порача? или ќе имаш и за продажба :D

Од каде од Битола? јас знам прашував по БТ немаше никаде, освен во мобиларата позади ОНЕ во уличката, таму беше фолијата 200 :)

П.С Само една порача? или ќе имаш и за продажба :D

Не ми текнува како се викаше мобиларата, карши пицеријата Метро се наоѓа (ако си од БТ би требало да го најдиш), иначе порачав преку еден другар еден комплет да видам каков квалитет се, ако ме бендисат ке порачам неколку за резерва.

Па да му е*бам к'сметот ако е до тоа. Еве и денес пробувам - се вклучува на ВиФи (кај мене дома, на Т-хоум рутер, сеуште не сум стигнал да го пробам на некој друг), тера 20-тина секунди отприлика и потоа закочува.[/quo

Гледам се некои коментари бил добар не бил добар
Среќа!
Инаку за камерата со к800 ни шанса нема пошто јас до пред овој 995 имам
20-тина сони и сони ериксон
од т10,в800,в200,к750,в810,з550,к800,к550,к850(го дадов),ц510,елм,сатио,спиро,вокменот,виваз и др.од сони: типо,миро сега алкател995
Писав немам никаков проблем ни со вифи на тхом ни со близу а бев и во центар па за информација
(знам дека ќе има одма коментари нека ви се) другарце го спореди со самсунг г3 па се изненади.
Според цена и можности не вреди толку пари за г3
Отвори некојку апликации 995-ката побрзо и лизгаше.
Има поддршка добра поголем апликации и др. 995 има хдми директен а може и да се полни
гледаш и нема проблем,кај г3 неможе.
да скратам за таа цена солиден моб. со апликации и камера кои задоволуваат и многу пробирливи.
Ако некој пати по име има од 500 нагор евра па нека повели.
Секој има добри и лоши страни па нека повели.
Искрено изненаден сум од можностите на 995-ката

Кога веќе зборуваме за камерата овде, ако инсталирам некоја нова апликација за камерата од Google Play Store, дали тоа ќе го отстрани иритантниот дифолт звук на “штракање“ кога фотографирам и ништо помалку иритантното “пииип-кање“ кога снимам видео?

Излезе неофицијален Jelly Bean CyMod 10 за Алкател 995.

JB995.pngJB995-2.pngJB995-1.png

Lajce, знам дека имаше инсталирано ICS, а сега гледам и Jelly Bean на 995-ката. Какво е твоето искуство во споредба со Gingerbread, т.е. кој ОС е пооптимален за уредот? Што сакам да кажам, де - знам дека ICS и ЈВ се, фала богу, подобри, ама дали му прават проблеми на телефонот, т.е. дали се “носи“ со нив како со Џинџерот? Оти мене, сега за сега, Џинџерот ми врши работа, па не знам дали вреди да надградувам.

И, ако не те мрзи, да наброиш накратко кои се главните предности на ICS во однос на GB (значи нешто што стварно врши работа, не зборувам за визуелни подобрувања или слични козметики) - мислам дека имаше негде напишано нешто околу ова, но не можам да го најдам мислењето, се е раштркано во овој подфорум.

ПС. Оти случајно го прочитав ова: http://plusinfo.mk/vest/38920/Soni-Ne-vi-treba-Ajs-Krim-Sendvich
Јест да е стара вест, но сепак...

Ics кај мене работи побрзо, рам повеќе е слободен, а батеријата горе долу исто трае. Ics Мислам дека е пооптимизиран за телефонот и апликациите или на кратко за мене дефинитивно вредеше преминот од GB на ICS.

ЈВ сеуште е со багови и не препорачувам да се стави за месец два мислам дека ќе се среди и ќе биде топ

sent via alcatel995&tapatalk

Кај мене се извади фолијата и послушав совет од -Rubik-.
Си купил заштитна фолија за екран на лаптоп од 99денари и од истата си режи со димензии за телефонот.

Имаше до пред некое време понуда од сајтовите за попусти, футрола + фолија за alcatel 995 за 600 или 700 денари.

Ics кај мене работи побрзо, рам повеќе е слободен, а батеријата горе долу исто трае. Ics Мислам дека е пооптимизиран за телефонот и апликациите или на кратко за мене дефинитивно вредеше преминот од GB на ICS.

ЈВ сеуште е со багови и не препорачувам да се стави за месец два мислам дека ќе се среди и ќе биде топ

sent via alcatel995&tapatalk
Lajce, налетав на твојот коментар на ГСМ форумот, спомнуваш некаков кастом 4.0.4 ром - претпоставувам не е оној францускиот? На ФБ страната http://www.facebook.com/pages/Alcatel-Ot-995/366531036760591?ref=ts&fref=ts добив упатство за инсталирање 4.0.4, но таму има линк до францускиот ром. Дали можам наместо него да го инсталирам кастом ром-от (дали ром се “инсталира“? малку неписмен сум за овие работи :D ) и ако може дали може да ми дадеш линк?

Helex ти пратив линк по пп.

Надградбата на ICS кај мене го реши проблемот со WiFi, без да подесувам рутери или било што.

Кај мене и со Gingerbread немаше никакви проблеми со WiFi, го инсталирав 4.0.4 и сега е уште подобар. :)

Кај мене и со Gingerbread немаше никакви проблеми со WiFi, го инсталирав 4.0.4 и сега е уште подобар. :)
Кој ром го инсталира ? Може линк по ПП со инструкции ? Благодарам однапред.
BTW, сите оние кои имаат проблем со вифито нека сменат само каналот да не е автоматски. Не мора да се менува енкрипцијата. Ако има 13 канали ставете 5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom