Почина Нил Армстронг

309199_10151022634968091_2136441130_n.jpg

Воа од студиото за снимање филмови кога излегоа ваљда е :)

Он: Почивај во мир!
*Никогаш нема да ти опростам што не направи некоја слика од месечината кон земјата за да ја ставиш на фејсбук и да видиме како изгледа.

Е сега слободно можат да му направат споменик :D

е да бе се ти памтиш можи на киро глигоров кум му си.
не сум....само школски сме,,,
а телевизорот едвај го спасивме од бастумот на дедо ми,
дедо ми кој беше,човек од чаршијата-пајтонџија и редач на калдрма
секогаш со шарениот појас околу половина и црната шубара на глава,мустаци обавезно,тоа беа времиња,кога се кажуваше добар ден и на комшија и на пролазник
а тој дедо ми Мино освен на американциве се лутеше и на накоја ако и се видеа колената и тоа на истиот телевизор,со 12 канали од кој само на еден има слика и тоа од Авала споменикот по 36 минути стој пред да почне программата а потоа на секој 42 минути „сметње у везама“ по траење од 10,5 минути па следува „интермецо“ -глуво без тон традиција која не се напушта и која траеше низа години до преименувањето во „музичко интермецо“ и синфонија за оркестар бр.6 од Бетовен а можеби и Бах беше.
--------------------------
лесно небо на Амстронг - и фала ти,ти
кој успеа таа вечер-тој ден во ’69г.да не собереш сите на куп пред телевизорот,
а дотогаш тоа му успеваше само на Клеј - е тоа беа времиња,кога и жените гледаа бокс

не сум....само школски сме,,,
а телевизорот едвај го спасивме од бастумот на дедо ми,
дедо ми кој беше,човек од чаршијата-пајтонџија и редач на калдрма
секогаш со шарениот појас околу половина и црната шубара на глава,мустаци обавезно,тоа беа времиња,кога се кажуваше добар ден и на комшија и на пролазник
а тој дедо ми Мино освен на американциве се лутеше и на накоја ако и се видеа колената и тоа на истиот телевизор,со 12 канали од кој само на еден има слика и тоа од Авала споменикот по 36 минути стој пред да почне программата а потоа на секој 42 минути „сметње у везама“ по траење од 10,5 минути па следува „интермецо“ -глуво без тон традиција која не се напушта и која траеше низа години до преименувањето во „музичко интермецо“ и синфонија за оркестар бр.6 од Бетовен а можеби и Бах беше.
--------------------------
лесно небо на Амстронг - и фала ти,ти
кој успеа таа вечер-тој ден во ’69г.да не собереш сите на куп пред телевизорот,
а дотогаш тоа му успеваше само на Клеј - е тоа беа времиња,кога и жените гледаа бокс
Дедо ти бил у право знаел на какво зло да се лути со право :D

Мислам дека е соодветно.
Мада веќе е бил горе.
Лека земја.

Армстронг беше еден од малкуте среќни луѓе што се најде на 380 000+ километри од многу идиоти.
И сега, веќе засекогаш замина во Морето на тишината...

Нил направи мал чекор за човекот, но голем за Холивуд.
аста ла виста летачу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom