Одбрана на дипломска работа

• Креатор на темата Креатор на темата scary
  • Време на започнување Време на започнување
Значи не постои тема што шутраци како вас не можат да ја избербат,значи и во овој случај важи онаа народната Што една будала може да униште ни 100 паметни не можат да го оправат,иако во овој случај станува за повеќе будали со што и штетата е катастрофална, ги молам администраторите под итно да ја затворат темата како истата и понатаму не би била предмет на шутрачки коментари од поедини шушумиги

Значи не постои тема што шутраци како вас не можат да ја избербат,значи и во овој случај важи онаа народната Што една будала може да униште ни 100 паметни не можат да го оправат,иако во овој случај станува за повеќе будали со што и штетата е катастрофална, ги молам администраторите под итно да ја затворат темата како истата и понатаму не би била предмет на шутрачки коментари од поедини шушумиги
Навистина мајка ѝ плакавме на златна тема и катастрофално ја оштетивме истата. Ама затоа си ти тука со својата форумска култура и образование да ни укажеш како се дискутира за ваква длабока и комплицирана материја. Јас ги молам администраторите под итно да не ја затвораат темата за да не се униште или избербате, него да се надграде и збогате со релевантни мислења. Фала.

Милост Месје! Милост! Мојата ништожност го моли вашето височество за милост и трунка прошка.
Жими мајка не бев јас во тија мушмулите тоа мора некои други да бербателе. Ама за нив само стап друго ништо. Едно удри три број. Ако треба и јас ќе сведочам кои се криви и со прст ќе покажам само аман милост.
А за колегата Тапетар можам уште одма да речам дека е срам за Шабанството али не верувам тој да бербател.

Навистина мајка ѝ плакавме на златна тема и катастрофално ја оштетивме истата. Ама затоа си ти тука со својата форумска култура и образование да ни укажеш како се дискутира за ваква длабока и комплицирана материја. Јас ги молам администраторите под итно да не ја затвораат темата за да не се униште или избербате, него да се надграде и збогате со релевантни мислења. Фала.

Мислам дека твојата психолошка состојба заслужува да се збогате со релеватни мислења, според моето скромно мислење си бил и ќе си останеш ШУТРАК, па оние со порелевантни мислења нека повелат да ја збогатат твојата дијагноза и треба да го тужеш твојот мозок за велепредавство
--- надополнето: 23 август 2012 во 23:50 ---
Милост Месје! Милост! Мојата ништожност го моли вашето височество за милост и трунка прошка.
Жими мајка не бев јас во тија мушмулите тоа мора некои други да бербателе. Ама за нив само стап друго ништо. Едно удри три број. Ако треба и јас ќе сведочам кои се криви и со прст ќе покажам само аман милост.
А за колегата Тапетар можам уште одма да речам дека е срам за Шабанството али не верувам тој да бербател.

Сега сум во гужва може ли да те игнорирам друг пат?

Твојов муабет ме потсеќа на една стара парола: „Тито -- тоа сме сите ние!“ Можда е могуќе, мада сумљам дека е така, највише поради скепса. Еве што за ова вика науката: постојат многу шабански инкарнации, меѓутоа само 4 се докажани како вистински: Шабан Бајрамовиќ (најбољата инкарнација, односно правиот оригинал), Шабан Шаулиќ (солидно второ место), а третото (за спотер) го делат два пеливана: Шабан Сејдиу и Шабан Трстена. Сите други се псевдошабани, криптошабани, или шабаноиди.

Сега гледам дека отодовме оф топик. Он топик: одбраната на дипломска работа е интегрален дел од турбо фолк панорамата. Оттаму, бовчалоците со виски, накит и пиче се легитимна компонента на славеничката иконографија. Ред е да се прослави дипломирањето со сите сили и средства, и да се покаже чија куќа јаде мрсно. А ако логистиката дозвољава, огномет од регионални размери е сосем адекватен за ваква пригода, како и десетдневно крстарење по Медитеран за димломецот (ол инклузив пакет). Јас за мојата дипломска у стредно тапетарско имав (за моја голема жал) само мал дел од горенаведеново. Сепак, интимно најдраги ми се честитките на БТР од роднини и пријатели кои беа емитирани во ударен термин одма после вести. Со честитките мило ме израдува лично г. Цирко.
Морам овде да споделам искуство произлезено од твојот пост. Поради непознавање на терминот "бовчалок" решив да го прогуглам:
https://www.google.com/search?q=бовчалок
Во првите 30 хита има само 2-3 релевантни текстови кои се повторуваат од кои донекаде можеш да разбереш што е бовчелок.
Но, ти го употреби во множина "бовчалоци", и кога ќе го прогуглаш така, добиваш:
https://www.google.com/search?q=бовчалоци
Уште во првите 2 хита имаш многу јасно објаснување, дадено воглавно од млади невести, на кои, нажалост бовчалоците не им биле по ќеиф.

Затоа наравоучение: ако некој спрема дипломска на тема срч енџини, нека напише скрипта која на гугл ќе му објасни да бара множина од "бовчалок"!

А ти Перо, треба да јадеш бан заради употреба на опскурна терминологија!

Посоодветен е терминот рушвет затоа што зборуваме за рушветџилак кога им се дава рушвет на докажани рушветџии.
А бовчалак е за зеток односно сватовите и им го дава невестата и не знам зашто не би и бил по кеиф на невестата кога таа го дава бовчалакот.

п.с. Ако некого интересира изведенки од зборот бовча се бовче, бовчиче, бовчичка, бовчуле

Така одат тие работи, се научија професорите на подароци па ако не им дадеш санки си им зел нешто. Стварно се претеруваат овие работи ама тоа е, очигледно стана задолжително за да не те паднат.

scary: Немој да имаш трема, сигурно и досега си имал презентации, говори итн. пред публика па вака посебно реферираш за тема која предходно ја имаш подготвено. Со среќа и самоуверен биди си (y)

Морам овде да споделам искуство произлезено од твојот пост. Поради непознавање на терминот "бовчалок" решив да го прогуглам:
https://www.google.com/search?q=бовчалок
Во првите 30 хита има само 2-3 релевантни текстови кои се повторуваат од кои донекаде можеш да разбереш што е бовчелок.
Но, ти го употреби во множина "бовчалоци", и кога ќе го прогуглаш така, добиваш:
https://www.google.com/search?q=бовчалоци
Уште во првите 2 хита имаш многу јасно објаснување, дадено воглавно од млади невести, на кои, нажалост бовчалоците не им биле по ќеиф.

Затоа наравоучение: ако некој спрема дипломска на тема срч енџини, нека напише скрипта која на гугл ќе му објасни да бара множина од "бовчалок"!

А ти Перо, треба да јадеш бан заради употреба на опскурна терминологија!
Криптошабане, live and learn! „Бовчалок“ јет правата дума. Не си ги читал Цепенков и Пулески, та оттаму и опскурноста на концептот и лексемата. Не може све да се гугла, нешто е содржано и во правливи книџиња. „Бовча“ е основата на овој збор младичу. А свадбени бовчалоци се дел од културното наследство на Македонија. Дипломските свечености се само екстензија на таквото наследство. Каков бан, заслужувам едно фала за инфото. И тоа од тебе лично. Ејди дејди, рани куче да те лае...

Криптошабане, live and learn! „Бовчалок“ јет правата дума. Не си ги читал Цепенков и Пулески, та оттаму и опскурноста на концептот и лексемата. Не може све да се гугла, нешто е содржано и во правливи книџиња. „Бовча“ е основата на овој збор младичу. А свадбени бовчалоци се дел од културното наследство на Македонија. Дипломските свечености се само екстензија на таквото наследство. Каков бан, заслужувам едно фала за инфото. И тоа од тебе лично. Ејди дејди, рани куче да те лае...
Пак си прав за фала-та, во афект бев од неуспешното гуглање, проштевај.

Инаку онтопик и во моја одбрана, јас сум (или бев) ревносен читател на преродбениците. "Прошедба" често го цитирам во рамките на поп културата, а најмалку два пати под дејство на делиријанти мислев дека сум Крчовски. Инаку, ако некој сака да прави дипломска на тема "госпот во македонското нардно творештво", најтопло го препорачувам следниов текс од Цепенков. Да му дајт госпот многу зравје на тој што го аплоудирал. Ова да било објавено во негово време, Трактатот на Витгенштајн ќе бил излишен:
http://my.opera.com/makedonskiotnarodengenij/blog/show.dml/484255

Здраво
Дајте кажете ако некој од вас знае предлог за некои што изработува дипломски работи , немем време да пишувам а вече половина година сум недипломирана.
И колку се тие сигурни?
Имате ли информации?
Ви се молам за одговор

Ајде еден рефреш на темава (и бришете ја Иван4е и троловите над мене).
Ги прочитав постовите до сега и уште појма немам што да однесам...Предлогче нешо аа уу за професорите? Плус ќе имам и сигурно 10-тина луѓе "публика"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom