Ги чувате ли старите македонски хитчиња?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Веб-сајт
www.kajgana.com
Баш ме интересира дали имате некои од песните кои порано беа доста големи хитчиња,песни од изведувачи од типот на Ластовица,Првото Куку Леле,Ристо Бомбата,Владо Јаневски,Леб и Сол, и други песни кои порано многу се слушаа,ајде да ги искоментираме и доколку имате,споделете ги со нас,желба ми е да си имам своја колекција стари хитчиња.

Leb i Sol, imam full discography, od Risto Bombata imam eden album, treba da go najdam i ponekoja pesna od drugite grupi (leva patika, penicilin...)

Imam od poveketo po nesto si gi sobiram i nasite pesni zasto sakam da si gi imam a ponekogas i gi slusam da se potsetam na starite vreminja.

ИМам од нулта позитив нешо и толку други немам

Zaboraviv, i Studeni Noze imam nesto, a moze da se najde i Nulta Pozitiv

Нулта позитив?? Мислам дека не ги памтам,ај пиши нешо за нив,и наслов на некој нивен хит?

site sto imate stari makedonski hitovi naprajte gi vo mp3. ke najdime nekoe mesto za hosting.

mRnO напиша:
Нулта позитив?? Мислам дека не ги памтам,ај пиши нешо за нив,и наслов на некој нивен хит?

Nulta pozitiv se bendot na Darko Dimitrov i uste eden tip so mislam deka stana pop posle toa, najpoznata im bese onaa `Otvori go pendzerceto` so Mirko Mitrevski.

А да ми текнува и на песничката,топ беше,ми се допаѓа идејата на мемберх,хостирајте ги песничките и дајте линк,мислам дека вредат тие песни да се споделат

Од Леб и сол сите ги имам,од Студени Нозе имам некои,од Владо Јаневски...
Btw за сите што ги слушаат Леб и сол уште не е сигурно,но слушнав дека ќе имаат концерт на 2 август тука во Охрид...па кој сака нека повели:)

od postarite mk benda ke se najde nesto od karamela , zijan , konkord
leva patika , aporea ....
i dali ima nekoj nesto do gorenavedenire benda za da se napravi mp3
i da gi hostirame ok?

Ехеееее може 2 CD-иња иам со стари хитчиња. Албуми од Куку Леле, Студени нозе, Ластовица. Се врткаат и по некои стари песни од Ребека, ГИШ, Ареа, Зијан, Даскал, Тоше... шо знам уште кои...

Имам 2-3 од Студени Нозе, нешто од Куку Леле, Ластовица...Други не ми текнуваат...

A некој ги има старите хитшиња на Куку Леле,ама она старото уште пред Ластовица мислам беше?

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom