СМС порака со содржина: „Добитник сте на 2 милиони долари!“

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

You've won a cash grant of 2 million US Dollars.You are to immediately contact Mrs J. Buntham on this email: ocdor@msn.com for details and claim.Thanks.

Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!

На татко ми еднаш му стаса порака на германски дека добил Мерцедес e220..
и к*р доби :)
Барем германски беше к*рот?

----
И на мене ми стигна, чисти скам..

И јас добив ваква слична порака ( секако дека не контактирав ) од некој си Адам :tapp:
П.С : Цената беше околу 450.000 долари :pos:
--- надополнето: 9 август 2012 во 18:10 ---
П.П.С : Праќач некој си demo

И јас добив ваква слична порака ( секако дека не контактирав ) од некој си Адам :tapp:
П.С : Цената беше околу 450.000 фунти :pos:
--- надополнето: 9 август 2012 во 18:10 ---
П.П.С : Праќач некој си demo
Хах...ти си пи*кин дим бе.....јас сум поскап за поткупување,глеаш дури 2 милиона.:icon_lol:

Мене еднаш ми стигна порака дека добив 5 милиони денари.
Се зачудив, бев изненаден, незнаев што да правам. Решив да исконтактирам и да си ги подигнам парите. Еве сега сум милионер, имам куќа на 3 ката, возам Нисан ГТ-Р и се сончам на Хаваи наместо во Охрид. :D

Мене еднаш ми стигна порака дека добив 5 милиони денари.
Се зачудив, бев изненаден, незнаев што да правам. Решив да исконтактирам и да си ги подигнам парите. Еве сега сум милионер, имам куќа на 3 ката, возам Нисан ГТ-Р и се сончам на Хаваи наместо во Охрид. :D

Да сум на твое место , одма тие 5 мил. ги ставам на една сигурна утакмица од 2 коефициент и ги дуплирам бе братче :D

Многу малку, не се залажувај за тие пари. Провери тука да видиш на брат ми колку ќе му пуштеше еден, само претходно требеше да плати 2800 евра и ќе средевме работа. Голема штета што во моментот немав толку пари :D

Незнам како добивате јас ниедна не сум добил до сега :( барем да добиев ќе ги зафркавав другариве/ки :D дека сум добитник ама никако да стигне порака :confused:

Денес околу 10h сабајле,ми стаса порака со следнава содржина:

Број нема,туку директно како име го пишува CGRANT.

Поракава ми стигна на број од Т-Мобиле.....а јас искрено нигде го немам оставено овој број....така да пропаѓаат у вода сите обиди за анализи од каде е најден бројот.

Го проверив мејлов што е даден у поракава,го нема нигде,исто и имињата ги нема....така да дефинитивно е SCAM....и затоа ја отворив темава за да не загази некој од вас!

Може некој те претркал и ти ги земал. :D Сеа лупај глава. :D :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom