Rogers Cup 2012 - ATP Masters 1000 Toronto & WTA Montreal

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде освојувач на Rogers Cup 2012 во Торонто?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 10 43,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 8 34,8%
  • Жо Вилфред Тсонга

Гласови: 1 4,3%
  • Томаш Бердих

Гласови: 0 0,0%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 4 17,4%
  • Мерди Фиш

• Џон Иснер

• Некој друг (ќе наведам во мислење кој)

• Вкупно гласачи
    23
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
A0D1mD5CQAANYju.jpg

Ме превари бе :D

Федерер губи 90 поени, лани испадна во трето коло и ќе остане со 70-80 поени предност во однос на Новак(ако освои). На Синсинати Федерер брани 180 бода(1/4 финале), а Новак 600(изгуби лани во финале).

Нема некоја најава кога ќе почнат или можда утре ќе се доигра ?

Nole ako osvoi ke napravi progres na prvo ili ne ? Neznam kako odi ova so poenive ama mislam deka epten mala bese razlikata so Fedeks, a mozda sum i greska, loso sum videl.
Ако освои Ноле нема да добие ниту еден поен бидејќи ја брани титулата освоена лани, а додека Федерер губи некои си 80 поени мислам бидејќи испадна во трето коло лани. Така да прогрес на првото место Ноле ќе нема после овој турнир, а тешко и после Синсинати и УС Опен, на првиот брани финале на вториот титула.

Ѓоковиќ го совлада Типсаревиќ со 2-0 во сетови (64;61), па така вечер т.е утре во 01 часот ќе игра финале против Гаске. Шанса да ја одбрани титулата од лани..

Ѓоковиќ го совлада Типсаревиќ со 2-0 во сетови (64;61), па така вечер т.е утре во 01 часот ќе игра финале против Гаске. Шанса да ја одбрани титулата од лани..

Јас типувам на Ѓоковиќ во 2 сета, и то без изгубени повеќе од 7 гема во двата сета. 6-3 6-4 :)

Јас типувам на Ѓоковиќ во 2 сета, и то без изгубени повеќе од 7 гема во двата сета. 6-3 6-4 :)
Јас типував на Иснер во финале, ме изненади играта на Гаске, ќе видиме, нема да е баш така лесно.
Сепак ако не го победи Гаске, нема што да се надева на враќање на прво место на АТП, или нешто повеќе на УС Опен (т.е обрана на титулата.)

Тоа го сакам, кога видам од Новак да е максимално опуштен, и да погодува све... Кога му е стегната рака, ме нервира... :)

Ви реков дека Јанко нема теоретски шанси против Новак и дека Гаске ќе го победи Иснер. :)
За вечер типувам 2-1 победа на Ноле со еден освоен сет на Гаске. Добро игра Французинот и мислам дека ќе му напраи проблем на Ноле и ќе му земе еден сет.

Новак води 6-3 2-0. Ова оди кон лесна завршница за Ноле :) Голема серија на Србинот од 3-3 па се до 6-3 2-0. Не се знае, можеби ќе продолжи, но најверојатно не бидејќи сега повеќе ќе се концентрира на својот сервис со кој може да го заврши мечот без проблеми.

Јас погоре типував 6-3 6-4, ништо чудно и така точно да заврши. :D

6-3 6-2... 12-та Мастерс титула, феноменална партија за Ноле... Браво Мајсторе :)

87% на прв сервис
75% на втор сервис
!
Освоен турнир за зголемување на самодовербата пред Синси, а потоа и за УС Опен.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Честитки за Новак и неговите навивачи за освоената титула, денеска Гаске не можеше ништо. Му пушти дури 5 гема, на почетокот имаше 0 40 Гаске, и тоа беше се.

А сега, т.е. веќе денес се селиме во САД, во Охајо на турнирот во Синсинати. :)
--- надополнето: 13 август 2012 во 03:16 ---
468444_10151095387374165_1136230443_o.jpg

Не ѕирнав ништо од турниров, многу е касно да му се невиди.

Честитки за Новак и неговите фанови.:)

Ајде белким ќе успеам нешто да фатам од Синсинати...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom