HTC One X - Проблеми со загревање на процесорот

• Креатор на темата Креатор на темата zenderski
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Ја отварам оваа тема зашто еве 4-5 луѓе што знам што го имаат овој модел на мобилен телефон и го користат се жалат дека од користење 20-30 мин континуирано им загрева задниот дел на телефонот и дисплејот.. и тоа загрева до степен да не можеш да го држеш со гола рака..

има ли уште некој проблем од овој тип и ако знае некој Хелп нека пише подолу..

Оди на Settings, About Phone и види кој Build Number го имаш, ако е 1.29.401.11 тогаш е добро ама ти изгледа немаш правено апдејт и кај тебе е некоја постара верзија.

toj broj e.. neznam sto e fintata.. mi kazaa deka so jelly bean ke se sredi celata rabota ama cisto sumjam..

toj broj e.. neznam sto e fintata.. mi kazaa deka so jelly bean ke se sredi celata rabota ama cisto sumjam..
Нормално е да грее, сите греат кога имаат тешки процеси, quad core е влече доста струја од батеријата. Но за тоа дека не може да се држи кога е загреан малку ми е чудно.

Мојот One X не грееше, никојпат температурата не помина повеќе од 40 степени. Некоја апликација ти ги користи сите 4 јадра и затоа ти грее или играш игри па затоа ти грее.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Мојот One X не грееше, никојпат температурата не помина повеќе од 40 степени. Некоја апликација ти ги користи сите 4 јадра и затоа ти грее или играш игри па затоа ти грее.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
ok igram igri,,, ama ne preterano.. nekoj 5-10 min koa cekam nekoj ili nekade da potpunam dosada.. ama ne samo kaj mojot toa se javuva i kaj moite drugari sto go imaat i nekako me plasi toa zagrevanjeto..

проблемот мој нема врска со прегревањето туку сосем друго, со WIFI-то. Понекогаш ми се дешава несака да се конектира(n) И да го рестартирам неколку пати пак истото го прави и после некое време како ништо да не било. Дали некој знае од што може така да прави??? (иначе, незнам колку има тоа врска ама да кажам дека телефонот е рутиран). Фала ви на одвоеното време :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom