Луис СиКеј - еден од генијалците на денешницата

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
После Карлин и Хикс тешко дека некој ќе ме импресионира, мислам арен е ама далеку зад овие двајца.
Серијата ја немам гледано, не останува време. :(

Јас го обожавам. Доста добро објаснаја Псај и Даркинг зошто е смешен и која е поентата на хуморот. Со Louie ме има и замислено и депримирано(поради прикажаната суровост на нашето трагикомично секојдневие).Друго...Се имам смеено и на Карлин и на Хикс, ама не толку многу(буквално до посер) како на стендап настапите и на некои сцени од Lucky Louie. Примери подолу*.

Eдноставно неговиот хумор( и начинот на презентирање) како комбинација од fuck,shit,tit јokes со реално исмејување и прикажување на ситуациите е баш по мој вкус.

Имам изгледано скоро се од неговиот материјал и едвај чекам нов стендап наредната година здравје. Омилен стендап: Hilarious.

П.С. Можда сум грешка ама ова е прва тема кај шо Pluh не напиша мокјументари.

*oмилени моменти
Oд Lucky Louie:

Oд Louie:

Oд настапите:

џимеј
Не знам зошто не го покажува. Од настап е и ја кажува истата шега со Everything's awesome and nobodys happy
http://www.youtube.com/watch?v=grxL5umOE6g

Еве и нешто друго. Кој ѕвер е во овие подкастови!

M O C K U M E N T A R Y btw :D
Има глумено во Parks and Rec како гостин

АХАХАХАХА :icon_lol:

Boys fuck things up, girls are fucked up! LOL!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Добро, темата ме натера вечерва конечно да ја започнам Lucky Louie. Со само една изгледана епизода можам да кажам дека, како што и очекував, ова не е типичен ситком со смеење во позадина (duh', captain obvious). Ми се чини дека серијата е иста Louie, со истиот главен лик, само поведра, со понискобуџетна сценографија и снимана пред публика. Повеќе ќе имам да кажам кога ќе ја изгледам цела, т.е. утре.

Еве и јас да ставам нешто:

Некои делови од клипот ги има во првата епизода од Lucky Louie, а исто и дијалогот со ќерка му од почетната сцена го знаев од стенд-апите. Мене не ми сметаат ваквите повторувања. Нормално е во сериите да искористи нешто кое веќе е проверено дека е смешно, бидејќи бројот на луѓето кои го гледаат на телевизија е многу поголем од бројот на оние кои го гледале во живо или на YouTube.

Ја изгледав Lucky Louie и океј ми е ама не сум нешто особено импресионирана. Читав дека ја откажале заради претерани вулгарности, покажување голотија, расизам и навреда на католицизмот. Можеби ако имаше продолжение ќе имаше повеќе шанси да се развијат споредните ликови, соседите, пријателите и да се посвети некое внимание на тоа како дошле тие во животите на Ким и Луи. Pamela Adlon ми има многу интересен темперамент и страшно ми личи на некој ама никако да се сетам.

Се мислам дали да ја гледам Louie, тоа му доаѓа нешто ко ретроспекција пред да влезе во брак или? :)

Се утепав од барање и не можам да ја најдам песната од сезона 3 епизода 4, кога Луи ги мерка учителките и иде некоја спора соул песна.
Ако некој знае или најде како се вика нека напише, или ако постои страна со сите песни од серијата не ќе биде лошо... Ќе бидеме многу благодарни :)

Interesen mi e samo koga ke go nachekam nekade da dade intervju, ili nekoe talk show. Vaka ne.

Покрај Мелиса Лео (лижи ја, или ти го скршив прстот :pos:) , гости во серијата ќе бидат и Џери Сајнфелд и Робин Вилијамс.
А песната значи не се наоѓа...:(

И јас ги барам песните од Луи, посебно Daddy's Girlfriend: Part 2 песната со која завршува епизодата, со Parker Posey во кадар.. Ама скоро сум убедена дека нема нигде soundtrack листа.. :(

На episodecalendar.com ми дава дека е излезена веќе нова епизода, na tvcountdown.com не дава ништо, на imdb има дека веќе вчера испаднала епизодата... на торенти не можам да ја најдам

Шо е работава? Ја симна ли некој од некаде новата (s03e06)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom