Кино сали во Македонија (Cineplex, Шминеплекс и се останато)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Deadpool_Poster_mk.jpg

Ќе треба да ги намолам другарите да идемо до Скопје само за ова..
А зашо има само: Купете онлајн, Нема резервација?
А и има коментари:
"gledam deka ima slobodni mesta no ne moze da se rezervira zosto?"
И
"Koga ke moze da se rezerviraat karti?"

ја би сакал одговор на второто и цена и каде може да се купи?

Deadpool_Poster_mk.jpg

Ќе треба да ги намолам другарите да идемо до Скопје само за ова..
А зашо има само: Купете онлајн, Нема резервација?
А и има коментари:
"gledam deka ima slobodni mesta no ne moze da se rezervira zosto?"
И
"Koga ke moze da se rezerviraat karti?"

ја би сакал одговор на второто и цена и каде може да се купи?
1. Резервации има се додека не се потроши одреден процент на билети, после резервациите ги заклучуваат. Во случајов - можеше да се резервира само неколку часа, после сѐ беше зафатено.
2. Има слободни места, но тие карти можат само да се купат.
3. За да купиш онлајн, мораш да имаш бонус картичка на Синеплекс на која се надополнува кредит во киното и со кој може да се купуваат билети. Истата се набавува на каса во киното - бесплатно доколку си зачленет на нивната веб страна.
4. Картите можат да се купат и директно на благајната на киното.
5. Ќе можат да се резервираат повторно на следната проекција. Премиерата - толку!
6. Резервираните карти мора да ги подигнеш (купиш) пола час пред почетокот на проекцијата, во спротивно резервацијата ти пропаѓа и киното може да ги продаде картите на друг.
Уште нешто нејасно?

Знае некој како стојат проекците за дедпул?-Не во однос на термин туку во однос на посетеност и слично некој ако работи таму би можело да ми дае прецизен одговор дали да се почека 1 недела доека да спадне атмосферата или и сега комотно може да се влезе?

Знае некој како стојат проекците за дедпул?-Не во однос на термин туку во однос на посетеност и слично некој ако работи таму би можело да ми дае прецизен одговор дали да се почека 1 недела доека да спадне атмосферата или и сега комотно може да се влезе?

Oсвен во вторник, другите денови салите се полупразни. Ја The Revenant го гледав во среда, 15-тина души имаше внатре, а претходниот ден (вторник) скоро се‘ беше резервирано.

Oсвен во вторник, другите денови салите се полупразни. Ја The Revenant го гледав во среда, 15-тина души имаше внатре, а претходниот ден (вторник) скоро се‘ беше резервирано.

а као беше вторник 150 среда 200 тука лежеше штосот така ?ако е така за 50 денари ...

Али пак зависи и кој дошол.. Некад во полна сала е мртва тишина, а некад ќе ти се погоди некоја група тинејџери копиљаци шо се' им е поинтересно од филмот...

некој како да ќе ти седне во скут збориш, имаш карта и столче нез што е проблемот со гужвање

Гужва додека подигнеш карти и купиш пуканки. Иначе, колку повеќе гужва, толку повеќе бука внатре во салата. Затоа кога одам во вторник преферирам последна проекција зошто скоро и да нема деца.

180 и 230, 50 денари разлика е. И јас мислам не вреди гужвање за 50 денари.
Ова зависи од филм до филм. За некои е 150 и 200, за други 180 и 230, за трети 210 и 260. Веројатно од должината на филмот зависат цените, но во сите три случаи во вторник е за 50 денари поевтино.

Ова зависи од филм до филм. За некои е 150 и 200, за други 180 и 230, за трети 210 и 260. Веројатно од должината на филмот зависат цените, но во сите три случаи во вторник е за 50 денари поевтино.
Ако трае филмот до 2 саати е 150/200, ако трае филмот над 2 саати е 180/230, ако трае филмот над 3 саати е 210/260, вака мислам дека беше.
Мој совет, за 50ден повеќе да идете било кој ден освен вторник. Ем нема да чекаш ред до кугланата за да си купиш нешто за грицкање, ем при резервирање имаш седишта каде што сакаш.
И што е можно покасни проекции, зашто нема деца. Се деси случај кај што имаше група тинејџери позади мене и се смее цело време зашто во преводот пишувало пенис.

Ако трае филмот до 2 саати е 150/200, ако трае филмот над 2 саати е 180/230, ако трае филмот над 3 саати е 210/260, вака мислам дека беше.
Мој совет, за 50ден повеќе да идете било кој ден освен вторник. Ем нема да чекаш ред до кугланата за да си купиш нешто за грицкање, ем при резервирање имаш седишта каде што сакаш.
И што е можно покасни проекции, зашто нема деца. Се деси случај кај што имаше група тинејџери позади мене и се смее цело време зашто во преводот пишувало пенис.
Не резервирам јас, обично веднаш ги купувам картите зашто работам во близина, а ако сум слободен, купувам од дома, имам бонус картичка. И никогаш не сум имал проблем да најдам место.

Али пак зависи и кој дошол.. Некад во полна сала е мртва тишина, а некад ќе ти се погоди некоја група тинејџери копиљаци шо се' им е поинтересно од филмот...
Нема правило, освен едно - „паметни“ филмови подобро дома да се гледаат. На повеќето такви (неакциони) филмови, се наоѓаат неколкумина залутани што кењаат цел филм како не е добар, или и дегени кои зборат по телефон.
Инаку погласните филмови го релативизираат сметањето од рандом некултурни лузери.

Друга работа, што ако салите во некои денови се помалку полни - кога најдобрите 4-5 реда секогаш се релативно полни. Секако нема да одам најгоре или најдолу. Значи раат гледање филм со само 10тина луѓе многу ретко се случува. Така да, релативно исто му се доаѓа кои денови се иде.
Најраат излегуваат првите проекции, од 3 или 4 попладне, во работен ден.

Ако сакаш раат гледање, отиди си во Милениум, специјално за тебе ќе го пуштат филмот во било кој момент од денот.

Ако сакаш раат гледање, отиди си во Милениум, специјално за тебе ќе го пуштат филмот во било кој момент од денот.
Во последно време не. На The Big Short беше третина сала полна во најкасниот термин во работен ден. Исто и за новиот на Тарантино, али денски термин па беше пуно со "деца"...

Иначе така е, мислам иам пишано, претпоследниот Мапет филм, го глеав во празна сала, е тоа е вистинско уживање :D

Последно уредено од модератор:
^^
Имаат нова опрема во Милениум??
Пошто ако е старата, јас ич не го можам. Посебно звукот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom