Наташа напиша:
Мило ми е.Јас исто имам давано пари за секакви организации,имам дете од Чад(африка)и сега пред месец дена си зедов девојче од Аргентина на кои им помагам да се школуват и да имат малку подобар живот(децата си живеат таму само јас ги подржувам парично)облеката се шо е зачувано ги давам на црвен крст...
риспект
и јас со жена ми имаме веќе неколку пати размислувано, ако некогаш дозволуваат можностите, да земеме некое дете без родители од некаде...
има толку многу деца на светов (и не само деца) на кои им треба помош, така да јас го поздравувам секого кого им помага на луѓето кои имаат некаква потреба / мака...
сега засега останувам(е) „само“ да давање алишта на бездомници, на одередени кои лично ги познаваме, одвреме навреме по некој евро, на други, кои не ги познаваме, често им купувам(е) (ко се има пари во џепот :р) нешто за јадење... избегнувам на непознати да давам „кеш“ поради тоа шо често си купуваат „доза“ наместо јадење ;*(
и не само то со алишта, јадење, неколку центи ситнурија...
едноставно, такви сме си со невестава двата
ама не сакам многу да зборувам, го правам затоа шо го сметам за правилно, не за да имам шо да пишам на форуми
за мотивација и убав личен пример, доволно е и ова
поздрав