Кефалонија - најголемиот јонски остров

• Креатор на темата Креатор на темата >>LadY<<
  • Време на започнување Време на започнување
@STEALTH Ти ги исчитав постовиве за кефалонија друже :) Си бил ли од тогаш пак?

Како и секоја година така и оваа правам планови во последен момент, па изборов се сведе на кефалонија. Во Лефкада сум бил пред 10 години па сакам сега да ја видам и Кефалонија. Секако, сеуште не сум 100% одлучен така да планов може да трпи и промена :) Се мислев и за Крф, и за Скијатос, помислував и за Крит но не ми се лета оваа година...

Гледав траект од патра, и најдов некои цени од 15 евра. Можно е да е 'само' толку? 3 часа дава од патра до сами.
Друг момент што ме интересира е дали островов е како Лефкада, односно е треба да се сконцетрираме само на шетање плажи или има и каков-таков ноќен живот?

И секако, ако имаш можност дај ми директна споредба меѓу кефалонија и крф, каде повеќе преферираш ти и каде поубаво си помина од твоја гледна точка

Не сум бил од тогаш пак, ама ќе се вратам сигурно.
Лани се вратив на Лефкада (а првично требаше Кефалонија).

Јас одев со траект преку Нидри, сега е преку Василики.
Ноќен живот нема баш, Крф е пожив за тоа секако.

Немам споредба помеѓу Крф и Кефалонија, различни се некако. Не можам да им дадам директна споредба, и двете се 4-ки.
Крит е единствено место во Грција што има апсолутна петка од мене засега. Јас и таму бев со траект во 2023-та преку Пиреа.

По мое - отиди и на двата.
Годинава оди таму кај што ќе најдеш сместување, па некое друго лето резервирај сместување на пролет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom