Ролери

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
А не сваќам што беше работава со жолтата шипка во sk8park што беше место за возење на MISC две години по ред и 2006 и 2007?

А не сваќам што беше работава со жолтата шипка во sk8park што беше место за возење на MISC две години по ред и 2006 и 2007?

Па земавме да правиме нова шипка дека нели правевме нов гриндбокс и нов гелендар за MISC2007 и на крај како најлесна ја оставивме шипката али последните денови пред контест ни заврна и неможемве да ја направиме и монтираме и жолтата шипка во скејт парк беше алтренатива за ако испадне таква работа :)

Јој ролеристи вчера како ме обрна еден...... онака 360 степени...... :nesvest::nesvest::nesvest:
Значи вакаа: ја се спуштав по една удолница, целата залетана, и еден “кошаркар” одеше по моја лева страна, ја сакав да поминам покрај него, ама “фраерот” се мрдна кон десно и го закачив малце со левото рамо ииии ЛЕТНАВ и ТРАС на земја. Значи паднав на лева страна. И сега ме боли левата рака .т.е. дланка (целата е модра), колкот, нормално на него треснав, и целата лева нога ми е ииспогребана, таму кај мускулот. Лелелеле какво јако пагање, ејј осетив како летнав! Вауу менн! :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Инаку хак ја тебе те ставам за претседател на државата!

Јој ролеристи вчера како ме обрна еден...... онака 360 степени...... :nesvest::nesvest::nesvest:
Значи вакаа: ја се спуштав по една удолница, целата залетана, и еден “кошаркар” одеше по моја лева страна, ја сакав да поминам покрај него, ама “фраерот” се мрдна кон десно и го закачив малце со левото рамо ииии ЛЕТНАВ и ТРАС на земја. Значи паднав на лева страна. И сега ме боли левата рака .т.е. дланка (целата е модра), колкот, нормално на него треснав, и целата лева нога ми е ииспогребана, таму кај мускулот. Лелелеле какво јако пагање, ејј осетив како летнав! Вауу менн! :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Инаку хак ја тебе те ставам за претседател на државата!

Охоооо си се отворила ти. Затоа друг пат кога ќе возиш земи онаква панкерска јакна со нитни насекаде и да видиш дали ќе има гз некој да ти излезе пред пат :) Бар застана ли шупакот да ти помогне или си продолжи?
Ако ти се вози а те болат мускулите стави си пред возење Bengay или RUB A535 и нема да те болат толку мусклулите :)
Бев на лекар за тоа што ми беше проблемот со коленото и се осеќав како да ми е роденден :) Ми рекоа дека за многу малце ќе сум прекинел некој нерв и ќе сум го парализирал стапалото и ми рекоа дека ептен многу сум го мавал и премногу сум оптеретил коленото и треба да го одмарам, и веќе подобро го осеќам, одам за саат време на вожња да видам како и + ќе снимаме за видео материјал нешто.
Ооо фала фала да соберам уште гласови и се кандидирам за претседател! :)
На што се должи таа чест? :)

детето не ме ни виде, зашо бевме у исти правец! и он идеше надолу и ја! а нормално дека застана да ми помогне! леле бе, да се парализираш дури! до толку дошло? ц ц ц
инаку не ме болат мускулите, туку раката, по она пагање лудо.
па гледам колку се трудиш онака.:smir:

Ееее кога сме веќе кај паѓања вчера со фаца влегов во трева хехе...Вчера бевме до sk8park да возиме и на враќање накај центар ни текна да возиме малце на црната шипка кај хотелот Aleksandar Palace и јас сакав да пробам да направам еден од полесниве трикови soul и само што се решив да го направам ми се лизна предната нога и ја набив левата рака во обид да се задржам на шипката а со глава влегов во тревникот што се наоѓа од левата страна на шипката зашто ако летнев од десната страна ке завршев у бекатонски плочки или како и да се викаат...За срека сега имам само 3 надворешни гребнатинки на лицето ама нема ни да се гледаат за недела дена а раката ми е само набиена и ке ми помине кај и да е деновиве, ама не е нешто страшно имало и полоши моменти:)

детето не ме ни виде, зашо бевме у исти правец! и он идеше надолу и ја! а нормално дека застана да ми помогне! леле бе, да се парализираш дури! до толку дошло? ц ц ц
инаку не ме болат мускулите, туку раката, по она пагање лудо.
па гледам колку се трудиш онака.:smir:

Ааа добро е сега помалце ќе го пцујам пошто застанал да помогне :)
Па на тоа местото кај што ми е повредата има еден нерв што ако се повреди се парализира стапалото, среќа не сум се повредил до толку, уште не многу фалело да сум го заебел нервот. Србија ми е баксуз земја, кога и да отидам таму нешто или заебувам гадно или дозаебувам, прв пат кога отидов и кога се вратив ме пратија на операција :)
Па сакам да се развие што е можно повеќе сцената и на добар пат е за тоа :)

Ееее кога сме веќе кај паѓања вчера со фаца влегов во трева хехе...Вчера бевме до sk8park да возиме и на враќање накај центар ни текна да возиме малце на црната шипка кај хотелот Aleksandar Palace и јас сакав да пробам да направам еден од полесниве трикови soul и само што се решив да го направам ми се лизна предната нога и ја набив левата рака во обид да се задржам на шипката а со глава влегов во тревникот што се наоѓа од левата страна на шипката зашто ако летнев од десната страна ке завршев у бекатонски плочки или како и да се викаат...За срека сега имам само 3 надворешни гребнатинки на лицето ама нема ни да се гледаат за недела дена а раката ми е само набиена и ке ми помине кај и да е деновиве, ама не е нешто страшно имало и полоши моменти:)

Ооо честито :)
Среќа не си направил нешто полошто, таму јас се имам доста пати здрвено во знакот, а Виктор има најгадно паднато до сега, се здрви во знакот и го изротира хоризонтално и падна со ребра на шипка, многу гадно.
После накај 7-8 ќе отидеме до скејт парк ако сте за дојдете

hello! денес некако не ми беше денот.......:)
паднав на гз ејјј! :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: ја онака целата залетана и не знам кој гавол ме натера да рипам!е стварно не знам, не ми беше ни намера, и доброооо скокнав, застанав на нозе,и се занесов иии траааас на гз! битно добро се изнасмеав.
знам сега шо си викате, оваа оа цело време паѓа, ама и ја нејкам!

хак кога пак ке идеш во бугарија? ми се засвигаа едни ролери. тејк а лук
http://www.vertigo-skates.com/bg/products.php?id=844#
многу ми се цаканки,розевки и баш се женски, мада изгледаат малце детски али нема везе.

хак кога пак ке идеш во бугарија? ми се засвигаа едни ролери. тејк а лук
http://www.vertigo-skates.com/bg/products.php?id=844#
многу ми се цаканки,розевки и баш се женски, мада изгледаат малце детски али нема везе.

Да овие би требало да се детските модели али не изгледаат толку детски :) само на преформанси може да се послаби, али ќе проверам па ќе ти кажам. Инаку до октомври нема да патувам никаде, али околу 27ми септември ќе доаѓаат бугари наваму па ако ти се чека месец дена кажи :)

hello! денес некако не ми беше денот.......:)
паднав на гз ејјј! :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol: ја онака целата залетана и не знам кој гавол ме натера да рипам!е стварно не знам, не ми беше ни намера, и доброооо скокнав, застанав на нозе,и се занесов иии траааас на гз! битно добро се изнасмеав.
знам сега шо си викате, оваа оа цело време паѓа, ама и ја нејкам!

Хахахах ако де со паѓање се учат нови работи :)

ејј грешка, плавиот модел ми се повеке свига. гледај
http://www.vertigo-skates.com/bg/products.php?id=845#
тие не изгледаат толку детски.
ако бе хак, ке си чекам ја, и онака не планирам да купувам од друго место, а и плус овие се 50 евра, пффф 50 евра ејј... ц ц
само не знам колку се брзи, ја сакам бар да се avec 7.
една моја другарка има avec 7, а моите се avec 5 и побрзо идат. why so?
нели треба avec 7 да се побрзи од avec 5?

moz-screenshot-13.jpg
moz-screenshot-12.jpg

ејј грешка, плавиот модел ми се повеке свига. гледај
http://www.vertigo-skates.com/bg/products.php?id=845#
тие не изгледаат толку детски.
ако бе хак, ке си чекам ја, и онака не планирам да купувам од друго место, а и плус овие се 50 евра, пффф 50 евра ејј... ц ц
само не знам колку се брзи, ја сакам бар да се avec 7.
една моја другарка има avec 7, а моите се avec 5 и побрзо идат. why so?
нели треба avec 7 да се побрзи од avec 5?

moz-screenshot-13.jpg
moz-screenshot-12.jpg

Епа зависи кој ги произведува исто така и колку се оштетни :)
На овие ролери не можам да ти кажам со сигурност дека ќе ти траат долго деловите зошто се наменети за помали деца (најверојатно почетници) и повеќе од Abec 5 сигурно немаат, а тркалцата може да се наменети за многу мали тежини. Исто овие се местат, на пример една ролера е за од 38 до 41, се мести на кондурата и се продолжува за некој сантим или се скратува за некој сантим. Вака на лик убаво изгледаат само тоа што ти кажав али за 50 еура се гром :)

Јас на сите што сакаат и брзо возење и нормално би ги препорачал овие:
http://www.skates.com/Powerslide-CELL-II-UFS-Freeskate-p/900621.htm
http://www.kateskates.co.uk/productdetails.html?x5=2147369450&x1=2060188471&x2=&x3=
Моделот е Powerslide Cell 2. Има супер тркала, 7ца лагери, 80мм тркала. Секаде држат висока цена, во Vertigo би биле 100-120 еура некаде. Ролерата е гром, еден другар ми порача вакви секој пат се фали од нив кога ќе се видиме :)

Ако порачам од странава некои од 100 евра на пример...Колку евра би било се на се доставка до Скопје? Односно уште колку се доплаќа за пошта и слично.

Епа зависи кој ги произведува исто така и колку се оштетни :)
На овие ролери не можам да ти кажам со сигурност дека ќе ти траат долго деловите зошто се наменети за помали деца (најверојатно почетници) и повеќе од Abec 5 сигурно немаат, а тркалцата може да се наменети за многу мали тежини. Исто овие се местат, на пример една ролера е за од 38 до 41, се мести на кондурата и се продолжува за некој сантим или се скратува за некој сантим. Вака на лик убаво изгледаат само тоа што ти кажав али за 50 еура се гром :)

Јас на сите што сакаат и брзо возење и нормално би ги препорачал овие:
http://www.skates.com/Powerslide-CELL-II-UFS-Freeskate-p/900621.htm
http://www.kateskates.co.uk/productdetails.html?x5=2147369450&x1=2060188471&x2=&x3=
Моделот е Powerslide Cell 2. Има супер тркала, 7ца лагери, 80мм тркала. Секаде држат висока цена, во Vertigo би биле 100-120 еура некаде. Ролерата е гром, еден другар ми порача вакви секој пат се фали од нив кога ќе се видиме :)

леле колку се убавииии!:vozbud:вауууу!!!ГРОМ! мада малце изгледаат машки, али нема везе. а од кај знаеш дека ке ги има у вертиго?
а и ова, ако ги купам да ми ја кажеш правата цена, зашо повеке од 130 евра не ми се дава.
а ролерите на другарка ми се од словенија, некаде у март оваа година и ги донесоа нејзините, што значи дека ич не се извозени. ама изгледа и крш марка ке да се!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom